ШПА: Севиља у петој брзини изашла из кризе!

Екипа Пабла Маћина распуцана у другом полувремену.  Севиља трчи контре шест на један - андалузијски ураган самлео Леванте! Четири комада за друго полувреме!

Фудбал 26.01.2019 | 15:15
ШПА: Севиља у петој брзини изашла из кризе!
У премијерној утакмици 21. кола Примере: Севиља - Леванте 5:0 (0:0).

После неколико промашаја у првом делу, домаћи фудбалери распуцали су се по повратку са одмора и прекинули низ од четири утакмице без победе у Примери (два ремија, па два пораза).

Голеаду је најавио Висам Бен Једер у 48. минуту, својим 10. поготком ове сезоне у првенству Шпаније. На 2:0 повисио је Андре Силва у 61, такође после лепе акције по десној страни. Од 71. је било 3:0, поготком Франка Васкеза, а затим се у стрелце уписао и Пабло Сарабија из пенала у 78. минуту. Коначан резултат поставио је Квинси Промес у првом минуту надокнаде, али тек из одбитка пошто му је Ојер претходно одбранио пенал.

Леванте је у прошлом колу савладао Ваљадолид 2:0 и прекинуо низ од пет утакмица без победе, међутим, ове суботе су изабраници Пака Лопеза доживели трећи пораз у последње четири утакмице. Иако се налази на 10. месту, не може се рећи да је клуб из Валенсије безбрижан када је у питању борба за опстанак, пошто има шест бодова више од зоне испадања, али и утакмицу више од ривала.

Севиља је поново изједначена по броју бодова са Реал Мадридом на деоби треће позиције, с тим да Мадриђани у недељу играју против Еспањола.

Није баш календар ишао у прилог Севиљи.  Атлетико Мадрид, па Атлетик Билбао, на крају и Реал Мадрид. Ако изузмемо успехе у Купу на “Санчез Писхуану” у 2019. нису имали повода да се радују. Три лигашка меча без победе. Али Куп победа над Барселоном? То је већ нешто. То је варница која је Севиљи била потребна. Да распали врелу андалузијску крв. Да покрене ураган који је Леванте почистио са терена! Прво полувреме још и некако, у другом је Севиља згазила ривала – 5:0 за почетак 21. кола Примере!

Не зна се ко је бољи био у Севиљином тиму. Блистали су нападачи Висам Бен Једер и Андре Силва, који ове сезоне немилице трпају. Бен Једер је стигао до десетог у Примери, укупно 18. у сезони. Силваје на 11 комада што ће рећи да ће управа Севиље бити на великим мукама када на лето буде одлучивала о томе вреди ли Португалац 35.000.000 евра колико ће јој бити потребно да га откупи од Милана? Ипак је то превелики новац за Андалужане, посебно кад имамо у виду да су у међувремену стигли и Мунир Ел Хадади и Мунас Дабур. Ту је приде и Бен Једер, какав је то био улов када га је Севиља довела за свега 9.000.000 евра?!

Кад је кочница спуштена Севиља се разлетела по терену. Штавише, може Леванте да буде и срећан коначним резултатом, јер могли су домаћини још који да им увале. Свуда их је било. Памтиће се сцена из 65. минута када је севнула контра из казненог простора домаћих, за тили час нестварна сцена испред супротног шеснаестерца. Хозе Луис Моралес сам против шесторице Севиљиних аждаја у контри?! То чак и није био гол, али пластично објашњава са којим је еланом играо тим Пабла Маћина.

И што је најлуђе, само је Севиља појачавала ритам, па се мрежа гостујућег тима у последњих 20 минута меча тресла још три пута.  Франк Васкез, па са пенала Пабло Сарабија и за крај опет с абеле тачке Квинс Промс, који је упркос нешто споријем почетку на “Санчез Писхуану” постао врло важан шраф у Маћиновој машинерији. Дошао је из московског Спартака као нападач, сада импресионира у улози офанзивног бека у формацији са три штопера. Дозвољава му та позиција да често излази у један на један ситуације… Није то баш идеална опција за противничког дефанзивца.

На крају дакле петарда и Севиља сигурна у ТОП 4 на табели и после 21. кола. А како игра кад јој се игра нема сумње да ће ту и остати и до краја шампионата. Свака част Алавесу, Хетафеу и Бетису, али у тој конкуренцији Севија је ипак  класа изнад. Ове сезоне на нивоу Реала и Атлетика, ако већ не Барселоне.

ПРИМЕРА, 21. коло:

Севиља - Леванте 5:0 (0:0)
/Бен Једер 48, Силва 61, Васкез 71, Сарабија 78п, Промес 90+1/

Атлетико Мадрид - Хетафе 16.15
Леганес - Еибар 18.30
Валенсија - Виљареал 20.45

недеља

Ваљадолид - Селта 12.00
Ђирона - Барселона 16.15
Атлетик Билбао - Бетис 18.30
Реал Сосиједад - Уеска 18.30
Еспањол - Реал Мадрид 20.45

понедељак

Алавес - Рајо Ваљекано 21.00

ТАБЕЛА: Барселона 46, Атлетико М. 41, Реал 36, Севиља (+1) 36, Алавес 32, Хетафе 31, Бетис 29, Сосиједад 26, Валенсија 26, Леванте (+1) 26, Еибар 25, Ђирона 24, Еспањол 24, Атлетик Б. 23, Леганес 22, Ваљадолид 22, Селта 21, Рајо Ваљекано 20, Виљареал 18, Уеска 11.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар