Вест Хем пристао да плати 50.000.000 евра за Гомеза!

БОМБА! Природна замена већ купљена. . . ! Већи део трансфера ће покрити продаја Арнаутовића.

Фудбал 27.01.2019 | 19:15
Вест Хем пристао да плати 50.000.000 евра за Гомеза!
Вест Хем је решио да активира трансфер бомбу и доведе најскупље појачање у клупској историји!

После дугих преговора који трају још од летос, Чекићари су решили да испуне захтеве Селте и да плате откупну клаузулу у висини од 50.000.000 евра за уругвајског нападача Максија Гомеза. Досадашњи најскупљи играч Вест Хема је био Фелипе Андерсон којег су Лацију палтили 38.000.000 евра. Сада су решили да помере границе...

Вест Хем је летос нудио око 30.000.000 евра за Уругвајца, помињали су се још Борусија Дортмунд и Вулверхемтпон као заинтересовани, али је Селта инсистирала на откупној клаузули. Чекићари су се ове зиме вратили за преговарачки сто и нудили око 40.000.000 евра, али је Селта све одбила. Коначно, лондонски клуб је вечерас пристао да исплати клаузулу. Преговара се још само око тога да ли би Гомез могао да остане у Селти на позајмици до краја сезоне с обзиром да се тим из Вига бори за опстанак, а он је најбољи играч.

Селта је већ обезбедила замену. Рекло би се природну... Из Уругвајског Пењарола је купљен 24-годишњи нападач Гиљермо Фернандез за 4.000.000 евра. Данас је и званично потврђено да је Уругвајац потписао за Селту, али да ће дочи тек на лето јер остаје на шестомесечној позајмицу у Пењаролу.

Интересантно је да је и Гомез дошао у Селту пре годину и по дана као мало познат играч из Уругваја за само 4.000.000 евра, али је оставио фантастичан утисак и привукао пажњу многих клубова после само једне сезоне. Чак се и Барселона помињала...

Ипак, Мануел Пелегрини је инсистирао на његовом доласку и убедио челнике Вест Хема да плате рекордну суму за довођење 22-годипњег Уругвајца којег у домовини сматрају за наследника Суареза и Каванија.

Вест Хем ће вероватно прихватити да остави Гомеза до лета у Вигу, а потом ће већи део трансфера бити финансиран од продаје Марка Аранутовича у Кину. Аустријанац српског порекла је инсистирао да већ ове зиме оде у Кину где му је понуђен огроман новац. Ипак, Вест Хем је одбио понуду тешко око 40.000.000 евра и обећао Арнаутовићу да ће је прихватити наредног лета када дође Гомез.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар