Прича - Партизанова рачуница: Плеј-оф у џепу!

Будућност достижна на позицији број три! Плави имају исти број победа и утакмицу мање, а ова два тима тек треба да се састану још једном. И то у Пиониру.

Кошарка 27.01.2019 | 22:15
Прича - Партизанова рачуница: Плеј-оф у џепу!
Партизан је за сада одрадио своје. У најважнијој утакмици у борби за плеј-оф, екипа Андрее Тринкијерија је победом над Мегом стигла у позицију да четврто место има "у џепу". Није математички обезбеђено, али јесте суштински. Црно-бели сада имају скор 11-6. Мега је на 9-8. Дакле, Партизан има две победе више и бољи међусобни скор. Скоро је немогуће да Мега то достигне на пет кола до краја.

Међутим, ту се прича Партизана не завршава. Јер, црно-бели теоретски могу и до другог места (Цедевита има победу више и бољи међусобни скор од Партизана), али најреалније је да ће се против Будућности борити за трећу позицију на табели. Плави имају исти број победа као и Партизан (11), али и имају утакмицу мање. Тим Јасмина Репеше ће сутра гостовати Олимпији у Љубљани. Видећемо како ће се то завршити.

Углавном, прилично је јасно да црно-бели имају у најмању руку четврто место, па је зато Тринкијерина конференцији после Меге рекао “Мисија је обављена”. Али, пробаће Партизан наравно до треће позиције.

Ево како изгледа распоред Партизана и Будућности до краја шампионата:

ПАРТИЗАН

2. фебруар: Цибона - ПАРТИЗАН
10. фебруар: ПАРТИЗАН - БУДУЋНОСТ
2. март: Црвена звезда - ПАРТИЗАН
9. март: ПАРТИЗАН - Игокеа
16. март: ФМП - ПАРТИЗАН

БУДУЋНОСТ

28. јануар: Олимпија - БУДУЋНОСТ
4. фебруар: БУДУЋНОСТ - Морнар
10. фебруар: ПАРТИЗАН - БУДУЋНОСТ
4. март: БУДУЋНОСТ - Задар
11. март: Мега Бемакс - БУДУЋНОСТ
17. март: БУДУЋНОСТ - Цибона

Дакле, тренутно су ова два тима поравната, али Будућност има утакмицу мање. Уколико буду изједначени на крају по броју победа, одлучиваће бољи међусобни скор. Плави су добили Партизан у првој овосезонској утакмици са 75:71. Дакле, црно-бели ће тражити победу са већом разликом, али на домаћем терену што иде на руку екипи Андрее Тринкијерија.

Црно-белима не иде на руку то што имају тежи распоред, између осталог имају и меч против Црвене звезде као гости, а гостују и Цибони. Између је и Куп Радивоја Кораћа… И једни и други имају обавезе у Европи, Партизан у Еврокупу, Будућност у Евролиги, с тим што Партизан има такмичарски значај и бори се за пролазак у ТОП 8. Плави са друге стране имају напорна путовања и више утакмица у наредном периоду у елитном такмичењу.

Партизан је одмакао од Меге, Цедевита делује далеко (мада не и недостижно), а Будућност на трећој позицији је реална мета. Али, далеко да ће Партизану бити лако да се избори са евролигашком екипом. За почетак, на Партизану је да проба да добије све до краја, можда и најважније да Будућност падне с пет или више разлике, па да онда подвуче црту и види са ког места ће у плеј-оф.

Наравно, постоји могућност и да дође до троугла између Партизана, Цедевите и Будућности, али то је у овом моменту тешко укалкулисати. За сваки случај, погледајмо и распоред Цедевите:

ЦЕДЕВИТА

2. фебруар: Игокеа - ЦЕДЕВИТА
10. фебруар: ЦЕДЕВИТА - ФМП
2. март: Крка - ЦЕДЕВИТА
10. март: Олимпија - ЦЕДЕВИТА
15. март: ЦЕДЕВИТА - Морнар

У овом тренутку делује да су четири учесника плеј-офа одлучена и да ће то бити Црвена звезда, Цедевита, Партизан и Будућност.

Само, ко ће са ког места?

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар