ФРА: Нови пораз Монака, Стразбур конкурише за ЛШ!

Фудбалери Дижона нанели су нови, 13. пораз Монаку и продужили агонију "Кнежева" у текућој сезони.  Монако је ужасан, Налдо најгоре појачање на свету, а друга лига све ближе! Стразбур наставио да гази. . .

Фудбал 27.01.2019 | 11:00
ФРА: Нови пораз Монака, Стразбур конкурише за ЛШ!
Домаћин је славио 2:0 погоцима Квона и Слитија у 21. колу француске Лиге 1 оставивши вицешампиона на претпоследњем месту на табели.

С друге стране, Стразбур је забележио четврту узастопну победу и укључио се у борбу за место које води у квалификације за Лигу шампиона.

Стразбур је без суспендованог Стефана Митровића савладао Бордо минималним резултатом. "Жирондинци" Вујашина Јовановића примили су гол у трећем минуту судијске надокнаде. 

Стразбур је пети са 35 бодова, једним мање од Сент Етјена, а само два иза Лиона који је на трећој позицији, али уз меч више од оба ривала. 

Минималну победу забележио је и Ремс у Генгану, док је Ница надиграла Ним 2:0. 

Покушај Монака да се спаси испадања у другу француску лигу поприма обрисе комедије. Кнежеви су наставили да крче свој реноме новим поразом и то на гостовању у Дижону против директног ривала у борби за прволигашки живот - 2:0 (1:0).

Опет је кривац за пораз био Налдо. Одбачени штопер Шалкеа поново је направио глупост и на другој узастопној утакмици у дресу Кнежева у Лиги 1 добио црвени картон. И то директан због грубог старта у 60. минуту чиме је запечатио судибну свог тима.

Подсетимо, Налдо је искључен и у прошлом колу у катастрофи против Стразбура (1:5), али је у купу средином недеље одрадио суспензију.  

Монако је ионако губио од 24. минута када је Корејац Квон Чанг матирао повратника на гол Субашића, а након што је Бразилац поцрвенео, Дижон је са играчем више дуплирао предност и у 69. преко Слитија стигао до коначних 2:0.

Мучно је било навијачима Монака, мучно је сигурно и новом тренеру Леонарду Жардиму који је вечерас са трибина посматрао нови пораз док је асистент Франк Паси немоћно водио екипу која је и даље на претпоследњем месту на табели. Монако је ужасан.

Од осталих утакмица одиграних вечерас издвајамо нову победу Стразбура (четврту узастопну) и то на свом терену против Бордоа од 1:0.

Вукашин Јовановић одиграо је читав меч за Жирондинце, Стефан Митровић због суспензије био на трибинама, а погодак одлуке постигао је десни бек Кени Лала у трећем минуту надокнаде. Погодак вредан нова три бода и фантастичног петог места са тенденцијом да се нападне и Лига шампиона.

Лига 1, 22. коло:

Дижон – Монако 2:0 (1:0)
Квон 24, Слити 69

Генган – Ремс 0:1 (0:1)
Кафаро 38

Ница – Ним 2:0 (1:0)
Атал 41, Сен-Максим 54

Стразбур – Бордо 1:0 (0:0)
Лала 90+3 

Недеља:

15.00 Монпеље – Каен
17.00 Амијен – Лион
20.00 Тулуз – Анже
21.00 ПСЖ – Рен 

Петак:

Марсеј – Лил 1:2 (0:1)
Балотели 96 – Пепе 45+2п, 94

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар