ITA: Kvaljarela kao Batigol - 11 u nizu!

Sjajni napadač Sampdorije izjednačio rekord koji je legendarni Argentinac postavio 1994. godine.  Milan - Napoli, ni "d" od derbija! Ne samo da nije bilo golova, nego ni stopostotnih prilika, pa su gledaoci razočarani napustili "San Siro". Jedino vrijedno pomena je debi Kšištofa Pjonteka u dresu "rosonera". Možda u utorak bude bolje. . .

Fudbal 26.01.2019 | 23:04
ITA: Kvaljarela kao Batigol - 11 u nizu!
Fabio Kvaljarela ne planira da stane!

Sjajni napadač Sampdorije na 11. uzastopnoj utakmici pogodio je protivničku mrežu, a golom protiv Udinezea izjednačio je rekord iz 1994. godine, koji je tada postavio Gabrijel Batistuta.

Argentinac je tada nastupajući za Fiorentinu na 11 mečeva Serije A u nizu bio strijelac, pa će Kvaljarela u narednom kolu protiv Napolija 2. februara imati priliku da postane apsolutni rekorder u Italiji.

Kvaljarelin pogodak iz prvog poluvremena, sa "bijele tačke" u 33. minutu, najavio je debakl gostiju iz Udina, koji su u nastavku još tri puta kapitulirali.

Iskusni golgeter je drugim pogotkom, takođe sa 11 metara, poduplao prednost Đenovljana početkom drugog poluvremena, da bi do kraja Karol Lineti i Manolo Gabjadini dokusurili rivala.

Takođe, 35-godišnji Kvaljarela se 15. i 16. ovosezonskim pogotkom izdvojio na čelu najboljih strijelaca u ligi, sa dva gola prednosti ispred Kristijana Ronalda i Duvana Zapate.

Ubedljiv je bio i Sasuolo koji je nadigrao Kaljari 3:0, pogocima Lokatelija, Babakara i Matrija.

Sasuolo je okončao niz od četiri kola bez pobede i ostao u igri za Evropu, dok je Kaljari sve bliži zoni ispadanja.

Milan - Napoli, ni "d" od derbija! Ne samo da nije bilo golova, nego ni stopostotnih prilika, pa su gledaoci razočarani napustili "San Siro". Jedino vrijedno pomena je debi Kšištofa Pjonteka u dresu "rosonera". Možda u utorak bude bolje...

Očekivalo se mnogo na "San Siru" u prvom od dva velika derbija 21. kola Serije A (Lacio i Juventus igraju sutra od 20.30), ali su Milan i Napoli odigrali meč bez previše žara, te remizirali bez pogodaka.

Iako je početak oba poluvremena donio po nekoliko poluprilika na obje strane, bilo je to nedovoljno da se zagriju dlanovi promrzlih navijača.

Prvo je u šestom minutu zaprijetio Hoze Kaljehon, ali je Đanluiđi Donaruma odbranio, da bi četiri minuta kasnije Patrik Kutrone šutirao pored gola.

Praktično je to bilo sve u prvih 45 minuta, da bi u drugom minutu nastavka Frank Kesi mogao sa sedam-osam metara pogoditi za vođstvo Milana, ali se ispriječio Kevin Malkvi i blokirao njegov šut. Već u narednom napadu pokušao je i Lukas Paketa, međutim golman Napolitanaca David Ospina je siguran.

Kšištof Pjontek "eksplodirao" je ove sezone u dresu Đenove, nakon toga uslijedio je transfer u Milan, a u 72. minutu debitovao u dresu "rosonera". Ipak, osim jednog pokušaja nije uradio ništa zapaženo u dvadesetak minuta koliko je proveo na terenu. 

U 78. minutu Mateo Musakio pokušao je akrobatskim udarcem u padu, ali je Ospina još jednom dobro reagovao, iako pod bolovima, s obzirom da se par trenutaka kasnije sudario sa povratnikom nakon suspenzije, Kaliduom Kulibalijem.

Pjotr Zjelinski je u samom finišu upropastio kontranapad "četiri na dva", ujedno posljednju ozbiljnu priliku na meču, šutiravši direktno u Donarumu.

Do kraja meča viđena su samo još dva isključenja.

Prvo je crveni karton zaradio Fabijan Ruis, koji je van igre prije vremena morao zbog dva neoprezna igranja rukom, a nakon njega i Karlo Ančeloti, zbog prigovora.

Možda u utorak, kada se večerašnji rivali budu sastali u četvrtfinalu Kupa Italije (20.45), bude zanimljivijih stvari o kojima ćemo pisati...

Može i bez Boatenga, tu su Milanova deca! Filip Đuričić igrao kao starter, ali je zamenjen u 65. minutu - 3:0.

Otišao je Kevin Princ Boateng u Barselonu, ali taj nedostatak nije pravio problem Sasuolu u sudaru s Kaljarijem na domaćem terenu. Neroverdi su odradili posao i slavili s 3:0 (2:0).

Najvažniji momenat na utakmici bio je u 9. minutu kada je na jednu odbijenu loptu natrčao Manuel Lokateli. Dete Milana je iskoristilo priliku, bio je to šut pod prečku u stilu Filipa Inzagija. Moglo je i sigurnije, ali je i ovako ušlo.

To je najvažnije.

Sasuolo je do kraja poluvremena stigao da poveća prednost, a strelac je bio Babakar sa bele tačke. Tada je bilo jasno da će domaćin do tri boda.

Treba reći da je u startnoj postavi Sasuola bio i Filip Đuričić. Sa odlaskom Boatenga, Babakar uz Berardija je sigurna komponenta napadačkog trija dok će za treći dres startera biti u trci naš Filip Đuričić i Boga. Đuričić je danas prvi dobio šansu, a zamenjen je u 65. minutu kada je upravo Boga ušao na teren.

Do kraja je Sasuolo samo trebalo da zadrži prednost, a uspeo je i da je poveća preko AlesandraMatrija u 87. minutu. Nije mu bilo teško, našao se u odličnoj situaciji i preostalo mu je samo da ćušne loptu u mrežu. Još jedno Milanovo dete je pogodio.

Sa ova tri boda Sasuolo je došao do 29. boda sa kojim drži devetu poziciju na tabeli Serije A. Kaljari je ostao na 13. mestu sa 21 osvojenim bodom.

SERIJA A - 21. KOLO:

Sasuolo - Kaljari 3:0 (2:0)
/Lokateli 9, Babakar 45+4, Matri 87/

Sampdorija - Udineze 4:0 (1:0)
/Kvaljarela 33 pen, 56 pen, Lineti 68, Gabjadini 78/

Milan - Napoli 0:0

U nedjelju:

Kjevo - Fiorentina (12.30)
Bolonja - Frozinone (15.00)
Atalanta - Roma
Parma - SPAL
Torino - Inter (18.00)
Lacio - Juventus (20.30)

U ponedjeljak:

Empoli - Đenova (20.30)

TABELA: Juventus 56, Napoli (+1) 48, Inter 40, Milan (+1) 35, Sampdorija (+1) 33, Roma 33, Lacio 32, Atalanta 31, Sasuolo (+1) 29, Parma 28, Fiorentina 27, Torino 27, Kaljari (+1) 21, Đenova 20, Udineze (+1) 18, SPAL 18, Empoli 17, Bolonja 14, Frozinone 10, Kjevo 8*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar