Цвитановић на мјесту Љубића

У Мостару данас засједа Хрватски народни сабор. Предсједник ХДЗ-а и ХНС-а Драган Човић раније је најавио да ће бити бирани нови предсједник, Предсједништво и Суд части ове невладине организације.

Босна и Херцеговина 26.01.2019 | 07:55
Цвитановић на мјесту Љубића
Човић је потврдио да је припремљена радна верзија декларације, за коју каже да је свеобухватна и да представља један значајно сложенији документ од свих досадашњих.

- Овај акт садржи седам кроз које смо дотакли све оно што ми јесмо у свом политичком смислу кроз различите политичке субјекте. Нема ниједног сегмента живота у БиХ који није дотакнут у декларацији, од ЕУ пута, домовинског рата, социјалне и економске политике, равноправности, легитимног представљања. Једна од тачака декларације говори о пресудама Уставног суда и Европског суда за људска права и провођењу тих одлука. Помиње се све што се тиче легитимног представљања када је у питању Предсједништво БиХ и Дом народа ФБиХ, те Град Мостар'', прецизирао је Човић.

Незванично, бираће се и ново Предсједништво те Главно вијеће. Иначе, Предсједништво чине предсједници свих странака који учествују у раду Сабора, а за предсједника ће извјесно је би бити изабран Драган Човић.

Друга по важности функција у ХНС-у, она предсједника Главног вијећа требала би да припадне Илију Цвитановићу предсједнику ХДЗ-а 1990, који ће на тој функцији замјенити Божу Љубића. Подсјетимо, Цвитановић је недавно потписао споразум са ХДЗ-ом БиХ.

(Вијести.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цвијетин

26.01.2019 16:26

Види им се на фацама ко су и ста су, прави УЗП-овци. Хиљаде срба у гробовима лезе због ових , спаљена имовина, попљацкано све, унистене цркве, протјерани презивјели срби, логори итд.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.01.2019 12:08

Нема то везе,..СНСДХДЗ Блајбурска коалиција иде даље,..братија. Самопонизавање срба је бесконацно, као свемир..