Данас на СП: Шпанија тражи визу за Јапан!

На Свјетском првенству данас су на програму дуели за пласман од петог до осмог мјеста.

Остали спортови 26.01.2019 | 14:15
Данас на СП: Шпанија тражи визу за Јапан!
Рукометни Мундијал је јуче рекао "Ауф Wиедерсехен" Њемачкој пошто ће се посљедње четири утакмице играти дворани "Иске Банк Боксен" у Хернингу (Данска).

Прва два дуела су на програму данас, док су мечеви у којима ће се одлучити ко је најбољи на свијету, а ко ће кући однијети бронзу, на програму сутра.

Меч за седмо мјесто, посљедње води у квалификације Олимпијске игре у Токију 2020. од 17.30 (пренос ТВ Арена спорт) играју Шпанија и Египат.

Египат са клупе предводи Шпанац Давид Давис који је афричку селекцију, без обзира како заврши данашњи дуел, довео до најбољег пласмана од четвртог мјеста 2001. године.

Ипак, "фурија", актуелни европски првак, се надала много бољем пласману од седмог мјеста и тешко да ће себи дозволити луксуз да их Египћани изненаде и оставе без прилике да изборе пласман у Токијо.

Полуфинални дуел између Њемачке и Норвешке је синоћ путем ТВ екрана посматрало 12 милона гледалаца.

Шведска и Хрватска су већ осигурале наступ у квалификацијама, али у оба кампа се од Свјетског првенства желе опростити побједом.

До сада су обје екипе у међусобним дуелима славиле по 14 пута, док су ове године Швеђани славили два пута у три дуела.

Вечерас би селекцији Шведске, поред сигурно велике подршке својих навијача, од помоћи могла бити и доста "депресивна" екипа Хрватске која је имала велике примједбе на суђење током дуела против Њемчке који их је оставио ван борбе за медаље.

Квалификацијски турнири за Олимпијске игре ће бити одржани у априлу 2020. године, а право учешћа ће изборити тимови који су пласирани до другог до седмог мјеста на текућем Свјетском првенству. Биће одржана три турнира са по четири екипе, 12 укупно, које ће се борити за шест мјеста у Токију.

Свјетско првенство (преноси на ТВ Арена спорт):

пласман од петог до осмог мјеста

Шпанија - Египат (17.30)
Шведска - Хрватска (20.30)

у недјељу

меч за треће мјесто

Њемачка - Француска (14.30)

финале

Норвешка - Данска (17.30)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар