FA Kup - I Arsenal je video Solskjerov Junajted: 8/8!

Junajted silan, Arsenal najnovija Solskjerova žrtva.  Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Arsenal sa 3:1 i plasirali se u osminu finala engleskog FA Kupa.  "Crveni đavoli" pobedili i u Londonu, protiv velikog rivala.  

Fudbal 25.01.2019 | 23:20
FA Kup - I Arsenal je video Solskjerov Junajted: 8/8!
Junajted je zabeležio i osmu pobedu zaredom od dolaska novog menadžera Ole Gunara Solksjera, koji je nasledio Žozea Murinja.

Obe ekipe su sa prvim postavama, uz manje promene, ušle u ovaj meč i poprilično ozbiljno shvatile duel za osminu finala FA Kupa.

Posle "tišeg" početka Junajted je za samo dva minuta došao do ubedljive prednosti. Aleksis Sančes je pogodio u 31, a Džesi Lingard u 33. minutu i "crveni đavoli" su poveli sa 2:0. Zanimljivo je da je obe asistencije podelio pomalo zaboravljeni Belgijanac Romelu Lukaku. 

Arsenal je do poluvremena uspeo da se konsoliduje i da preko Pjer-Emerika Obamejanga dođe do smanjenja zaostatka. 

"Tobdžije" su u drugih 45. minuta svim snagama pokušavale da dođu do izjednačujućeg gola, ali su im se brojni napadi obili o glavu. Junajted je preko Antonija Marsijala uspeo da dođe do 3:1 u 82. minutu i time zapečati sudbinu Arsenala u FA Kupu. 

Srspki vezista Nemanja Matić proveo je svih 90 minuta na terenu za Junajted. 

Bristol Siti takođe se plasirao u osminu finala takmičenja pobedom nad Boltonom od 2:1.

Osma utakmica i osma pobeda!

Norvežanin Ole Gunar Solskjer drugi put je vodio Mančester junajted u utakmici FA Kupa i takođe je bio uspešan, kao i u prethodnih šest kola Premijer lige.

I to u kakvoj utakmici!

Na terenu velikog rivala, protiv kojeg je vodio velike bitke i kao igrač, Solskjerov tim je savladao "tobdžije" i plasirao se u peto kolo najprestižnijeg nacionalnog kup takmičenja na svetu:

Arsenal - Mančester junajted 1:3 (1:2)

Srpski vezista Nemanja Matić odigrao je ceo meč u dresu gostiju i sa saigračima ostvario drugu pobedu u Londonu u poslednje dve nedelje. Posle trijumfa protiv Totenhema na Vembliju, "crveni đavoli" su savladali i tim Unaija Emerija, pruživši sjajnu partiju.

Centarfor gostiju Romelu Lukaku "sakrio" je u 31. minutu svoju asistenciju ka Aleksisu Sančezu, koji je prihvatio loptu u petercu, obišao Petra Čeha i pogodio za 0:1. Čileanac se isprva ustezao da burno proslavi gol protiv svog nekadašnjeg tima, ali se ipak videlo koliko mu je bilo drago...

Manje od tri minuta kasnije, Lukaku je ponovo bio asistent za gol "đavola". Ovog puta je utrčao u kazneni prostor po desnoj strani i u sredini pronašao Džesija Lingarda, spremnog da mirno kao na treningu savlada Čeha, za 0:2.

Arsenal nije odustajao od borbe, već je pred pauzu smanjio zaostatak, rutinskom reakcijom Pjera Emerika Obamejanga kraj desne stative, posle dobre reakcije Aleksandra Lakazeta na loptu sa leve strane. Bio je to nagoveštaj uzbudljivog nastavka i buđenja "tobdžija", ali je ovo ipak bilo Junajtedovo veče.

Probuđeni Pol Pogba pretrčao je sa loptom Arsenalovu polovinu u 82. minutu, šutirao sa distance, a Čeh je odbio loptu na koju je natrčao smireni Antoni Marsijal, spreman da postavi konačnih i nedostižnih 1:3.

Domaćin se teško mirio sa neuspehom i eliminacijom iz FA Kupa, u jednom trenutku je umalo izbila i tuča zbog koje je meč produžen čak 10 minuta, ali drugih uzbuđenja nije bilo. 

Solskjerov tim je produžio perfektan niz pod vođstvom svog novog menadžera i još jednom pokazao da je svlačionica imala očigledan problem sa Žozeom Murinjom, jer je teško shvatiti da je Junajted tako brzo "kliknuo" i odmah posle Portugalčevog odlaska stvorio ovakav niz dobrih igara i pobeda.

Šansu da taj niz produži Junajted će imati u utorak, u utakmici Premijer lige protiv Barnlija.

Sa druge strane, Arsenal neće moći da se dugo bavi ovim porazom jer će u utorak takođe izaći na teren i zaigrati protiv Kardifa, a onda će gostovati Mančester sitiju, braniocu titule.

Arsenal: Čeh - Mejtlend-Najls, Papastatopulos (od 21' Mustafi), Koščelni (od 64' Genduzi), Kolašinac - Džaka, Toreira - Ramzi, Ivobi (od 64' Ozil), Obamejang - Lakazet

Junajted: Romero - Jang, Bajli, Lindelof, Šo - Erera, Matić, Pogba, Lingard (od 88' Džons) - Sančez (od 72' Marsijal), Lukaku (od 72' Rašford)

Rezultati i parovi 4. kola FA Kupa:

Bristol - Bolton 2:1
Arsenal - Mančester junajted 1:3

u subotu 

Akrington Stenli - Derbi Kaunti 13.30
Mančester siti - Barnli 16.00
Njukasl - Votford 16.00
Brajton - VBA 16.00
Svonsi - Džilingem 16.00
Midlzbro - Njuport Kaunti 16.00
Šruzberi - Vulverhempton 16.00
Portsmut - Kvins Park 16.00
Donkaster - Oldam 16.00
Milvol - Everton 18.30
Vimbldon - Vest Hem 20.45

u nedelju

Kristal Palas - Totenhem 17.00
Čelsi - Šefild Venzdej 19.00

u ponedeljak

Barnet - Brentford 20.45

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar