U Monaku konačno priznali: Previše smo prodali ljetos!

"Kneževi" i zvanično vratili Leonarda Žardima na mesto trenera, međutim, pitanje je hoće li uspeti da spreči ispadanje.

Fudbal 28.01.2019 | 20:10
U Monaku konačno priznali: Previše smo prodali ljetos!
Leonardo Žardim je i zvanično ponovo na klupi Monaka umesto smenjenog Tjerija Anrija. 

Portugalac koji je pre samo dve sezone doveo klub do polufinala Lige šampiona, pre tri meseca je otpušten zbog loših rezultata. Iz istog razloga sada je raskinuta saradnja i sa nekadašnjim golgeterom. 

Pitanje je, međutim, da li su samo treneri krivi za to što se "kneževi" posle 21 kola nalaze na pretposlednjem mestu Lige 1...

Posle sjajne sezone 2016/17, u kojoj je pored polufinala Lige Evrope ekipa stigla i do titule u prvenstvu Francuske, usledila je rasprodaja igračkog kadra. Konačno, neko od klupskog rukovodstva priznao je da to i nije bio najpametniji potez...

"Naš klub prolazi kroz period pun izazova. Spreman sam da priznam da delim odgovornost za sve ovo. Moramo da priznamo da smo tokom letnjeg prelaznog roka prodali previše važnih igrača i uprkos dobrom ulaganju u tim, napravili smo greške dovodeći njihove zamene. Zbog toga nismo napravili konkurentatn tim", izjavio je potpredsednik Monaka, Vadim Vasiljev.

On je naveo i da je odluka o otkazu Leonarda Žardima bila preuranjena.

"Njegovo vreme u Monaku je upamćeno kao jedno od najsjanijih poglavlja u klupskoj istoriji. Danas shvatamo da priča Leonarda Žardima u klubu nije završena, kako se mislilo. Trebalo mu je dati priliku da nastavi posao. Tijeri Anri je fudbalska legenda, ali kombinacije nepovoljnih okolnosti sprečile su ga da brzo i efikasno izvede tim iz krize",naveo je Vasiljev.

Potpredsednik kluba dodao da je ugovor sa Portugalcem potpisan na dve i po godine, a potom je zahvalio Anriju što je pristao da preuzme ekipu u teškom periodu i priznao klub nije imao vremena da sačeka da se razviju njegovi planovi.

"Zbog toga smo odlučili da okončamo naše partnerstvo sa Tijerijem Anrijem".

Anriju je u Monaku prvi put samostalno vodio neki tim. Kaže da je, uprkos tome što je imao samo četiri pobede u 20 utakmica, uživao.

"Sa velikom tugom odlazim iz kluba. Uprkos teškoćama, uživao sam. Moja ambicija i filozofija od prvog dana uvek će biti da je klub na prvom mestu", naveo je Anri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar