Жене ловци у хајци на вука

Свечаном вечером на планини Борја почео је Шести међународни лов за жене, тродневна манифестација која је окупила жене ловце из иностранства и Републике Српске.

Република Српска 26.01.2019 | 08:32
Жене ловци у  хајци на вука
Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан истакао је да је дамски лов јединствен свјетски пројекат, који окупља европске и домаће жене ловце сваке године у которварошким ловиштима.

"Не постоји случај да се жене из различитих земаља удружују у лову као што се то чини у оквиру дамског лова, а истовремено их упознајемо са прекрасним предјелима општине, с дивљачи коју имамо и разноликошћу терена, са циљем да их подстакнемо да се поновно врате у Котор Варош, што оне и чине", поручио је Сакан, који је и генерални покровитељ манифестације.

Предсједник Ловачког удружења "Узломац" из Котор Вароши Недељко Гламочак навео је да овакве манифестације доприносе развоју ловног туризма на подручју општине.

"У госте су нам стигле жене ловци из Њемачке, Словачке, Словеније, Хрватске и Србије. Осим њих, наши редовни гости су и жене ловци из Бањалуке, Козарске Дубице, Прњавора, Зворника, Теслића, Новог Града и других градова из Републике Српске", рекао је Гламочак.

Директор Туристичке организације општине Котор Варош Миодраг Петровић истакао је да је ова манифестација ушла у календар туристичких манифестација општине, а да је циљ да она буде и у календару републичких туристичких манифестација.

Петровић је уручио захвалнице начелнику општине Сакану, представнику хотела "Хајдучке воде" Вујадину Пешевићу, власнику и директору фабрике обуће "Дермал" Раденку Бубићу, директору Комуналног предузећа "Бобас" Слободану Јурићу и директору хотела "Хајдучке воде" Горану Перизу, јер су пружили несебичну подршку у организацији Дамског лова.

Свечана вечера одржана је у хотелу "Хајдучке воде", а организатори ове међународне манифестације су Туристичка организација Котор Вароши и три ловачка удружења са подручја општине, "Узломац", "Јеловка" из Масловари и "Борчићи" из Шипрага.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

АР

26.01.2019 08:05

Хахахааа из иностранства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лара

27.01.2019 08:37

Дамски лов? Која дама мозе бити ловац?

Name

Перо

26.01.2019 09:40

Сада це се Синиса Петровиц да сикира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

26.01.2019 10:06

А зашто Перо?

Name

Перо

26.01.2019 11:29

Па, не да он да вука и попреко погледас.

Name

ја

26.01.2019 11:10

Ја теби сердару, ти мени војводо... Ови из Котор Вароша не знају шта ће сами од себе! Али, може им се! Хиладе робова вриједно ради, а да би се они бахатили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

26.01.2019 18:58

Некад земља вукова и медвједа, а данас и оно мало вукова и медвједа таманимо. Сјебали смо им суму, сад и њих, а и народ одлази. Ово не води на добро. Нека Суме Српске покрену пројекат садње пауловније, као и друга јавна предузеца на јавним поврсинама око градова.

ОДГОВОРИТЕ