FRA: Novi poraz Monaka, Strazbur konkuriše za LŠ!

Fudbaleri Dižona naneli su novi, 13. poraz Monaku i produžili agoniju "Kneževa" u tekućoj sezoni.  Monako je užasan, Naldo najgore pojačanje na svetu, a druga liga sve bliže! Strazbur nastavio da gazi. . .

Fudbal 27.01.2019 | 11:00
FRA: Novi poraz Monaka, Strazbur konkuriše za LŠ!
Domaćin je slavio 2:0 pogocima Kvona i Slitija u 21. kolu francuske Lige 1 ostavivši vicešampiona na pretposlednjem mestu na tabeli.

S druge strane, Strazbur je zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu i uključio se u borbu za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Strazbur je bez suspendovanog Stefana Mitrovića savladao Bordo minimalnim rezultatom. "Žirondinci" Vujašina Jovanovića primili su gol u trećem minutu sudijske nadoknade. 

Strazbur je peti sa 35 bodova, jednim manje od Sent Etjena, a samo dva iza Liona koji je na trećoj poziciji, ali uz meč više od oba rivala. 

Minimalnu pobedu zabeležio je i Rems u Genganu, dok je Nica nadigrala Nim 2:0. 

Pokušaj Monaka da se spasi ispadanja u drugu francusku ligu poprima obrise komedije. Kneževi su nastavili da krče svoj renome novim porazom i to na gostovanju u Dižonu protiv direktnog rivala u borbi za prvoligaški život - 2:0 (1:0).

Opet je krivac za poraz bio Naldo. Odbačeni štoper Šalkea ponovo je napravio glupost i na drugoj uzastopnoj utakmici u dresu Kneževa u Ligi 1 dobio crveni karton. I to direktan zbog grubog starta u 60. minutu čime je zapečatio sudibnu svog tima.

Podsetimo, Naldo je isključen i u prošlom kolu u katastrofi protiv Strazbura (1:5), ali je u kupu sredinom nedelje odradio suspenziju.  

Monako je ionako gubio od 24. minuta kada je Korejac Kvon Čang matirao povratnika na gol Subašića, a nakon što je Brazilac pocrveneo, Dižon je sa igračem više duplirao prednost i u 69. preko Slitija stigao do konačnih 2:0.

Mučno je bilo navijačima Monaka, mučno je sigurno i novom treneru Leonardu Žardimu koji je večeras sa tribina posmatrao novi poraz dok je asistent Frank Pasi nemoćno vodio ekipu koja je i dalje na pretposlednjem mestu na tabeli. Monako je užasan.

Od ostalih utakmica odigranih večeras izdvajamo novu pobedu Strazbura (četvrtu uzastopnu) i to na svom terenu protiv Bordoa od 1:0.

Vukašin Jovanović odigrao je čitav meč za Žirondince, Stefan Mitrović zbog suspenzije bio na tribinama, a pogodak odluke postigao je desni bek Keni Lala u trećem minutu nadoknade. Pogodak vredan nova tri boda i fantastičnog petog mesta sa tendencijom da se napadne i Liga šampiona.

Liga 1, 22. kolo:

Dižon – Monako 2:0 (1:0)
Kvon 24, Sliti 69

Gengan – Rems 0:1 (0:1)
Kafaro 38

Nica – Nim 2:0 (1:0)
Atal 41, Sen-Maksim 54

Strazbur – Bordo 1:0 (0:0)
Lala 90+3 

Nedelja:

15.00 Monpelje – Kaen
17.00 Amijen – Lion
20.00 Tuluz – Anže
21.00 PSŽ – Ren 

Petak:

Marsej – Lil 1:2 (0:1)
Baloteli 96 – Pepe 45+2p, 94

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar