Priča - Partizanova računica: Plej-of u džepu!

Budućnost dostižna na poziciji broj tri! Plavi imaju isti broj pobeda i utakmicu manje, a ova dva tima tek treba da se sastanu još jednom. I to u Pioniru.

Košarka 27.01.2019 | 22:15
Priča - Partizanova računica: Plej-of u džepu!
Partizan je za sada odradio svoje. U najvažnijoj utakmici u borbi za plej-of, ekipa Andree Trinkijerija je pobedom nad Megom stigla u poziciju da četvrto mesto ima "u džepu". Nije matematički obezbeđeno, ali jeste suštinski. Crno-beli sada imaju skor 11-6. Mega je na 9-8. Dakle, Partizan ima dve pobede više i bolji međusobni skor. Skoro je nemoguće da Mega to dostigne na pet kola do kraja.

Međutim, tu se priča Partizana ne završava. Jer, crno-beli teoretski mogu i do drugog mesta (Cedevita ima pobedu više i bolji međusobni skor od Partizana), ali najrealnije je da će se protiv Budućnosti boriti za treću poziciju na tabeli. Plavi imaju isti broj pobeda kao i Partizan (11), ali i imaju utakmicu manje. Tim Jasmina Repeše će sutra gostovati Olimpiji u Ljubljani. Videćemo kako će se to završiti.

Uglavnom, prilično je jasno da crno-beli imaju u najmanju ruku četvrto mesto, pa je zato Trinkijerina konferenciji posle Mege rekao “Misija je obavljena”. Ali, probaće Partizan naravno do treće pozicije.

Evo kako izgleda raspored Partizana i Budućnosti do kraja šampionata:

PARTIZAN

2. februar: Cibona - PARTIZAN
10. februar: PARTIZAN - BUDUĆNOST
2. mart: Crvena zvezda - PARTIZAN
9. mart: PARTIZAN - Igokea
16. mart: FMP - PARTIZAN

BUDUĆNOST

28. januar: Olimpija - BUDUĆNOST
4. februar: BUDUĆNOST - Mornar
10. februar: PARTIZAN - BUDUĆNOST
4. mart: BUDUĆNOST - Zadar
11. mart: Mega Bemaks - BUDUĆNOST
17. mart: BUDUĆNOST - Cibona

Dakle, trenutno su ova dva tima poravnata, ali Budućnost ima utakmicu manje. Ukoliko budu izjednačeni na kraju po broju pobeda, odlučivaće bolji međusobni skor. Plavi su dobili Partizan u prvoj ovosezonskoj utakmici sa 75:71. Dakle, crno-beli će tražiti pobedu sa većom razlikom, ali na domaćem terenu što ide na ruku ekipi Andree Trinkijerija.

Crno-belima ne ide na ruku to što imaju teži raspored, između ostalog imaju i meč protiv Crvene zvezde kao gosti, a gostuju i Ciboni. Između je i Kup Radivoja Koraća… I jedni i drugi imaju obaveze u Evropi, Partizan u Evrokupu, Budućnost u Evroligi, s tim što Partizan ima takmičarski značaj i bori se za prolazak u TOP 8. Plavi sa druge strane imaju naporna putovanja i više utakmica u narednom periodu u elitnom takmičenju.

Partizan je odmakao od Mege, Cedevita deluje daleko (mada ne i nedostižno), a Budućnost na trećoj poziciji je realna meta. Ali, daleko da će Partizanu biti lako da se izbori sa evroligaškom ekipom. Za početak, na Partizanu je da proba da dobije sve do kraja, možda i najvažnije da Budućnost padne s pet ili više razlike, pa da onda podvuče crtu i vidi sa kog mesta će u plej-of.

Naravno, postoji mogućnost i da dođe do trougla između Partizana, Cedevite i Budućnosti, ali to je u ovom momentu teško ukalkulisati. Za svaki slučaj, pogledajmo i raspored Cedevite:

CEDEVITA

2. februar: Igokea - CEDEVITA
10. februar: CEDEVITA - FMP
2. mart: Krka - CEDEVITA
10. mart: Olimpija - CEDEVITA
15. mart: CEDEVITA - Mornar

U ovom trenutku deluje da su četiri učesnika plej-ofa odlučena i da će to biti Crvena zvezda, Cedevita, Partizan i Budućnost.

Samo, ko će sa kog mesta?

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar