Vest Hem pristao da plati 50.000.000 evra za Gomeza!

BOMBA! Prirodna zamena već kupljena. . . ! Veći deo transfera će pokriti prodaja Arnautovića.

Fudbal 27.01.2019 | 19:15
Vest Hem pristao da plati 50.000.000 evra za Gomeza!
Vest Hem je rešio da aktivira transfer bombu i dovede najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji!

Posle dugih pregovora koji traju još od letos, Čekićari su rešili da ispune zahteve Selte i da plate otkupnu klauzulu u visini od 50.000.000 evra za urugvajskog napadača Maksija Gomeza. Dosadašnji najskuplji igrač Vest Hema je bio Felipe Anderson kojeg su Laciju paltili 38.000.000 evra. Sada su rešili da pomere granice...

Vest Hem je letos nudio oko 30.000.000 evra za Urugvajca, pominjali su se još Borusija Dortmund i Vulverhemtpon kao zainteresovani, ali je Selta insistirala na otkupnoj klauzuli. Čekićari su se ove zime vratili za pregovarački sto i nudili oko 40.000.000 evra, ali je Selta sve odbila. Konačno, londonski klub je večeras pristao da isplati klauzulu. Pregovara se još samo oko toga da li bi Gomez mogao da ostane u Selti na pozajmici do kraja sezone s obzirom da se tim iz Viga bori za opstanak, a on je najbolji igrač.

Selta je već obezbedila zamenu. Reklo bi se prirodnu... Iz Urugvajskog Penjarola je kupljen 24-godišnji napadač Giljermo Fernandez za 4.000.000 evra. Danas je i zvanično potvrđeno da je Urugvajac potpisao za Seltu, ali da će doči tek na leto jer ostaje na šestomesečnoj pozajmicu u Penjarolu.

Interesantno je da je i Gomez došao u Seltu pre godinu i po dana kao malo poznat igrač iz Urugvaja za samo 4.000.000 evra, ali je ostavio fantastičan utisak i privukao pažnju mnogih klubova posle samo jedne sezone. Čak se i Barselona pominjala...

Ipak, Manuel Pelegrini je insistirao na njegovom dolasku i ubedio čelnike Vest Hema da plate rekordnu sumu za dovođenje 22-godipnjeg Urugvajca kojeg u domovini smatraju za naslednika Suareza i Kavanija.

Vest Hem će verovatno prihvatiti da ostavi Gomeza do leta u Vigu, a potom će veći deo transfera biti finansiran od prodaje Marka Aranutoviča u Kinu. Austrijanac srpskog porekla je insistirao da već ove zime ode u Kinu gde mu je ponuđen ogroman novac. Ipak, Vest Hem je odbio ponudu teško oko 40.000.000 evra i obećao Arnautoviću da će je prihvatiti narednog leta kada dođe Gomez.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar