ШПА: Атлетико два у мрежу, Хетафе два у блокче!

Пред 56. 000 навијача на осунчаном "Метрополитану", "хунти" Дијега Симеонеа није било тешко да потврде статус најнепријатнијег домаћина ове сезоне у Ла Лиги.  Дијего Симеоне – Хетафе 30:0! То је тај Атлетико 2. 0! Јорганџије подижу форму за одлучујуће битке.  Прекид, грешка - и изгубио си! Слепи мишеви казнили Виљареал! Стрелци за домаће били су Дијакаби, Черишев и Родриго - 3:0.

Фудбал 26.01.2019 | 23:11
ШПА: Атлетико два у мрежу, Хетафе два у блокче!
Фудбалери Хетафеа задали су више проблема судији Игнасију Иглесијасу Виланови него голману Јану Облаку.

Атлетико Мадрид одиграо је још једну утакмицу у низу са комшијама из предграђа престонице у којој није примио погодак, што је уз нове голове Антоана Гризмана и Саула Нигеза било довољно за 12. победу у сезони и нови прилазак на два бода заостатка шампиону и лидеру, Барселони.

Пред 56.000 навијача на осунчаном "Метрополитану", "хунти" Дијега Симеонеа није било тешко да потврде статус најнепријатнијег домаћина ове сезоне у Ла Лиги - 2:0 (2:0).

Наш репрентативац Никола Максимовић почео је одлично, као и већина стартера у тиму Пепа Бордаласа, али је брзо постало јасно да стартних десет бодова разлике између два тима нису случајни и да ће убрзо постати 13.

Максимовић је у 27. минуту попустио у дуелу са снажним Томасом Партијем, који после освојене лопте у "црвеном" није чекао, већ је одмах асистирао Гризману за 1:0. Француз је тако постигао шест од последњих седма голова црвено-белих у Мадриду.

Од тог тренутка, фудбалери Хетафеа као да су се помирили са поразом, па су испадање у бројним дуелима на средини терена почели да "надокнађују" серијом прекршаја, што им се никако није исплатило. 

Јер, поред тога што је Нигез до полувремена повисио на 2:0 после лепе акције по левој страни, арбитар Виланова морао да покаже друге жуте картоне и и Ђенеу Даконаму у 88. и Леандру Кабрери у 91. минуту, па ће последице "рутинског" пораза са успешнијим ривалом из Мадрида бити само још дугорочније.

То је тај Атлетико који смо очекивали и који је Чоло Симеоне спремао за други део сезоне. После мука и проблема на почетку сезоне, Симеоне је лагано дизао форму екипе за битнији део сезоне у којем ће напасти Лигу шампиона и покушати да буде једини такмац Барси у Примери.

И ово већ личи на прави Чолов Атлетико. Данас су победили Хетафе са рутинских 2:0 и исцедили победу у свом стилу. Могли су и убелдјивије, али они највише воле ове победе од 2:0.

Атлетику је ово била шест победа на последњих седам мечева у Примери. Од тога на четири нису примили гол! За пораз у првенству не знају скоро пет месеци... Чврста одбрана и упорно ломљење противника опет делују беспрекорно. Хетафе је данас био лака жртва.

Симеоне је направио верзију „Атлетико 2.0“ која ради по истим принципима као она од пре неколико година која је играла два финала Лиге шампиона, али ова делује чак и моћније. Од доласка Симеонеана клупу пре осам година, Атлетико Мадрид против Хетафеа има скор од 12 побеса и три ремија. Уз гол разлику 30:0! Да, добро сте прочитали – 30:0. Хетафе у 15 мечева није успео да постигне гол против Симеонеовог Атлетика. Па ни данас...

Атлети су посао завршили већ у првих 45 минута, а онда закључали све прилазе голу. Иако без ДијегаКосте, Симеоне је извео довољно моћан тим да прегази градског ривала. Никола Калинић је добио шансу уз Гризмана од првог минута, а можда су му то били и последњи минути у дресу Ателтика јер се очекује да га замени Мората а да он заврши у Монаку или Шалкеу.

После непуних пола сата игре и Атлетиковог притиска, Гризман је начео госте. Томас Парти је прошао кроз средину и сјајно асистирао Французу који бомбом са 16 метара погађа мрежу.

Десет минута касније је Саул повећао на 2:0, пошто је Никола Калинић претходно у свом стилу промашио зицер са пет метара.

Атлетику је ово била 20. утакмица на новом Метрополитану стадиону на којој није примио гол. Одиграо их је укупно 29.

Хетафе није дао гол Атлетику од 2011. године, а током данашњег меча "откуцао" је и 24. час...

Атлетико: Облак - Аријас, Хименез, Годин (Хуанфран), Ернандез - Саул, Родриго, Томас, Лемар - Калинић (Мољехо), Гризман.

Хетафе: Сорија - Суарез, Даконам, Гонзалес, Кабрера - Портиљо, Арамбари, Максимовић (Кристофоро), Антунеш (Саиз) - Молина (Мата), Анхел.

Бодове са "Метрополитана" ове сезоне однели су само Еибар (1:1) и Барселона (1:1), која је уједно последња постигла гол на том стадиону. 

Та утакмица одиграна је 24. новембра, а до данас гостовали су још Алавес (3:0), Еспањол (1:0), Леванте (1:0) и Хетафе (2:0). Укупно, током скора 9-2-0, Симеонеов тим забележио је гол-разлику 19:4 пред својим навијачима. Поређења ради, Барселона са скором 8-2-1 на "Камп ноу" стадиону има 36 датих и 13 примљених голова.

Валенсија гурнула Виљареал ка Сегунди, Дмитровић два пута капитулирао! Фудбалери Валенсије победили су Виљареал 3:0 у мечу 21. кола шпанске ЛаЛиге.

"Слепи мишеви" су забележили другу узастопну победу и примакли се борби за Европу.

С друге стране, Виљареал је другим поразом у последња три кола остао на претпоследњем месту, са три бода од сигурне зоне.

Валенсија је повел авећ у четвртом минуту голом Дикабија, да би предност удвостручио Черишев у 51. 

Тријумф домаћина "оверио" је Родриго честири минута пре краја меча на Местаљи. 

У следећем колу Валенсија гостује лидеру Барселони, док Виљареал чека Еспањол. 

Ако Виљареал тражи одговор на питање зашто се налази на претпоследњем месту у Примери, довољно је само да погледа прва два гола која је примио на Местаљи и схватиће. Валенсија је зналачки искористила све рупе на Жутој подморници и потопила је с 3:0 (1:0).

Већ на старту утакмице смо добили наговештај како ће се све кретати. Кокелан је извео слободан ударац, Муктар Дијакаби је био одличан у скоку и Валенсија је повела с 1:0.

Као што је Валенсија постигла гол на старту првог дела, тако је исто почела и друго полувреме и потпуно сасекла противника.

Овога пута је високи пресинг уродио плодом, Виљареал се погубио, лопта је стигла до Дениса Черишева, а овај је лепо шутирао и решио питање победника.

Да се све не заврши на томе побринуо се двојац Феран Торес - Родриго. Фантастичан центаршут првог са неких 35 метара с десне стране, а потом и врхунска реализација Родрига.

Само се поклонио и лопта је и била у мрежи. Виљареал је морао данас да се поклони Валенсији. Слепи мишеви су заслужно стигли до нова три бода.

Са ова три бода Валенсија је везала другу победу, сада има 29 бодова и држи седму позицију. Хетафе је испред с 31 освојеним бодом. Иду полако Слепи мишеви ка Европи.

У претпоследњем мечу дана Леганес и Еибар су ремизирали 2:2. 

Баски су имали два гола предности на полувремену, али је Ен Несири у наставку два пута савладао Марка Дмитровића и донео бод Леганесу. 

Резултати 21. кола:

субота

Севиља - Леванте 5:0 (0:0)
/Бен Једер 48, Силва 61, Васкез 71, Сарабија 78п, Промес 90+1/

Атлетико Мадрид - Хетафе 2:0 (2:0)
/Гризман 27, Саул 37/

Леганес - Еибар 2:2 (0:2)
/Ен Незири 46, 67 - Кике 29, Жордан 36/

Валенсија - Виљареал 3:0

недеља

Ваљадолид - Селта 12.00
Ђирона - Барселона 16.15
Атлетик Билбао - Бетис 18.30
Реал Сосиједад - Уеска 18.30
Еспањол - Реал Мадрид 20.45

понедељак

Алавес - Рајо Ваљекано 21.00

Табела: Барселона 46, Атлетико (+1) 44, Реал 36, Севиља (+1) 36, Алавес 32, Хетафе (+1) 31, Бетис 29, Валенсија 29, Сосиједад 26, Леванте (+1) 26, Еибар (+1) 26, Ђирона 24, Еспањол 24, Атлетик 23, Леганес (+1) 23, Ваљадолид 22, Селта 21, Рајо Ваљекано 20, Виљареал 18, Уеска 11.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар