Cvitanović na mjestu Ljubića

U Mostaru danas zasjeda Hrvatski narodni sabor. Predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović ranije je najavio da će biti birani novi predsjednik, Predsjedništvo i Sud časti ove nevladine organizacije.

Bosna i Hercegovina 26.01.2019 | 07:55
Cvitanović na mjestu Ljubića
Čović je potvrdio da je pripremljena radna verzija deklaracije, za koju kaže da je sveobuhvatna i da predstavlja jedan značajno složeniji dokument od svih dosadašnjih.

- Ovaj akt sadrži sedam kroz koje smo dotakli sve ono što mi jesmo u svom političkom smislu kroz različite političke subjekte. Nema nijednog segmenta života u BiH koji nije dotaknut u deklaraciji, od EU puta, domovinskog rata, socijalne i ekonomske politike, ravnopravnosti, legitimnog predstavljanja. Jedna od tačaka deklaracije govori o presudama Ustavnog suda i Evropskog suda za ljudska prava i provođenju tih odluka. Pominje se sve što se tiče legitimnog predstavljanja kada je u pitanju Predsjedništvo BiH i Dom naroda FBiH, te Grad Mostar'', precizirao je Čović.

Nezvanično, biraće se i novo Predsjedništvo te Glavno vijeće. Inače, Predsjedništvo čine predsjednici svih stranaka koji učestvuju u radu Sabora, a za predsjednika će izvjesno je bi biti izabran Dragan Čović.

Druga po važnosti funkcija u HNS-u, ona predsjednika Glavnog vijeća trebala bi da pripadne Iliju Cvitanoviću predsjedniku HDZ-a 1990, koji će na toj funkciji zamjeniti Božu Ljubića. Podsjetimo, Cvitanović je nedavno potpisao sporazum sa HDZ-om BiH.

(Vijesti.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Cvijetin

26.01.2019 16:26

Vidi im se na facama ko su i sta su, pravi UZP-ovci. Hiljade srba u grobovima leze zbog ovih , spaljena imovina, popljackano sve, unistene crkve, protjerani prezivjeli srbi, logori itd.....

ODGOVORITE
Name

re

28.01.2019 12:08

Nema to veze,..SNSDHDZ Blajburska koalicija ide dalje,..bratija. Samoponizavanje srba je beskonacno, kao svemir..