Nikad više rat Srba i Albanaca

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da, ako se postigne mirovni sporazum između Albanaca i Srba, nikada više neće biti rata između dva naroda, i ocenio da je moguće da takav sporazum bude postignut u narednim mesecima.

Srbija 26.01.2019 | 13:30
Nikad više rat Srba i Albanaca
On je to rekao za švajcarski "Blik", govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, prenosi RTK na srpskom jeziku.

"Ko ometa postizanje mirovnog sporazuma, preuzima na sebe odgovornost za nove međuetničke tragedije između Albanaca i Srba, a možda i šire", rekao je Tači.

(Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Skeptik

26.01.2019 13:16

Meni inače nije jasno zašto su narodi SFRJ medjusobno ratovali. Pogotovo Srbi, Hrvati i muslimani. Isti narod, samo druga vjera. I svi ti narodi nemaju nikoga bližnjeg a mrze se. Stvarno smo nevjerovatni. Pa i Šiptari i Albanci, ko im je bliži od njihovih komšija Srba, Makedonaca , Grka i Crnogoraca? Zašto bi ratovali?

ODGOVORITE
Name

Re

26.01.2019 14:07

Zato smo postali CRNA RUPA Evrope, tako Evropi i odgovara. Pored kuće se drži kanta za smeće.

Name

re skeptik

26.01.2019 17:09

Bravo za komentar! Slazem se i ja. Mi na Balkanu smo retardi. Vjerujemo lazovima. Mislimo da smo najpametniji a nazalost smo najglupliji! Da smo bili pametni, rijesili bi sve na civilizovan nacin bez jednog opaljenog metka a ne kao neki divljaci medjusobno se ubijali a sad krivimo jedno druge. Kako god, mi moramo skupa na tim prostorima zivjeti. Mi budale slusamo politicare kako oni nama kroje los put dok oni uzivaju i napredjuju u svom bogatstvu dok je narod sve siromasnji. Nije nam to sve trebalo.

Name

Sve tikve smo porazbijali

26.01.2019 20:29

Nemojmo sve to svoditi samo na politicare. To je previse jednostavno. Navedeni narodi su uvijek bili na razlicitim stranama. Znamo kako je bilo u vrijeme Turaka, pa onda za vrijeme Austro-Ugarske, pa zatim u 1, i 2. svjetskom ratu, a da ne govorimo sta smo radili u poslednjem ratu, jer su nam sjecanja svjeza. Jedini period mirnog suzivota je bila SFRJ. Ali, Jugoslaviju nismo htjeli. Stalno pruzamo prst u druge, da su oni drugi krivi. Danas imamo tri istine, tri istorije, tri jezika. Ne mozemo se ni o cemu dogovoriti. Optuzujemo politicare, a skoro uvijek biramo jedne te iste, a to u praksi znaci da se jedni drugih boimo i zbog toga biramo one koji su najglasniji u "zastiti" svog naroda. Ja mislim da cemo se mi u BiH prije ili kasnije razici. Uostalom, suludo je vjerovati da poslije raspada jedne velike i "uspjesne" multikulturne Jugoslavije, da na tom istom prostoru opstane ista, samo mala Jugoslavija.

Name

Re skeptik

26.01.2019 22:22

Nase narodu su preci neki udaljeni izmisljeni prijatelji nego komsije ili susjedi. Cudno Ali istinito.

Name

Re

27.01.2019 00:08

Zna se valjda ko je vodio ratove i koje ima vojsku od Austrijske granice do beogradskog pasaluka.

Name

re sve tikve

27.01.2019 04:33

Nazalost je narod glup jer vjeruje politicarima, zato glasaju sve za iste. Tek nakon izbora skapiraju da je sve predizborna laz, ali to narod nakon 4 godine zaboravi pa opet njih iste biraju. Za taj razlazak ne vjerujem da se moze ikad mirnim putem provesti. A samostalna RS kao drzava nece moci da opstane, jer su vec sad zaduzeni do samog bankrota, niti ce drzave zapada dozvoliti da bi se ujedinila sa Srbijom niti bi Srbija prihvatila zaduzenu RS jer bi oni preuzeli sav dug RS na sebe.

Name

Darko

26.01.2019 17:04

NAORO SI KRVNIČE NEKO ĆE DA PLATI KAD TAD

ODGOVORITE
Name

Gluposti

26.01.2019 18:14

Rat će da traje dok god ima ijedan neznabožac na planeti.

ODGOVORITE
Name

Neđo.26.1.2019

26.01.2019 19:41

Ćuti fašisto krvoločna,nećeš i ti dugo doće i tebi crni dani.Đubre krvoločno.

ODGOVORITE