Уго Вијеира поново у црвено-бијелом!

Мења Робиња! Бивши нападач Црвене звезде стигао у Турску.  Уместо Робиња – Уго Вијеира! Уговор на годину и по дана.

Фудбал 26.01.2019 | 15:45
Уго Вијеира поново у црвено-бијелом!
Фудбалери Црвене звезде отпутовали су ове суботе у Турску на припреме, а тамо је и бивши нападач црвено-белих, Уго Вијеира.

Некадашњи љубимац навијача стигао је из Јапана као слободан играч и потписао уговор на годину и по дана са Сиваспором, тренутно деветопласираним тимом тамошњег првенства. 

Вијериа је доведен да замени Робиња, пошто је Бразилац недавно прешао у водећи Истанбул Башакшехир.

Подсетимо, португалски нападач је био члан Црвене звезде од јуна 2015. до јануара 2017, када је продат Јокохами за 500.000 евра. За јапански клуб је у 78 утакмица дао 38 голова.

Робињо није могао да одбије позив из Истанбул Башакшехира и борбу за титулу првака Турске, управа Сиваса хитро је реаговала и пронашла му замену у лику некадашњег нападача Црвене звезде Уга Вијере.

Најавили смо још раније, сада је само и озваничено фотографијама, куртоазним изјавама добродошлице и једним битним податком: уговор је потписан на годину и по дана. Подсетимо, Вијера је у Сивас стигао као слободан играч, пошто му је претходно истекао уговор са Јокохамом што ће рећи да је чисте папире сигурно искористио и да избоксује нешто јачу плату у турском суперлигашу.

Иначе, Сивас је тренутно комфорно ушушкан на деветом месту на табели Супер лига, тешко да ће у Европу, али није баш ни угрожен његов статус прволигаша. Од познатијих саиграча – а у сваком турском клубу има таквих – ту су рецимо некадашњи нападач Севиље и Евертона Адама Коне, бивши репрезентативац Румуније Габријел Торже… Фино друштво за Вијеиру, сигурно и фина плата... Али у Звезди се борио за трофеје.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар