БЛ: Нема зиме за Херту, кад је Грујић на терену!

Грујић поново стрелац, реми Херте и Шалкеа! Фудбалери Херте и Шалкеа одиграли су нерешено (2:2) у првом мечу 19. кола немачке Бундеслиге.  Грујић погодио у Берлину! Српски везиста био стрелац за Херту у ремију против Шалкеа.  Иако тим из Берлина није славио у дуелу са Шалкеом, није ни поражен, и то десети меч заредом у којем је наступио српски интернационалац. У ремију 2:2, стријелци за домаће Марко Грујић и Ведад Ибишевић.  Контра за уџбенике, Грујин гол и реми у Берлину.  Шалке два пута водио, Херта извукла бод. . .

Фудбал 25.01.2019 | 22:54
БЛ: Нема зиме за Херту, кад је Грујић на терену!
Херта и Шалке поделили су бодове на Олимпијском стадиону у Берлину, а стрелац за домаћина је био Марко Грујић, који је уписао свој други овосезонски погодак.

Шалке је повео у 17. минуту преко Конопљанке, да би у 39. минуту управо српски фудбалер донео изједначење Херти.

Иако су многи мислили другачије, ту није био крај головима у првих 45 минута. Шалке је поново дошао до предности, овога пута преко Ута у 44. минуту, да би у четвртом минуту судијске надокнаде Ведад Ибишевић поставио резултат на 2:2. 

У другом полувремену виђено је много мање прилика него у првом, као и ниједан гол. 

Српски фудбалер у редовима Шалкеа Матија Настасић на терену је провео свих 90 минута.

У Херти нижу похвале на рачун Марка Грујића, а он на лепе речи узвраћа одличним играма.

Са позајмљеним везистом Ливерпула на терену, тим из Берлина не губи и има скор од шест победа и три ремија. Укључујући и вечерашњи "икс", у којем је српски интернационалац постигао свој други гол у Бундесу:

Херта - Шалке 2:2 (1:1)

Нападач гостију Виктор Конопљанка довео је екипу из Гелзенкирхена у вођство у 17. минуту, ударцем из даљине, а прво изједначење домаћину је донео управо Грујић.

Српски везиста је у 39. минуту усмерио контру домаћих на средини терена, па је испратио утрчавши у казнени простор. Тамо је добио лопту од Ондреја Дуде и рутински је проследио у мрежу, за 1:1 и велико славље на Олимпијском стадиону.

Прија му Олимпијски стадион

Грујић се ове зиме опорављао од повреде чланка, а био је стрелац и у свом претпоследњем наступу, против Ајнтрахта у Берлину.

У бурном финишу првог дела гости су још једном стекли предност, хицем Марка Ута у 44. минуту, а у четвртом минуту надокнаде истакао се ветеран из БиХ, Ведад Ибишевић, ударцем главом за коначних 2:2.

У наставку меча није било промене резултата, чиме су оба тима продужила добар старт другог дела сезоне. Херта се бар до викенда попела на деобу шесте позиције на табеле и дели је са Волфсбургом, а Шалке се на 12. позицији приближио Бајеру и Мајнцу, који су 10. и 11.

Подела бодова у премијерном мечу 19. кола немачке Бундеслиге, Херта - Шалке 2:2, односно Марко Грујић - Матија Настасић 1:0! Без обзира што је у дуелу српских интернационалаца некадашњи везиста Црвене звезде однео победу када је у питању појединачни учинак, његови Берлинци морали су да се задовоље једним бодом. Гости из Гелзенкирхена два пута су водили, домаћи два пута стизали и све занимљиво збило се у првих 45 минута. У наставку оба тима доста резервисана, без јасне жеље да нападну победу, па се мреже више нису тресле. 

Далеко најлепши моменат на утакмици догодио се у 39. минуту, када су фудбалери Херте у 12-13 секунди реализовали страшну контру, коју је после дивне пете Ондреја Дуде наш Грујић претворио у гол. Занимљиво да су само тројица играча учествовала у овој акцији. Поред Грујића и Дуде, још Арне Мајер. Њих тројица претрчали су око 70 метара и завршили акцију како сваки тренер само пожелети може. 

Претходно је Шалке дошао до предности у 17. минуту. Јевхен Конопљанка опалио је са око 17 метара и погодио сами угао Јарштајновог гола. 

Тедескова чета је до друге предности стигла у 44. минуту после комбинације Бастијана Очипке и Марка Ута, да би коначних 2:2 поставио Ведад Ибишевић. Леп пас Лазара за Зелкеа, овај мекано центрира, а некадашњи репрезентативац БиХ са земље, погађа главом.  

Матија Настасић није био толико запажен, јер Херта није баш много времена провела пред голом Шалкеа, али зато Грујић јесте. Поред тог постигнутог гола позајмљени играч Ливерпула започео је неколико акција свог тима, али и показао озбиљне недостатке у дефанзиви. Као на пример када га је Суат Сердар претрчао као од шале уз гол линију и ушао у шеснаестерац. Притом, не ради се о играчу познатом по брзинским способностима...  

Шалке су вечерас задесили многи малери. Већ до 30. минута Доменико Тедеско морао је да изврши две измене, јер су се повредили Стамбули и Шеф. Нергде у 75. минуту из истог разлога ван терена је морао и Скржибски. 

С те стране гледано бодом би више требало да буду задовољни гости...

Десет утакмица - НУЛА пораза, учинак је Херте када је у тиму Марко Грујић!

Иако тим из Берлина вечерас није славио у дуелу са Шалкеом, може бити задовољан ремијем, јер су гости два пута водили, били конкретнији, али је завршено 2:2 (2:2).

Виђен је изузетно узбудљив меч на Олимпијском стадиону, премијерни у 19. колу Бундеслиге, у којем су домаћину реми осигурали поменути Грујић, те Ведад Ибишевић.

Све четири поготка виђена су у првих 45 минута. Гости из Гелзенкирхена два пута су имали предност, али фудбалери из Србије и БиХ нису дали да је задрже.

На крају, и једни и други на крају морали су да се задовоље освојеним бодом.

Гости су повели сјајним поготком Јевхена Конопљанке. Украјинац је прецизно шутирао у "даљи" угао, за преванац у текућој сезони.

То вођство било је актуелно двадесетак минута, а онда је услиједила сјајна контра Херте.

Најбољи стријелац клуба Ондреј Дуда феноменално је петом упослио Грујића, који другим овосезонским голом враћа ствари на почетак.

У финишу првог дијела виђена су још два гола. Минут прије истека регуларних 45 минута, Марк Утвратио је предност на страну "рудара", али ни ту није био крај узбуђењима. Дубоко у судијској надокнади, Ибишевић је осмим првенственим голом закључио меч, иако је до краја остало цијело друго полувријеме.

Било је и у наставку прилика, али се мреже нису тресле.

БУНДЕСЛИГА - 19. КОЛО:

Херта - Шалке 2:2 (2:2)
/Грујић 39, Ибишевић 45+4 - Конопљанка 17, Ут 44/

У суботу:

Борусија Дортмунд - Хановер (15.30)
Борусија Менхенгладбах - Аугзбург
Фрајбург - Хофенхајм
Мајнц - Нирнберг
Волфсбург - Бајер Леверкузен
Вердер - Ајнтрахт (18.30)

У недјељу:

Бајерн Минхен - Штутгарт (15.30)
Фортуна - РБ Лајпциг (18.00)

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 45, Бајерн Михнен 39, Борусија Менхенгладбах 36, РБ Лајпциг 31, Ајнтрахт 30, Волфсбург 28, Херта (+1) 28, Хофенхајм 25, Вердер 25, Бајер Леверкузен 24, Мајнц 24, Шалке (+1) 22, Фрајбург 21, Фортуна 21, Аугзбург 15, Штутгарт 14, Хановер 11, Нирнберг 11.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар