Ugo Vijeira ponovo u crveno-bijelom!

Menja Robinja! Bivši napadač Crvene zvezde stigao u Tursku.  Umesto Robinja – Ugo Vijeira! Ugovor na godinu i po dana.

Fudbal 26.01.2019 | 15:45
Ugo Vijeira ponovo u crveno-bijelom!
Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su ove subote u Tursku na pripreme, a tamo je i bivši napadač crveno-belih, Ugo Vijeira.

Nekadašnji ljubimac navijača stigao je iz Japana kao slobodan igrač i potpisao ugovor na godinu i po dana sa Sivasporom, trenutno devetoplasiranim timom tamošnjeg prvenstva. 

Vijeria je doveden da zameni Robinja, pošto je Brazilac nedavno prešao u vodeći Istanbul Bašakšehir.

Podsetimo, portugalski napadač je bio član Crvene zvezde od juna 2015. do januara 2017, kada je prodat Jokohami za 500.000 evra. Za japanski klub je u 78 utakmica dao 38 golova.

Robinjo nije mogao da odbije poziv iz Istanbul Bašakšehira i borbu za titulu prvaka Turske, uprava Sivasa hitro je reagovala i pronašla mu zamenu u liku nekadašnjeg napadača Crvene zvezde Uga Vijere.

Najavili smo još ranije, sada je samo i ozvaničeno fotografijama, kurtoaznim izjavama dobrodošlice i jednim bitnim podatkom: ugovor je potpisan na godinu i po dana. Podsetimo, Vijera je u Sivas stigao kao slobodan igrač, pošto mu je prethodno istekao ugovor sa Jokohamom što će reći da je čiste papire sigurno iskoristio i da izboksuje nešto jaču platu u turskom superligašu.

Inače, Sivas je trenutno komforno ušuškan na devetom mestu na tabeli Super liga, teško da će u Evropu, ali nije baš ni ugrožen njegov status prvoligaša. Od poznatijih saigrača – a u svakom turskom klubu ima takvih – tu su recimo nekadašnji napadač Sevilje i Evertona Adama Kone, bivši reprezentativac Rumunije Gabrijel Torže… Fino društvo za Vijeiru, sigurno i fina plata... Ali u Zvezdi se borio za trofeje.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar