Žene lovci u hajci na vuka

Svečanom večerom na planini Borja počeo je Šesti međunarodni lov za žene, trodnevna manifestacija koja je okupila žene lovce iz inostranstva i Republike Srpske.

Republika Srpska 26.01.2019 | 08:32
Žene lovci u  hajci na vuka
Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je da je damski lov jedinstven svjetski projekat, koji okuplja evropske i domaće žene lovce svake godine u kotorvaroškim lovištima.

"Ne postoji slučaj da se žene iz različitih zemalja udružuju u lovu kao što se to čini u okviru damskog lova, a istovremeno ih upoznajemo sa prekrasnim predjelima opštine, s divljači koju imamo i raznolikošću terena, sa ciljem da ih podstaknemo da se ponovno vrate u Kotor Varoš, što one i čine", poručio je Sakan, koji je i generalni pokrovitelj manifestacije.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Uzlomac" iz Kotor Varoši Nedeljko Glamočak naveo je da ovakve manifestacije doprinose razvoju lovnog turizma na području opštine.

"U goste su nam stigle žene lovci iz Njemačke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Osim njih, naši redovni gosti su i žene lovci iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Prnjavora, Zvornika, Teslića, Novog Grada i drugih gradova iz Republike Srpske", rekao je Glamočak.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović istakao je da je ova manifestacija ušla u kalendar turističkih manifestacija opštine, a da je cilj da ona bude i u kalendaru republičkih turističkih manifestacija.

Petrović je uručio zahvalnice načelniku opštine Sakanu, predstavniku hotela "Hajdučke vode" Vujadinu Peševiću, vlasniku i direktoru fabrike obuće "Dermal" Radenku Bubiću, direktoru Komunalnog preduzeća "Bobas" Slobodanu Juriću i direktoru hotela "Hajdučke vode" Goranu Perizu, jer su pružili nesebičnu podršku u organizaciji Damskog lova.

Svečana večera održana je u hotelu "Hajdučke vode", a organizatori ove međunarodne manifestacije su Turistička organizacija Kotor Varoši i tri lovačka udruženja sa područja opštine, "Uzlomac", "Jelovka" iz Maslovari i "Borčići" iz Šipraga.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

AR

26.01.2019 08:05

Hahahaaa iz inostranstva

ODGOVORITE
Name

Lara

27.01.2019 08:37

Damski lov? Koja dama moze biti lovac?

Name

Pero

26.01.2019 09:40

Sada ce se Sinisa Petrovic da sikira.

ODGOVORITE
Name

Синиша

26.01.2019 10:06

А зашто Перо?

Name

Pero

26.01.2019 11:29

Pa, ne da on da vuka i popreko pogledas.

Name

ja

26.01.2019 11:10

Ja tebi serdaru, ti meni vojvodo... Ovi iz Kotor Varoša ne znaju šta će sami od sebe! Ali, može im se! Hilade robova vrijedno radi, a da bi se oni bahatili!

ODGOVORITE
Name

Direkt

26.01.2019 18:58

Nekad zemlja vukova i medvjeda, a danas i ono malo vukova i medvjeda tamanimo. Sjebali smo im sumu, sad i njih, a i narod odlazi. Ovo ne vodi na dobro. Neka Sume Srpske pokrenu projekat sadnje paulovnije, kao i druga javna preduzeca na javnim povrsinama oko gradova.

ODGOVORITE