ИТА: Кваљарела као Батигол - 11 у низу!

Сјајни нападач Сампдорије изједначио рекорд који је легендарни Аргентинац поставио 1994. године.  Милан - Наполи, ни "д" од дербија! Не само да није било голова, него ни стопостотних прилика, па су гледаоци разочарани напустили "Сан Сиро". Једино вриједно помена је деби Кшиштофа Пјонтека у дресу "росонера". Можда у уторак буде боље. . .

Фудбал 26.01.2019 | 23:04
ИТА: Кваљарела као Батигол - 11 у низу!
Фабио Кваљарела не планира да стане!

Сјајни нападач Сампдорије на 11. узастопној утакмици погодио је противничку мрежу, а голом против Удинезеа изједначио је рекорд из 1994. године, који је тада поставио Габријел Батистута.

Аргентинац је тада наступајући за Фиорентину на 11 мечева Серије А у низу био стријелац, па ће Кваљарела у наредном колу против Наполија 2. фебруара имати прилику да постане апсолутни рекордер у Италији.

Кваљарелин погодак из првог полувремена, са "бијеле тачке" у 33. минуту, најавио је дебакл гостију из Удина, који су у наставку још три пута капитулирали.

Искусни голгетер је другим поготком, такође са 11 метара, подуплао предност Ђеновљана почетком другог полувремена, да би до краја Карол Линети и Маноло Габјадини докусурили ривала.

Такође, 35-годишњи Кваљарела се 15. и 16. овосезонским поготком издвојио на челу најбољих стријелаца у лиги, са два гола предности испред Кристијана Роналда и Дувана Запате.

Убедљив је био и Сасуоло који је надиграо Каљари 3:0, погоцима Локателија, Бабакара и Матрија.

Сасуоло је окончао низ од четири кола без победе и остао у игри за Европу, док је Каљари све ближи зони испадања.

Милан - Наполи, ни "д" од дербија! Не само да није било голова, него ни стопостотних прилика, па су гледаоци разочарани напустили "Сан Сиро". Једино вриједно помена је деби Кшиштофа Пјонтека у дресу "росонера". Можда у уторак буде боље...

Очекивало се много на "Сан Сиру" у првом од два велика дербија 21. кола Серије А (Лацио и Јувентус играју сутра од 20.30), али су Милан и Наполи одиграли меч без превише жара, те ремизирали без погодака.

Иако је почетак оба полувремена донио по неколико полуприлика на обје стране, било је то недовољно да се загрију дланови промрзлих навијача.

Прво је у шестом минуту запријетио Хозе Каљехон, али је Ђанлуиђи Донарума одбранио, да би четири минута касније Патрик Кутроне шутирао поред гола.

Практично је то било све у првих 45 минута, да би у другом минуту наставка Франк Кеси могао са седам-осам метара погодити за вођство Милана, али се испријечио Кевин Малкви и блокирао његов шут. Већ у наредном нападу покушао је и Лукас Пакета, међутим голман Наполитанаца Давид Оспина је сигуран.

Кшиштоф Пјонтек "експлодирао" је ове сезоне у дресу Ђенове, након тога услиједио је трансфер у Милан, а у 72. минуту дебитовао у дресу "росонера". Ипак, осим једног покушаја није урадио ништа запажено у двадесетак минута колико је провео на терену. 

У 78. минуту Матео Мусакио покушао је акробатским ударцем у паду, али је Оспина још једном добро реаговао, иако под боловима, с обзиром да се пар тренутака касније сударио са повратником након суспензије, Калидуом Кулибалијем.

Пјотр Зјелински је у самом финишу упропастио контранапад "четири на два", уједно посљедњу озбиљну прилику на мечу, шутиравши директно у Донаруму.

До краја меча виђена су само још два искључења.

Прво је црвени картон зарадио Фабијан Руис, који је ван игре прије времена морао због два неопрезна играња руком, а након њега и Карло Анчелоти, због приговора.

Можда у уторак, када се вечерашњи ривали буду састали у четвртфиналу Купа Италије (20.45), буде занимљивијих ствари о којима ћемо писати...

Може и без Боатенга, ту су Миланова деца! Филип Ђуричић играо као стартер, али је замењен у 65. минуту - 3:0.

Отишао је Кевин Принц Боатенг у Барселону, али тај недостатак није правио проблем Сасуолу у судару с Каљаријем на домаћем терену. Нероверди су одрадили посао и славили с 3:0 (2:0).

Најважнији моменат на утакмици био је у 9. минуту када је на једну одбијену лопту натрчао Мануел Локатели. Дете Милана је искористило прилику, био је то шут под пречку у стилу Филипа Инзагија. Могло је и сигурније, али је и овако ушло.

То је најважније.

Сасуоло је до краја полувремена стигао да повећа предност, а стрелац је био Бабакар са беле тачке. Тада је било јасно да ће домаћин до три бода.

Треба рећи да је у стартној постави Сасуола био и Филип Ђуричић. Са одласком Боатенга, Бабакар уз Берардија је сигурна компонента нападачког трија док ће за трећи дрес стартера бити у трци наш Филип Ђуричић и Бога. Ђуричић је данас први добио шансу, а замењен је у 65. минуту када је управо Бога ушао на терен.

До краја је Сасуоло само требало да задржи предност, а успео је и да је повећа преко АлесандраМатрија у 87. минуту. Није му било тешко, нашао се у одличној ситуацији и преостало му је само да ћушне лопту у мрежу. Још једно Миланово дете је погодио.

Са ова три бода Сасуоло је дошао до 29. бода са којим држи девету позицију на табели Серије А. Каљари је остао на 13. месту са 21 освојеним бодом.

СЕРИЈА А - 21. КОЛО:

Сасуоло - Каљари 3:0 (2:0)
/Локатели 9, Бабакар 45+4, Матри 87/

Сампдорија - Удинезе 4:0 (1:0)
/Кваљарела 33 пен, 56 пен, Линети 68, Габјадини 78/

Милан - Наполи 0:0

У недјељу:

Кјево - Фиорентина (12.30)
Болоња - Фрозиноне (15.00)
Аталанта - Рома
Парма - СПАЛ
Торино - Интер (18.00)
Лацио - Јувентус (20.30)

У понедјељак:

Емполи - Ђенова (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 56, Наполи (+1) 48, Интер 40, Милан (+1) 35, Сампдорија (+1) 33, Рома 33, Лацио 32, Аталанта 31, Сасуоло (+1) 29, Парма 28, Фиорентина 27, Торино 27, Каљари (+1) 21, Ђенова 20, Удинезе (+1) 18, СПАЛ 18, Емполи 17, Болоња 14, Фрозиноне 10, Кјево 8*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар