Никад више рат Срба и Албанаца

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да, ако се постигне мировни споразум између Албанаца и Срба, никада више неће бити рата између два народа, и оценио да је могуће да такав споразум буде постигнут у наредним месецима.

Србија 26.01.2019 | 13:30
Никад више рат Срба и Албанаца
Он је то рекао за швајцарски "Блик", говорећи о дијалогу Београда и Приштине, преноси РТК на српском језику.

"Ко омета постизање мировног споразума, преузима на себе одговорност за нове међуетничке трагедије између Албанаца и Срба, а можда и шире", рекао је Тачи.

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Скептик

26.01.2019 13:16

Мени иначе није јасно зашто су народи СФРЈ медјусобно ратовали. Поготово Срби, Хрвати и муслимани. Исти народ, само друга вјера. И сви ти народи немају никога ближњег а мрзе се. Стварно смо невјероватни. Па и Шиптари и Албанци, ко им је ближи од њихових комшија Срба, Македонаца , Грка и Црногораца? Зашто би ратовали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.01.2019 14:07

Зато смо постали ЦРНА РУПА Европе, тако Европи и одговара. Поред куће се држи канта за смеће.

Name

ре скептик

26.01.2019 17:09

Браво за коментар! Слазем се и ја. Ми на Балкану смо ретарди. Вјерујемо лазовима. Мислимо да смо најпаметнији а назалост смо најглуплији! Да смо били паметни, ријесили би све на цивилизован нацин без једног опаљеног метка а не као неки дивљаци медјусобно се убијали а сад кривимо једно друге. Како год, ми морамо скупа на тим просторима зивјети. Ми будале слусамо политицаре како они нама кроје лос пут док они узивају и напредјују у свом богатству док је народ све сиромасњи. Није нам то све требало.

Name

Све тикве смо поразбијали

26.01.2019 20:29

Немојмо све то сводити само на политицаре. То је превисе једноставно. Наведени народи су увијек били на разлицитим странама. Знамо како је било у вријеме Турака, па онда за вријеме Аустро-Угарске, па затим у 1, и 2. свјетском рату, а да не говоримо ста смо радили у последњем рату, јер су нам сјецања свјеза. Једини период мирног сузивота је била СФРЈ. Али, Југославију нисмо хтјели. Стално прузамо прст у друге, да су они други криви. Данас имамо три истине, три историје, три језика. Не моземо се ни о цему договорити. Оптузујемо политицаре, а скоро увијек бирамо једне те исте, а то у пракси знаци да се једни других боимо и због тога бирамо оне који су најгласнији у "застити" свог народа. Ја мислим да цемо се ми у БиХ прије или касније разици. Уосталом, сулудо је вјеровати да послије распада једне велике и "успјесне" мултикултурне Југославије, да на том истом простору опстане иста, само мала Југославија.

Name

Ре скептик

26.01.2019 22:22

Насе народу су преци неки удаљени измисљени пријатељи него комсије или сусједи. Цудно Али истинито.

Name

Ре

27.01.2019 00:08

Зна се ваљда ко је водио ратове и које има војску од Аустријске границе до београдског пасалука.

Name

ре све тикве

27.01.2019 04:33

Назалост је народ глуп јер вјерује политицарима, зато гласају све за исте. Тек након избора скапирају да је све предизборна лаз, али то народ након 4 године заборави па опет њих исте бирају. За тај разлазак не вјерујем да се мозе икад мирним путем провести. А самостална РС као дрзава неце моци да опстане, јер су вец сад задузени до самог банкрота, нити це дрзаве запада дозволити да би се ујединила са Србијом нити би Србија прихватила задузену РС јер би они преузели сав дуг РС на себе.

Name

Дарко

26.01.2019 17:04

НАОРО СИ КРВНИЧЕ НЕКО ЋЕ ДА ПЛАТИ КАД ТАД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупости

26.01.2019 18:14

Рат ће да траје док год има иједан незнабожац на планети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.26.1.2019

26.01.2019 19:41

Ћути фашисто крволочна,нећеш и ти дуго доће и теби црни дани.Ђубре крволочно.

ОДГОВОРИТЕ