ФА Куп - И Арсенал је видео Солскјеров Јунајтед: 8/8!

Јунајтед силан, Арсенал најновија Солскјерова жртва.  Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су Арсенал са 3:1 и пласирали се у осмину финала енглеског ФА Купа.  "Црвени ђаволи" победили и у Лондону, против великог ривала.  

Фудбал 25.01.2019 | 23:20
ФА Куп - И Арсенал је видео Солскјеров Јунајтед: 8/8!
Јунајтед је забележио и осму победу заредом од доласка новог менаџера Оле Гунара Солксјера, који је наследио Жозеа Муриња.

Обе екипе су са првим поставама, уз мање промене, ушле у овај меч и поприлично озбиљно схватиле дуел за осмину финала ФА Купа.

После "тишег" почетка Јунајтед је за само два минута дошао до убедљиве предности. Алексис Санчес је погодио у 31, а Џеси Лингард у 33. минуту и "црвени ђаволи" су повели са 2:0. Занимљиво је да је обе асистенције поделио помало заборављени Белгијанац Ромелу Лукаку. 

Арсенал је до полувремена успео да се консолидује и да преко Пјер-Емерика Обамејанга дође до смањења заостатка. 

"Тобџије" су у других 45. минута свим снагама покушавале да дођу до изједначујућег гола, али су им се бројни напади обили о главу. Јунајтед је преко Антонија Марсијала успео да дође до 3:1 у 82. минуту и тиме запечати судбину Арсенала у ФА Купу. 

Срспки везиста Немања Матић провео је свих 90 минута на терену за Јунајтед. 

Бристол Сити такође се пласирао у осмину финала такмичења победом над Болтоном од 2:1.

Осма утакмица и осма победа!

Норвежанин Оле Гунар Солскјер други пут је водио Манчестер јунајтед у утакмици ФА Купа и такође је био успешан, као и у претходних шест кола Премијер лиге.

И то у каквој утакмици!

На терену великог ривала, против којег је водио велике битке и као играч, Солскјеров тим је савладао "тобџије" и пласирао се у пето коло најпрестижнијег националног куп такмичења на свету:

Арсенал - Манчестер јунајтед 1:3 (1:2)

Српски везиста Немања Матић одиграо је цео меч у дресу гостију и са саиграчима остварио другу победу у Лондону у последње две недеље. После тријумфа против Тотенхема на Вемблију, "црвени ђаволи" су савладали и тим Унаија Емерија, пруживши сјајну партију.

Центарфор гостију Ромелу Лукаку "сакрио" је у 31. минуту своју асистенцију ка Алексису Санчезу, који је прихватио лопту у петерцу, обишао Петра Чеха и погодио за 0:1. Чилеанац се испрва устезао да бурно прослави гол против свог некадашњег тима, али се ипак видело колико му је било драго...

Мање од три минута касније, Лукаку је поново био асистент за гол "ђавола". Овог пута је утрчао у казнени простор по десној страни и у средини пронашао Џесија Лингарда, спремног да мирно као на тренингу савлада Чеха, за 0:2.

Арсенал није одустајао од борбе, већ је пред паузу смањио заостатак, рутинском реакцијом Пјера Емерика Обамејанга крај десне стативе, после добре реакције Александра Лаказета на лопту са леве стране. Био је то наговештај узбудљивог наставка и буђења "тобџија", али је ово ипак било Јунајтедово вече.

Пробуђени Пол Погба претрчао је са лоптом Арсеналову половину у 82. минуту, шутирао са дистанце, а Чех је одбио лопту на коју је натрчао смирени Антони Марсијал, спреман да постави коначних и недостижних 1:3.

Домаћин се тешко мирио са неуспехом и елиминацијом из ФА Купа, у једном тренутку је умало избила и туча због које је меч продужен чак 10 минута, али других узбуђења није било. 

Солскјеров тим је продужио перфектан низ под вођством свог новог менаџера и још једном показао да је свлачионица имала очигледан проблем са Жозеом Мурињом, јер је тешко схватити да је Јунајтед тако брзо "кликнуо" и одмах после Португалчевог одласка створио овакав низ добрих игара и победа.

Шансу да тај низ продужи Јунајтед ће имати у уторак, у утакмици Премијер лиге против Барнлија.

Са друге стране, Арсенал неће моћи да се дуго бави овим поразом јер ће у уторак такође изаћи на терен и заиграти против Кардифа, а онда ће гостовати Манчестер ситију, браниоцу титуле.

Арсенал: Чех - Мејтленд-Најлс, Папастатопулос (од 21' Мустафи), Кошчелни (од 64' Гендузи), Колашинац - Џака, Тореира - Рамзи, Ивоби (од 64' Озил), Обамејанг - Лаказет

Јунајтед: Ромеро - Јанг, Бајли, Линделоф, Шо - Ерера, Матић, Погба, Лингард (од 88' Џонс) - Санчез (од 72' Марсијал), Лукаку (од 72' Рашфорд)

Резултати и парови 4. кола ФА Купа:

Бристол - Болтон 2:1
Арсенал - Манчестер јунајтед 1:3

у суботу 

Акрингтон Стенли - Дерби Каунти 13.30
Манчестер сити - Барнли 16.00
Њукасл - Вотфорд 16.00
Брајтон - ВБА 16.00
Свонси - Џилингем 16.00
Мидлзбро - Њупорт Каунти 16.00
Шрузбери - Вулверхемптон 16.00
Портсмут - Квинс Парк 16.00
Донкастер - Олдам 16.00
Милвол - Евертон 18.30
Вимблдон - Вест Хем 20.45

у недељу

Кристал Палас - Тотенхем 17.00
Челси - Шефилд Венздеј 19.00

у понедељак

Барнет - Брентфорд 20.45

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар