BL: Goleade u Dortmundu i Frajburgu!

Kada Marko Rojs igra ovako - nezaustavljivi su! Neverovatna sezona "milionera" i Marka Rojsa. Mogu li do titule? Dortmund ne posustaje u trci za titulu. Leverkuzen odličan u Volfsburgu, Hofenhajm efikasan u Frajburgu.  Sudija, postoji i VAR: Joviću "ukraden" penal! Šmit nije želeo da vidi ono što je bilo očigledno i bez VAR tehnologije, a na kraju je odlučio da ne pogleda usporeni snimak, iako je režiser u TV prenosu već bio "uključio" njegove kolege iz kontrolne sobe.

Fudbal 26.01.2019 | 22:40
BL: Goleade u Dortmundu i Frajburgu!
Borusija je u ovaj duel ušla kao neporažena kod kuće, dok je Hanover bio bez pobjede u gostima.

Nakon 90 minuta na "Vestfalenu" to se nije promijenilo.
Hanover se u prvom poluvremenu dobro "držao", imao samo jedan gol zaostatka, ali je u nastavku uslijedio potpuni potop.

DORTMUND - HANOVER 5:1 (1:0)

Iako je po vokaciji desni bek, Ašraf Hakimi je danas počeo meč uz lijevu aut-liniju. Ispred njega je bio Marko Rojs. Čovjek koji igra jednu od najboljih sezona u profesionalnoj karijeri.

Prijetnja koju Nijemac predstavlja po krilu je Hakimiju oslobodila teren, a Marokanac je to iskoristio u 24. minutu kada je probio bedem gostiju.

Nakon lijepog duplog pasa sa Rafaelom Gererom defanzivac se našao na ivici šesnaesterca i jačom desnom nogom pronašao dalji ugao.

Na sljedeći gol, ali i novi doprinos defanzivca domaćih se čekalo do 60. minuta susreta.

Priliku u posljednjih pet minuta susreta u dresu Hanovera je dobio i potencijalni bh. reprezentativac Benjamin Hadžić.

Hakimi je izašao u visoki presing i u šesnaestercu oteo loptu Miku Albornozu i potom prizemnim centaršutom pronašao Rojsa koji je bezobrazno "bocnu" loptu u mrežu za svoj 12 gol ove sezone. Pored svog imena ima i šest asistencija.

Samo tri minuta kasnije, novo gol Borusije. Poljuljano samopouzdanje je popravio Mario Gecenakon asistencije Džejdena Sanča, a potpuni potop Hanovera je upotpunio Rafael Gereronakon prodora i pasa Rojsa.

Gosti su se nakon tri primljena pogotka nakon samo sedam minuta igre u potpunosti povukli u svoju polovinu, uspjeli doći i do počasnog pogotka preko Marvina Bakalaroža u 87. minutu, ali do kraja nisu uspjeli zadržati koncentraciju. Peti gol Dortmunda je bio djelo Aksela Vitsela u prvoj minuti nadoknade vremena.

Ovo je bio najveći poraz Andrea Brajtnera u njegovoj trenerskoj karijeri.

Dortmund je sa ovom pobjedom stekao devet bodova prednosti ispred Bajerna koji sutra dočekuje Štutgart, dok je Hanover sa novim, trećim uzaastopnim, porazom ostao na pretposljednjem mjestu i samo veliki čudo može da ga spasi od selidbe u "Cvajtu".

"HOF-U" GOLEADA U FRAJBURGU, LEVERKUZEN SLAVIO U VOLFSBURGU

Čak šest golova je viđeno u Frajburgu. Od toga četiri u mreži domaćina.

Još jednu odličnu napadačku predstavu tima Julijana Nagelsmana obilježio je Andrej Kramarić sa dva pogotka, a strijelci su bili i Žoelinton i Karim Demirbaj.

Do treće pobjede u posljednja četiri kola je došao i Leverkuzen. "Apotekari" su na "Folksvagen Areni" u Volfsburgu domaćina ostavili bez postignutog gola, dok je Jan Somer po loptu u mrežu išao tri puta.

Nakon slabijeg starta Leverkuzen je uhvatio priključak u borbi za šesto mjesto koje vodi u Ligu Evrope, dok je četvrtoplasirani Lajpcig samo četiri boda daleko uz utakmicu manje.

Sudija, postoji i VAR: Joviću "ukraden" penal! Šmit nije želeo da vidi ono što je bilo očigledno i bez VAR tehnologije, a na kraju je odlučio da ne pogleda usporeni snimak, iako je režiser u TV prenosu već bio "uključio" njegove kolege iz kontrolne sobe.

Markus Šmit, 45-godišnji sudija iz Štutgarta, nije želeo da vidi igranje rukom Niklasa Moisandera ni "uživo", ni na malom ekranu, iako je režiser prenosa poslednjeg meča današnjeg programa u Bundesligi već bio pustio kadar iz "kontrolne sobe".

Procenio je, valjda, da je jedan penal za goste pred 42.100 navijača na "Vezeru" bio sasvim dovoljan.

Velikom greškom arbitra, koji je svojevremeno bio suspendovan zbog veza sa italijanskom kladioničarskom mafijom, majstorski potez Luke Jovića u šesnaestercu nije završen udarcem sa 11 metara u nadoknadi vremena za mogući potpuni preokret na severu: 

Verder Bremen - Ajntraht Frankfurt 2:2 (1:1).

U istoriji Bundeslige niko nije naneo više poraza Bremenu od Frankfurta - 35.

Domaćin je dva puta vodio, ali su gosti izborili bod golovima Ante Rebića u prvom i Sebastiena Alera sa bele tačke u drugom poluvremenu, nakon što je još jedan Skandinavac u zelenom dresu, Ludvig Augustinson pokušao da prevari Šmita i iz ležećeg položaja skloni loptu rukom.

Šveđanin se nije izvukao, Finac jeste.

Sve je za Ajntraht moglo da bude gore utoliko što je samo nekoliko sekundi posle nedosuđenog penala ekipa Verdera stigla pred gol Kevina Trapa i imala stopostotnu šansu za pobedu, ali asistenciju Maksa Kruzea sa leve strane nije u drugi gol na meču i očekivanu "ludnicu" na tribinama pretvorio njegov imenjak, Egeštajn.

Stariji od braće Egeštajn doveo je Verder u vođstvo u 27. minutu na asistenciju bundesligaškog veterana Martina Harnika, 31-godišnjeg austrijskog napadača koji je potom i sam savladao Trapa. U jubilarnoj 250. utakmici u prvenstvu Nemačke, Harnik je do 79. pogotka stigao posle majstorskog pasa Kruzea sa sredine terena, nakon čega je bukvalno zaobišao Trapa i plasirao loptu u nebranjenu mrežu za 2:1.

Miloš Veljković je, izgleda, izgubio mesto startera u timu Florijana Kofeldeta tokom zimske pauze, jer je i današnji meč počeo na klupi, kao pre sedam dana u pobedi nad Hanoverom (0:1), ali je već u 37. minutu morao na teren zbog povrede Sebastijana Langkampa.

Hrvatski reprezentativac Rebić bio je asistent i strelac na zimskoj premijeri, pobedi Ajntrahta nad Frajburgom od 3:1, a danas je dao lep gol za 1:1 pred odlazak na odmor. Nije se radovao, što je zbunilo navijače.

Bio je prilično siguran u nastavku meča, tim pre što je Verder u većem delu drugog poluvremena bio bolji i opasniji tim, a drugi gol primio posle neshvatljive reakcije švedskog beka, Augustinsona.

Trener Ajntrahta, Adi Hiter, počeo je sa Lukom Jovićem i Filipom Kostićem, dok je Mijat Gaćinović ušao sredinom drugog poluvremena umesto Džonatana De Guzmana i odmah pokazao koliko ume da bude opasan. 

Jović, prvi strelac Bundeslige sa 14 pogodaka ove sezone, počeo je odlično, pokušao makazicama sa ivice šesnaesterca pri rezultatu 0:0, ali je možda i gol sezone "poništio" Jirži Pavlenka, nakon čega se 21-godišnji napadač "orlova" vratio "građenju" igre Ajntrahta i bio od velike pomoći saigračima u polju.

Odatle je iz drugog plana često "dolazio" Kostić, čiji je pas u prostor za Alera u 93. minutu umalo doveo do Jovićevog gola za 2:3, ali je visoki Francuz brzopleto i bez gledanja "zalomio" na peterac i poslao loptu ceo metar-dva ispred mlađeg saigrača.

BUNDES LIGA - 19. KOLO:

petak

Herta - Šalke 2:2 (2:2)
/Grujić 39, Ibišević 45+4 - Konopljanka 17, Ut 44/

subota

Borusija Dortmund - Hanover 5:1 (1:0)
/Hakimi 24, Rojs 60, Gece 63, Gerero 67, Vitsel 90+1 - Bakalarož 87/

Borusija Menhengladbah - Augzburg 2:0 (0:0)
/Vendt 78, Herman 90+3/

Frajburg - Hofenhajm 2:4 (1:1)
/Holer 42, Niderlehner 77 - Žoelinton 19, Kramarić pen. 59, 72, Demirbaj 85/

Majnc - Nirnberg 2:1 (1:1)
/Brosinski pen. 12, Kvaison 73 - Margrajter 43/

Volfsburg - Bajer Leverkuzen 0:3 (0:1)
/Haverec 45, Foland 62, Brandt 88/

Verder Bremen - Ajntraht Frankfurt 2:2 (1:1)
/M. Egeštajn 27, Harnik 52 - Rebić 35, Aler pen 68/

nedelja

Bajern Minhen - Štutgart (15.30)
Fortuna - RB Lajpcig (18.00)

Tabela: Dortmund 48, Menhengladbah 39, Mihnen (-1) 39, Lajpcig (-1) 31, Ajntraht 31, Hofenhajm 28, Herta 28, Volfsburg 28, Leverkuzen 27, Majnc 27, Verder 26, Šalke 22, Frajburg 21, Diseldorf (-1) 21, Augzburg 15, Štutgart (-1) 14, Hanover 11, Nirnberg 11.

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar