ŠPA: Sevilja u petoj brzini izašla iz krize!

Ekipa Pabla Maćina raspucana u drugom poluvremenu.  Sevilja trči kontre šest na jedan - andaluzijski uragan samleo Levante! Četiri komada za drugo poluvreme!

Fudbal 26.01.2019 | 15:15
ŠPA: Sevilja u petoj brzini izašla iz krize!
U premijernoj utakmici 21. kola Primere: Sevilja - Levante 5:0 (0:0).

Posle nekoliko promašaja u prvom delu, domaći fudbaleri raspucali su se po povratku sa odmora i prekinuli niz od četiri utakmice bez pobede u Primeri (dva remija, pa dva poraza).

Goleadu je najavio Visam Ben Jeder u 48. minutu, svojim 10. pogotkom ove sezone u prvenstvu Španije. Na 2:0 povisio je Andre Silva u 61, takođe posle lepe akcije po desnoj strani. Od 71. je bilo 3:0, pogotkom Franka Vaskeza, a zatim se u strelce upisao i Pablo Sarabija iz penala u 78. minutu. Konačan rezultat postavio je Kvinsi Promes u prvom minutu nadoknade, ali tek iz odbitka pošto mu je Ojer prethodno odbranio penal.

Levante je u prošlom kolu savladao Valjadolid 2:0 i prekinuo niz od pet utakmica bez pobede, međutim, ove subote su izabranici Paka Lopeza doživeli treći poraz u poslednje četiri utakmice. Iako se nalazi na 10. mestu, ne može se reći da je klub iz Valensije bezbrižan kada je u pitanju borba za opstanak, pošto ima šest bodova više od zone ispadanja, ali i utakmicu više od rivala.

Sevilja je ponovo izjednačena po broju bodova sa Real Madridom na deobi treće pozicije, s tim da Madriđani u nedelju igraju protiv Espanjola.

Nije baš kalendar išao u prilog Sevilji.  Atletiko Madrid, pa Atletik Bilbao, na kraju i Real Madrid. Ako izuzmemo uspehe u Kupu na “Sančez Pishuanu” u 2019. nisu imali povoda da se raduju. Tri ligaška meča bez pobede. Ali Kup pobeda nad Barselonom? To je već nešto. To je varnica koja je Sevilji bila potrebna. Da raspali vrelu andaluzijsku krv. Da pokrene uragan koji je Levante počistio sa terena! Prvo poluvreme još i nekako, u drugom je Sevilja zgazila rivala – 5:0 za početak 21. kola Primere!

Ne zna se ko je bolji bio u Seviljinom timu. Blistali su napadači Visam Ben Jeder i Andre Silva, koji ove sezone nemilice trpaju. Ben Jeder je stigao do desetog u Primeri, ukupno 18. u sezoni. Silvaje na 11 komada što će reći da će uprava Sevilje biti na velikim mukama kada na leto bude odlučivala o tome vredi li Portugalac 35.000.000 evra koliko će joj biti potrebno da ga otkupi od Milana? Ipak je to preveliki novac za Andalužane, posebno kad imamo u vidu da su u međuvremenu stigli i Munir El Hadadi i Munas Dabur. Tu je pride i Ben Jeder, kakav je to bio ulov kada ga je Sevilja dovela za svega 9.000.000 evra?!

Kad je kočnica spuštena Sevilja se razletela po terenu. Štaviše, može Levante da bude i srećan konačnim rezultatom, jer mogli su domaćini još koji da im uvale. Svuda ih je bilo. Pamtiće se scena iz 65. minuta kada je sevnula kontra iz kaznenog prostora domaćih, za tili čas nestvarna scena ispred suprotnog šesnaesterca. Hoze Luis Morales sam protiv šestorice Seviljinih aždaja u kontri?! To čak i nije bio gol, ali plastično objašnjava sa kojim je elanom igrao tim Pabla Maćina.

I što je najluđe, samo je Sevilja pojačavala ritam, pa se mreža gostujućeg tima u poslednjih 20 minuta meča tresla još tri puta.  Frank Vaskez, pa sa penala Pablo Sarabija i za kraj opet s abele tačke Kvins Proms, koji je uprkos nešto sporijem početku na “Sančez Pishuanu” postao vrlo važan šraf u Maćinovoj mašineriji. Došao je iz moskovskog Spartaka kao napadač, sada impresionira u ulozi ofanzivnog beka u formaciji sa tri štopera. Dozvoljava mu ta pozicija da često izlazi u jedan na jedan situacije… Nije to baš idealna opcija za protivničkog defanzivca.

Na kraju dakle petarda i Sevilja sigurna u TOP 4 na tabeli i posle 21. kola. A kako igra kad joj se igra nema sumnje da će tu i ostati i do kraja šampionata. Svaka čast Alavesu, Hetafeu i Betisu, ali u toj konkurenciji Sevija je ipak  klasa iznad. Ove sezone na nivou Reala i Atletika, ako već ne Barselone.

PRIMERA, 21. kolo:

Sevilja - Levante 5:0 (0:0)
/Ben Jeder 48, Silva 61, Vaskez 71, Sarabija 78p, Promes 90+1/

Atletiko Madrid - Hetafe 16.15
Leganes - Eibar 18.30
Valensija - Viljareal 20.45

nedelja

Valjadolid - Selta 12.00
Đirona - Barselona 16.15
Atletik Bilbao - Betis 18.30
Real Sosijedad - Ueska 18.30
Espanjol - Real Madrid 20.45

ponedeljak

Alaves - Rajo Valjekano 21.00

TABELA: Barselona 46, Atletiko M. 41, Real 36, Sevilja (+1) 36, Alaves 32, Hetafe 31, Betis 29, Sosijedad 26, Valensija 26, Levante (+1) 26, Eibar 25, Đirona 24, Espanjol 24, Atletik B. 23, Leganes 22, Valjadolid 22, Selta 21, Rajo Valjekano 20, Viljareal 18, Ueska 11.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar