БЛ: Голеаде у Дортмунду и Фрајбургу!

Када Марко Ројс игра овако - незаустављиви су! Невероватна сезона "милионера" и Марка Ројса. Могу ли до титуле? Дортмунд не посустаје у трци за титулу. Леверкузен одличан у Волфсбургу, Хофенхајм ефикасан у Фрајбургу.  Судија, постоји и ВАР: Јовићу "украден" пенал! Шмит није желео да види оно што је било очигледно и без ВАР технологије, а на крају је одлучио да не погледа успорени снимак, иако је режисер у ТВ преносу већ био "укључио" његове колеге из контролне собе.

Фудбал 26.01.2019 | 22:40
БЛ: Голеаде у Дортмунду и Фрајбургу!
Борусија је у овај дуел ушла као непоражена код куће, док је Хановер био без побједе у гостима.

Након 90 минута на "Вестфалену" то се није промијенило.
Хановер се у првом полувремену добро "држао", имао само један гол заостатка, али је у наставку услиједио потпуни потоп.

ДОРТМУНД - ХАНОВЕР 5:1 (1:0)

Иако је по вокацији десни бек, Ашраф Хакими је данас почео меч уз лијеву аут-линију. Испред њега је био Марко Ројс. Човјек који игра једну од најбољих сезона у професионалној каријери.

Пријетња коју Нијемац представља по крилу је Хакимију ослободила терен, а Мароканац је то искористио у 24. минуту када је пробио бедем гостију.

Након лијепог дуплог паса са Рафаелом Герером дефанзивац се нашао на ивици шеснаестерца и јачом десном ногом пронашао даљи угао.

На сљедећи гол, али и нови допринос дефанзивца домаћих се чекало до 60. минута сусрета.

Прилику у посљедњих пет минута сусрета у дресу Хановера је добио и потенцијални бх. репрезентативац Бењамин Хаџић.

Хакими је изашао у високи пресинг и у шеснаестерцу отео лопту Мику Алборнозу и потом приземним центаршутом пронашао Ројса који је безобразно "боцну" лопту у мрежу за свој 12 гол ове сезоне. Поред свог имена има и шест асистенција.

Само три минута касније, ново гол Борусије. Пољуљано самопоуздање је поправио Марио Геценакон асистенције Џејдена Санча, а потпуни потоп Хановера је употпунио Рафаел Гереронакон продора и паса Ројса.

Гости су се након три примљена поготка након само седам минута игре у потпуности повукли у своју половину, успјели доћи и до почасног поготка преко Марвина Бакаларожа у 87. минуту, али до краја нису успјели задржати концентрацију. Пети гол Дортмунда је био дјело Аксела Витсела у првој минути надокнаде времена.

Ово је био највећи пораз Андреа Брајтнера у његовој тренерској каријери.

Дортмунд је са овом побједом стекао девет бодова предности испред Бајерна који сутра дочекује Штутгарт, док је Хановер са новим, трећим узаастопним, поразом остао на претпосљедњем мјесту и само велики чудо може да га спаси од селидбе у "Цвајту".

"ХОФ-У" ГОЛЕАДА У ФРАЈБУРГУ, ЛЕВЕРКУЗЕН СЛАВИО У ВОЛФСБУРГУ

Чак шест голова је виђено у Фрајбургу. Од тога четири у мрежи домаћина.

Још једну одличну нападачку представу тима Јулијана Нагелсмана обиљежио је Андреј Крамарић са два поготка, а стријелци су били и Жоелинтон и Карим Демирбај.

До треће побједе у посљедња четири кола је дошао и Леверкузен. "Апотекари" су на "Фолксваген Арени" у Волфсбургу домаћина оставили без постигнутог гола, док је Јан Сомер по лопту у мрежу ишао три пута.

Након слабијег старта Леверкузен је ухватио прикључак у борби за шесто мјесто које води у Лигу Европе, док је четвртопласирани Лајпциг само четири бода далеко уз утакмицу мање.

Судија, постоји и ВАР: Јовићу "украден" пенал! Шмит није желео да види оно што је било очигледно и без ВАР технологије, а на крају је одлучио да не погледа успорени снимак, иако је режисер у ТВ преносу већ био "укључио" његове колеге из контролне собе.

Маркус Шмит, 45-годишњи судија из Штутгарта, није желео да види играње руком Никласа Моисандера ни "уживо", ни на малом екрану, иако је режисер преноса последњег меча данашњег програма у Бундеслиги већ био пустио кадар из "контролне собе".

Проценио је, ваљда, да је један пенал за госте пред 42.100 навијача на "Везеру" био сасвим довољан.

Великом грешком арбитра, који је својевремено био суспендован због веза са италијанском кладионичарском мафијом, мајсторски потез Луке Јовића у шеснаестерцу није завршен ударцем са 11 метара у надокнади времена за могући потпуни преокрет на северу: 

Вердер Бремен - Ајнтрахт Франкфурт 2:2 (1:1).

У историји Бундеслиге нико није нанео више пораза Бремену од Франкфурта - 35.

Домаћин је два пута водио, али су гости изборили бод головима Анте Ребића у првом и Себастиена Алера са беле тачке у другом полувремену, након што је још један Скандинавац у зеленом дресу, Лудвиг Аугустинсон покушао да превари Шмита и из лежећег положаја склони лопту руком.

Швеђанин се није извукао, Финац јесте.

Све је за Ајнтрахт могло да буде горе утолико што је само неколико секунди после недосуђеног пенала екипа Вердера стигла пред гол Кевина Трапа и имала стопостотну шансу за победу, али асистенцију Макса Крузеа са леве стране није у други гол на мечу и очекивану "лудницу" на трибинама претворио његов имењак, Егештајн.

Старији од браће Егештајн довео је Вердер у вођство у 27. минуту на асистенцију бундеслигашког ветерана Мартина Харника, 31-годишњег аустријског нападача који је потом и сам савладао Трапа. У јубиларној 250. утакмици у првенству Немачке, Харник је до 79. поготка стигао после мајсторског паса Крузеа са средине терена, након чега је буквално заобишао Трапа и пласирао лопту у небрањену мрежу за 2:1.

Милош Вељковић је, изгледа, изгубио место стартера у тиму Флоријана Кофелдета током зимске паузе, јер је и данашњи меч почео на клупи, као пре седам дана у победи над Хановером (0:1), али је већ у 37. минуту морао на терен због повреде Себастијана Лангкампа.

Хрватски репрезентативац Ребић био је асистент и стрелац на зимској премијери, победи Ајнтрахта над Фрајбургом од 3:1, а данас је дао леп гол за 1:1 пред одлазак на одмор. Није се радовао, што је збунило навијаче.

Био је прилично сигуран у наставку меча, тим пре што је Вердер у већем делу другог полувремена био бољи и опаснији тим, а други гол примио после несхватљиве реакције шведског бека, Аугустинсона.

Тренер Ајнтрахта, Ади Хитер, почео је са Луком Јовићем и Филипом Костићем, док је Мијат Гаћиновић ушао средином другог полувремена уместо Џонатана Де Гузмана и одмах показао колико уме да буде опасан. 

Јовић, први стрелац Бундеслиге са 14 погодака ове сезоне, почео је одлично, покушао маказицама са ивице шеснаестерца при резултату 0:0, али је можда и гол сезоне "поништио" Јиржи Павленка, након чега се 21-годишњи нападач "орлова" вратио "грађењу" игре Ајнтрахта и био од велике помоћи саиграчима у пољу.

Одатле је из другог плана често "долазио" Костић, чији је пас у простор за Алера у 93. минуту умало довео до Јовићевог гола за 2:3, али је високи Француз брзоплето и без гледања "заломио" на петерац и послао лопту цео метар-два испред млађег саиграча.

БУНДЕС ЛИГА - 19. КОЛО:

петак

Херта - Шалке 2:2 (2:2)
/Грујић 39, Ибишевић 45+4 - Конопљанка 17, Ут 44/

субота

Борусија Дортмунд - Хановер 5:1 (1:0)
/Хакими 24, Ројс 60, Геце 63, Гереро 67, Витсел 90+1 - Бакаларож 87/

Борусија Менхенгладбах - Аугзбург 2:0 (0:0)
/Вендт 78, Херман 90+3/

Фрајбург - Хофенхајм 2:4 (1:1)
/Холер 42, Нидерлехнер 77 - Жоелинтон 19, Крамарић пен. 59, 72, Демирбај 85/

Мајнц - Нирнберг 2:1 (1:1)
/Бросински пен. 12, Кваисон 73 - Марграјтер 43/

Волфсбург - Бајер Леверкузен 0:3 (0:1)
/Хаверец 45, Фоланд 62, Брандт 88/

Вердер Бремен - Ајнтрахт Франкфурт 2:2 (1:1)
/М. Егештајн 27, Харник 52 - Ребић 35, Алер пен 68/

недеља

Бајерн Минхен - Штутгарт (15.30)
Фортуна - РБ Лајпциг (18.00)

Табела: Дортмунд 48, Менхенгладбах 39, Михнен (-1) 39, Лајпциг (-1) 31, Ајнтрахт 31, Хофенхајм 28, Херта 28, Волфсбург 28, Леверкузен 27, Мајнц 27, Вердер 26, Шалке 22, Фрајбург 21, Диселдорф (-1) 21, Аугзбург 15, Штутгарт (-1) 14, Хановер 11, Нирнберг 11.

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар