ŠPA: Atletiko dva u mrežu, Hetafe dva u blokče!

Pred 56. 000 navijača na osunčanom "Metropolitanu", "hunti" Dijega Simeonea nije bilo teško da potvrde status najneprijatnijeg domaćina ove sezone u La Ligi.  Dijego Simeone – Hetafe 30:0! To je taj Atletiko 2. 0! Jorgandžije podižu formu za odlučujuće bitke.  Prekid, greška - i izgubio si! Slepi miševi kaznili Viljareal! Strelci za domaće bili su Dijakabi, Čerišev i Rodrigo - 3:0.

Fudbal 26.01.2019 | 23:11
ŠPA: Atletiko dva u mrežu, Hetafe dva u blokče!
Fudbaleri Hetafea zadali su više problema sudiji Ignasiju Iglesijasu Vilanovi nego golmanu Janu Oblaku.

Atletiko Madrid odigrao je još jednu utakmicu u nizu sa komšijama iz predgrađa prestonice u kojoj nije primio pogodak, što je uz nove golove Antoana Grizmana i Saula Nigeza bilo dovoljno za 12. pobedu u sezoni i novi prilazak na dva boda zaostatka šampionu i lideru, Barseloni.

Pred 56.000 navijača na osunčanom "Metropolitanu", "hunti" Dijega Simeonea nije bilo teško da potvrde status najneprijatnijeg domaćina ove sezone u La Ligi - 2:0 (2:0).

Naš reprentativac Nikola Maksimović počeo je odlično, kao i većina startera u timu Pepa Bordalasa, ali je brzo postalo jasno da startnih deset bodova razlike između dva tima nisu slučajni i da će ubrzo postati 13.

Maksimović je u 27. minutu popustio u duelu sa snažnim Tomasom Partijem, koji posle osvojene lopte u "crvenom" nije čekao, već je odmah asistirao Grizmanu za 1:0. Francuz je tako postigao šest od poslednjih sedma golova crveno-belih u Madridu.

Od tog trenutka, fudbaleri Hetafea kao da su se pomirili sa porazom, pa su ispadanje u brojnim duelima na sredini terena počeli da "nadoknađuju" serijom prekršaja, što im se nikako nije isplatilo. 

Jer, pored toga što je Nigez do poluvremena povisio na 2:0 posle lepe akcije po levoj strani, arbitar Vilanova morao da pokaže druge žute kartone i i Đeneu Dakonamu u 88. i Leandru Kabreri u 91. minutu, pa će posledice "rutinskog" poraza sa uspešnijim rivalom iz Madrida biti samo još dugoročnije.

To je taj Atletiko koji smo očekivali i koji je Čolo Simeone spremao za drugi deo sezone. Posle muka i problema na početku sezone, Simeone je lagano dizao formu ekipe za bitniji deo sezone u kojem će napasti Ligu šampiona i pokušati da bude jedini takmac Barsi u Primeri.

I ovo već liči na pravi Čolov Atletiko. Danas su pobedili Hetafe sa rutinskih 2:0 i iscedili pobedu u svom stilu. Mogli su i ubeldjivije, ali oni najviše vole ove pobede od 2:0.

Atletiku je ovo bila šest pobeda na poslednjih sedam mečeva u Primeri. Od toga na četiri nisu primili gol! Za poraz u prvenstvu ne znaju skoro pet meseci... Čvrsta odbrana i uporno lomljenje protivnika opet deluju besprekorno. Hetafe je danas bio laka žrtva.

Simeone je napravio verziju „Atletiko 2.0“ koja radi po istim principima kao ona od pre nekoliko godina koja je igrala dva finala Lige šampiona, ali ova deluje čak i moćnije. Od dolaska Simeoneana klupu pre osam godina, Atletiko Madrid protiv Hetafea ima skor od 12 pobesa i tri remija. Uz gol razliku 30:0! Da, dobro ste pročitali – 30:0. Hetafe u 15 mečeva nije uspeo da postigne gol protiv Simeoneovog Atletika. Pa ni danas...

Atleti su posao završili već u prvih 45 minuta, a onda zaključali sve prilaze golu. Iako bez DijegaKoste, Simeone je izveo dovoljno moćan tim da pregazi gradskog rivala. Nikola Kalinić je dobio šansu uz Grizmana od prvog minuta, a možda su mu to bili i poslednji minuti u dresu Ateltika jer se očekuje da ga zameni Morata a da on završi u Monaku ili Šalkeu.

Posle nepunih pola sata igre i Atletikovog pritiska, Grizman je načeo goste. Tomas Parti je prošao kroz sredinu i sjajno asistirao Francuzu koji bombom sa 16 metara pogađa mrežu.

Deset minuta kasnije je Saul povećao na 2:0, pošto je Nikola Kalinić prethodno u svom stilu promašio zicer sa pet metara.

Atletiku je ovo bila 20. utakmica na novom Metropolitanu stadionu na kojoj nije primio gol. Odigrao ih je ukupno 29.

Hetafe nije dao gol Atletiku od 2011. godine, a tokom današnjeg meča "otkucao" je i 24. čas...

Atletiko: Oblak - Arijas, Himenez, Godin (Huanfran), Ernandez - Saul, Rodrigo, Tomas, Lemar - Kalinić (Moljeho), Grizman.

Hetafe: Sorija - Suarez, Dakonam, Gonzales, Kabrera - Portiljo, Arambari, Maksimović (Kristoforo), Antuneš (Saiz) - Molina (Mata), Anhel.

Bodove sa "Metropolitana" ove sezone odneli su samo Eibar (1:1) i Barselona (1:1), koja je ujedno poslednja postigla gol na tom stadionu. 

Ta utakmica odigrana je 24. novembra, a do danas gostovali su još Alaves (3:0), Espanjol (1:0), Levante (1:0) i Hetafe (2:0). Ukupno, tokom skora 9-2-0, Simeoneov tim zabeležio je gol-razliku 19:4 pred svojim navijačima. Poređenja radi, Barselona sa skorom 8-2-1 na "Kamp nou" stadionu ima 36 datih i 13 primljenih golova.

Valensija gurnula Viljareal ka Segundi, Dmitrović dva puta kapitulirao! Fudbaleri Valensije pobedili su Viljareal 3:0 u meču 21. kola španske LaLige.

"Slepi miševi" su zabeležili drugu uzastopnu pobedu i primakli se borbi za Evropu.

S druge strane, Viljareal je drugim porazom u poslednja tri kola ostao na pretposlednjem mestu, sa tri boda od sigurne zone.

Valensija je povel aveć u četvrtom minutu golom Dikabija, da bi prednost udvostručio Čerišev u 51. 

Trijumf domaćina "overio" je Rodrigo čestiri minuta pre kraja meča na Mestalji. 

U sledećem kolu Valensija gostuje lideru Barseloni, dok Viljareal čeka Espanjol. 

Ako Viljareal traži odgovor na pitanje zašto se nalazi na pretposlednjem mestu u Primeri, dovoljno je samo da pogleda prva dva gola koja je primio na Mestalji i shvatiće. Valensija je znalački iskoristila sve rupe na Žutoj podmornici i potopila je s 3:0 (1:0).

Već na startu utakmice smo dobili nagoveštaj kako će se sve kretati. Kokelan je izveo slobodan udarac, Muktar Dijakabi je bio odličan u skoku i Valensija je povela s 1:0.

Kao što je Valensija postigla gol na startu prvog dela, tako je isto počela i drugo poluvreme i potpuno sasekla protivnika.

Ovoga puta je visoki presing urodio plodom, Viljareal se pogubio, lopta je stigla do Denisa Čeriševa, a ovaj je lepo šutirao i rešio pitanje pobednika.

Da se sve ne završi na tome pobrinuo se dvojac Feran Tores - Rodrigo. Fantastičan centaršut prvog sa nekih 35 metara s desne strane, a potom i vrhunska realizacija Rodriga.

Samo se poklonio i lopta je i bila u mreži. Viljareal je morao danas da se pokloni Valensiji. Slepi miševi su zaslužno stigli do nova tri boda.

Sa ova tri boda Valensija je vezala drugu pobedu, sada ima 29 bodova i drži sedmu poziciju. Hetafe je ispred s 31 osvojenim bodom. Idu polako Slepi miševi ka Evropi.

U pretposlednjem meču dana Leganes i Eibar su remizirali 2:2. 

Baski su imali dva gola prednosti na poluvremenu, ali je En Nesiri u nastavku dva puta savladao Marka Dmitrovića i doneo bod Leganesu. 

Rezultati 21. kola:

subota

Sevilja - Levante 5:0 (0:0)
/Ben Jeder 48, Silva 61, Vaskez 71, Sarabija 78p, Promes 90+1/

Atletiko Madrid - Hetafe 2:0 (2:0)
/Grizman 27, Saul 37/

Leganes - Eibar 2:2 (0:2)
/En Neziri 46, 67 - Kike 29, Žordan 36/

Valensija - Viljareal 3:0

nedelja

Valjadolid - Selta 12.00
Đirona - Barselona 16.15
Atletik Bilbao - Betis 18.30
Real Sosijedad - Ueska 18.30
Espanjol - Real Madrid 20.45

ponedeljak

Alaves - Rajo Valjekano 21.00

Tabela: Barselona 46, Atletiko (+1) 44, Real 36, Sevilja (+1) 36, Alaves 32, Hetafe (+1) 31, Betis 29, Valensija 29, Sosijedad 26, Levante (+1) 26, Eibar (+1) 26, Đirona 24, Espanjol 24, Atletik 23, Leganes (+1) 23, Valjadolid 22, Selta 21, Rajo Valjekano 20, Viljareal 18, Ueska 11.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar