Više srpskih sela okovano snijegom

Srpska povratnička sela u Livanjskom polju i dalje su odsječena od svijeta, a snježni nanosi koje je izazvao jak vjetar dostižu i do dva metra, rekao je Srni Živko Vukovljak, mještanin sela Gubin, koje je danima odsječeno od civilizacije.

Bosna i Hercegovina 26.01.2019 | 13:56
Više srpskih sela okovano snijegom
-Snijeg koji je padao danima blokirao je putne prilaze prema selima Provo, Sajković i Gubin, a dodatne probleme je napravio vjetar koji je stvorio nanose koji su na nekim mjestima visoki i oko dva metra- rekao je Vukovljak.

On kaže da u selu Gubin uglavnom žive stari i bolesni koji ne mogu doći do magistralog puta koji povezuje Livno sa Bosanskim Grahovom.

U preduzeću “Livno putevi” rekli su ranije Srni da po nalogu čiste snijeg, napominjući da nije u njihovoj nadležnosti čišćenje puteva od sela i zaselaka ka magistralnom putu.

U livanjskom Komunalnom preduzeću navode da ne znaju kada će biti raščišćen snijeg u selima u Livanjskom polju, te da će obavijestiti svoje radnike na terenu.

U Gubinu i osam okolnih sela danas živi tek tridesetak starih i nemoćnih, a mještani pitaju zbog čega ispaštaju.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Austrija

26.01.2019 13:03

Pogledajte masineriju za ciscenje za pametnog i komarac muzika taj kamion je bio dobar prije 50godina

ODGOVORITE
Name

Exit

26.01.2019 13:42

Ko vlada u tom kantonu ?Zna se HDZ.Pa vi moji glasači opet dajte glasove Draganu.

ODGOVORITE
Name

re

26.01.2019 16:24

Sajkoviću tugo pregolema, šta ću tamo kad Jelene nema!

ODGOVORITE
Name

Baba rosusa

26.01.2019 16:50

Sajkovicu selo plemenito u tebi je vrelo vilovito,sajkovicu selo si na glasu krave oru a volovi pasu.sjana zvijezo iznad sajkovica pozdravi nam cviju orascica!

ODGOVORITE