Danas na SP: Španija traži vizu za Japan!

Na Svjetskom prvenstvu danas su na programu dueli za plasman od petog do osmog mjesta.

Ostali sportovi 26.01.2019 | 14:15
Danas na SP: Španija traži vizu za Japan!
Rukometni Mundijal je juče rekao "Auf Wiedersehen" Njemačkoj pošto će se posljednje četiri utakmice igrati dvorani "Iske Bank Boksen" u Herningu (Danska).

Prva dva duela su na programu danas, dok su mečevi u kojima će se odlučiti ko je najbolji na svijetu, a ko će kući odnijeti bronzu, na programu sutra.

Meč za sedmo mjesto, posljednje vodi u kvalifikacije Olimpijske igre u Tokiju 2020. od 17.30 (prenos TV Arena sport) igraju Španija i Egipat.

Egipat sa klupe predvodi Španac David Davis koji je afričku selekciju, bez obzira kako završi današnji duel, doveo do najboljeg plasmana od četvrtog mjesta 2001. godine.

Ipak, "furija", aktuelni evropski prvak, se nadala mnogo boljem plasmanu od sedmog mjesta i teško da će sebi dozvoliti luksuz da ih Egipćani iznenade i ostave bez prilike da izbore plasman u Tokijo.

Polufinalni duel između Njemačke i Norveške je sinoć putem TV ekrana posmatralo 12 milona gledalaca.

Švedska i Hrvatska su već osigurale nastup u kvalifikacijama, ali u oba kampa se od Svjetskog prvenstva žele oprostiti pobjedom.

Do sada su obje ekipe u međusobnim duelima slavile po 14 puta, dok su ove godine Šveđani slavili dva puta u tri duela.

Večeras bi selekciji Švedske, pored sigurno velike podrške svojih navijača, od pomoći mogla biti i dosta "depresivna" ekipa Hrvatske koja je imala velike primjedbe na suđenje tokom duela protiv Njemčke koji ih je ostavio van borbe za medalje.

Kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre će biti održani u aprilu 2020. godine, a pravo učešća će izboriti timovi koji su plasirani do drugog do sedmog mjesta na tekućem Svjetskom prvenstvu. Biće održana tri turnira sa po četiri ekipe, 12 ukupno, koje će se boriti za šest mjesta u Tokiju.

Svjetsko prvenstvo (prenosi na TV Arena sport):

plasman od petog do osmog mjesta

Španija - Egipat (17.30)
Švedska - Hrvatska (20.30)

u nedjelju

meč za treće mjesto

Njemačka - Francuska (14.30)

finale

Norveška - Danska (17.30)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar