У Монаку коначно признали: Превише смо продали љетос!

"Кнежеви" и званично вратили Леонарда Жардима на место тренера, међутим, питање је хоће ли успети да спречи испадање.

Фудбал 28.01.2019 | 20:10
У Монаку коначно признали: Превише смо продали љетос!
Леонардо Жардим је и званично поново на клупи Монака уместо смењеног Тјерија Анрија. 

Португалац који је пре само две сезоне довео клуб до полуфинала Лиге шампиона, пре три месеца је отпуштен због лоших резултата. Из истог разлога сада је раскинута сарадња и са некадашњим голгетером. 

Питање је, међутим, да ли су само тренери криви за то што се "кнежеви" после 21 кола налазе на претпоследњем месту Лиге 1...

После сјајне сезоне 2016/17, у којој је поред полуфинала Лиге Европе екипа стигла и до титуле у првенству Француске, уследила је распродаја играчког кадра. Коначно, неко од клупског руководства признао је да то и није био најпаметнији потез...

"Наш клуб пролази кроз период пун изазова. Спреман сам да признам да делим одговорност за све ово. Морамо да признамо да смо током летњег прелазног рока продали превише важних играча и упркос добром улагању у тим, направили смо грешке доводећи њихове замене. Због тога нисмо направили конкурентатн тим", изјавио је потпредседник Монака, Вадим Васиљев.

Он је навео и да је одлука о отказу Леонарда Жардима била преурањена.

"Његово време у Монаку је упамћено као једно од најсјанијих поглавља у клупској историји. Данас схватамо да прича Леонарда Жардима у клубу није завршена, како се мислило. Требало му је дати прилику да настави посао. Тијери Анри је фудбалска легенда, али комбинације неповољних околности спречиле су га да брзо и ефикасно изведе тим из кризе",навео је Васиљев.

Потпредседник клуба додао да је уговор са Португалцем потписан на две и по године, а потом је захвалио Анрију што је пристао да преузме екипу у тешком периоду и признао клуб није имао времена да сачека да се развију његови планови.

"Због тога смо одлучили да окончамо наше партнерство са Тијеријем Анријем".

Анрију је у Монаку први пут самостално водио неки тим. Каже да је, упркос томе што је имао само четири победе у 20 утакмица, уживао.

"Са великом тугом одлазим из клуба. Упркос тешкоћама, уживао сам. Моја амбиција и филозофија од првог дана увек ће бити да је клуб на првом месту", навео је Анри.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар