Више српских села оковано снијегом

Српска повратничка села у Ливањском пољу и даље су одсјечена од свијета, а сњежни наноси које је изазвао јак вјетар достижу и до два метра, рекао је Срни Живко Вуковљак, мјештанин села Губин, које је данима одсјечено од цивилизације.

Босна и Херцеговина 26.01.2019 | 13:56
Више српских села оковано снијегом
-Снијег који је падао данима блокирао је путне прилазе према селима Прово, Сајковић и Губин, а додатне проблеме је направио вјетар који је створио наносе који су на неким мјестима високи и око два метра- рекао је Вуковљак.

Он каже да у селу Губин углавном живе стари и болесни који не могу доћи до магистралог пута који повезује Ливно са Босанским Граховом.

У предузећу “Ливно путеви” рекли су раније Срни да по налогу чисте снијег, напомињући да није у њиховој надлежности чишћење путева од села и заселака ка магистралном путу.

У ливањском Комуналном предузећу наводе да не знају када ће бити рашчишћен снијег у селима у Ливањском пољу, те да ће обавијестити своје раднике на терену.

У Губину и осам околних села данас живи тек тридесетак старих и немоћних, а мјештани питају због чега испаштају.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Аустрија

26.01.2019 13:03

Погледајте масинерију за цисцење за паметног и комарац музика тај камион је био добар прије 50година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxит

26.01.2019 13:42

Ко влада у том кантону ?Зна се ХДЗ.Па ви моји гласачи опет дајте гласове Драгану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.01.2019 16:24

Сајковићу туго преголема, шта ћу тамо кад Јелене нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба росуса

26.01.2019 16:50

Сајковицу село племенито у теби је врело виловито,сајковицу село си на гласу краве ору а волови пасу.сјана звијезо изнад сајковица поздрави нам цвију орасцица!

ОДГОВОРИТЕ