BL: Nema zime za Hertu, kad je Grujić na terenu!

Grujić ponovo strelac, remi Herte i Šalkea! Fudbaleri Herte i Šalkea odigrali su nerešeno (2:2) u prvom meču 19. kola nemačke Bundeslige.  Grujić pogodio u Berlinu! Srpski vezista bio strelac za Hertu u remiju protiv Šalkea.  Iako tim iz Berlina nije slavio u duelu sa Šalkeom, nije ni poražen, i to deseti meč zaredom u kojem je nastupio srpski internacionalac. U remiju 2:2, strijelci za domaće Marko Grujić i Vedad Ibišević.  Kontra za udžbenike, Grujin gol i remi u Berlinu.  Šalke dva puta vodio, Herta izvukla bod. . .

Fudbal 25.01.2019 | 22:54
BL: Nema zime za Hertu, kad je Grujić na terenu!
Herta i Šalke podelili su bodove na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a strelac za domaćina je bio Marko Grujić, koji je upisao svoj drugi ovosezonski pogodak.

Šalke je poveo u 17. minutu preko Konopljanke, da bi u 39. minutu upravo srpski fudbaler doneo izjednačenje Herti.

Iako su mnogi mislili drugačije, tu nije bio kraj golovima u prvih 45 minuta. Šalke je ponovo došao do prednosti, ovoga puta preko Uta u 44. minutu, da bi u četvrtom minutu sudijske nadoknade Vedad Ibišević postavio rezultat na 2:2. 

U drugom poluvremenu viđeno je mnogo manje prilika nego u prvom, kao i nijedan gol. 

Srpski fudbaler u redovima Šalkea Matija Nastasić na terenu je proveo svih 90 minuta.

U Herti nižu pohvale na račun Marka Grujića, a on na lepe reči uzvraća odličnim igrama.

Sa pozajmljenim vezistom Liverpula na terenu, tim iz Berlina ne gubi i ima skor od šest pobeda i tri remija. Uključujući i večerašnji "iks", u kojem je srpski internacionalac postigao svoj drugi gol u Bundesu:

Herta - Šalke 2:2 (1:1)

Napadač gostiju Viktor Konopljanka doveo je ekipu iz Gelzenkirhena u vođstvo u 17. minutu, udarcem iz daljine, a prvo izjednačenje domaćinu je doneo upravo Grujić.

Srpski vezista je u 39. minutu usmerio kontru domaćih na sredini terena, pa je ispratio utrčavši u kazneni prostor. Tamo je dobio loptu od Ondreja Dude i rutinski je prosledio u mrežu, za 1:1 i veliko slavlje na Olimpijskom stadionu.

Prija mu Olimpijski stadion

Grujić se ove zime oporavljao od povrede članka, a bio je strelac i u svom pretposlednjem nastupu, protiv Ajntrahta u Berlinu.

U burnom finišu prvog dela gosti su još jednom stekli prednost, hicem Marka Uta u 44. minutu, a u četvrtom minutu nadoknade istakao se veteran iz BiH, Vedad Ibišević, udarcem glavom za konačnih 2:2.

U nastavku meča nije bilo promene rezultata, čime su oba tima produžila dobar start drugog dela sezone. Herta se bar do vikenda popela na deobu šeste pozicije na tabele i deli je sa Volfsburgom, a Šalke se na 12. poziciji približio Bajeru i Majncu, koji su 10. i 11.

Podela bodova u premijernom meču 19. kola nemačke Bundeslige, Herta - Šalke 2:2, odnosno Marko Grujić - Matija Nastasić 1:0! Bez obzira što je u duelu srpskih internacionalaca nekadašnji vezista Crvene zvezde odneo pobedu kada je u pitanju pojedinačni učinak, njegovi Berlinci morali su da se zadovolje jednim bodom. Gosti iz Gelzenkirhena dva puta su vodili, domaći dva puta stizali i sve zanimljivo zbilo se u prvih 45 minuta. U nastavku oba tima dosta rezervisana, bez jasne želje da napadnu pobedu, pa se mreže više nisu tresle. 

Daleko najlepši momenat na utakmici dogodio se u 39. minutu, kada su fudbaleri Herte u 12-13 sekundi realizovali strašnu kontru, koju je posle divne pete Ondreja Dude naš Grujić pretvorio u gol. Zanimljivo da su samo trojica igrača učestvovala u ovoj akciji. Pored Grujića i Dude, još Arne Majer. Njih trojica pretrčali su oko 70 metara i završili akciju kako svaki trener samo poželeti može. 

Prethodno je Šalke došao do prednosti u 17. minutu. Jevhen Konopljanka opalio je sa oko 17 metara i pogodio sami ugao Jarštajnovog gola. 

Tedeskova četa je do druge prednosti stigla u 44. minutu posle kombinacije Bastijana Očipke i Marka Uta, da bi konačnih 2:2 postavio Vedad Ibišević. Lep pas Lazara za Zelkea, ovaj mekano centrira, a nekadašnji reprezentativac BiH sa zemlje, pogađa glavom.  

Matija Nastasić nije bio toliko zapažen, jer Herta nije baš mnogo vremena provela pred golom Šalkea, ali zato Grujić jeste. Pored tog postignutog gola pozajmljeni igrač Liverpula započeo je nekoliko akcija svog tima, ali i pokazao ozbiljne nedostatke u defanzivi. Kao na primer kada ga je Suat Serdar pretrčao kao od šale uz gol liniju i ušao u šesnaesterac. Pritom, ne radi se o igraču poznatom po brzinskim sposobnostima...  

Šalke su večeras zadesili mnogi maleri. Već do 30. minuta Domeniko Tedesko morao je da izvrši dve izmene, jer su se povredili Stambuli i Šef. Nergde u 75. minutu iz istog razloga van terena je morao i Skržibski. 

S te strane gledano bodom bi više trebalo da budu zadovoljni gosti...

Deset utakmica - NULA poraza, učinak je Herte kada je u timu Marko Grujić!

Iako tim iz Berlina večeras nije slavio u duelu sa Šalkeom, može biti zadovoljan remijem, jer su gosti dva puta vodili, bili konkretniji, ali je završeno 2:2 (2:2).

Viđen je izuzetno uzbudljiv meč na Olimpijskom stadionu, premijerni u 19. kolu Bundeslige, u kojem su domaćinu remi osigurali pomenuti Grujić, te Vedad Ibišević.

Sve četiri pogotka viđena su u prvih 45 minuta. Gosti iz Gelzenkirhena dva puta su imali prednost, ali fudbaleri iz Srbije i BiH nisu dali da je zadrže.

Na kraju, i jedni i drugi na kraju morali su da se zadovolje osvojenim bodom.

Gosti su poveli sjajnim pogotkom Jevhena Konopljanke. Ukrajinac je precizno šutirao u "dalji" ugao, za prevanac u tekućoj sezoni.

To vođstvo bilo je aktuelno dvadesetak minuta, a onda je uslijedila sjajna kontra Herte.

Najbolji strijelac kluba Ondrej Duda fenomenalno je petom uposlio Grujića, koji drugim ovosezonskim golom vraća stvari na početak.

U finišu prvog dijela viđena su još dva gola. Minut prije isteka regularnih 45 minuta, Mark Utvratio je prednost na stranu "rudara", ali ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Duboko u sudijskoj nadoknadi, Ibišević je osmim prvenstvenim golom zaključio meč, iako je do kraja ostalo cijelo drugo poluvrijeme.

Bilo je i u nastavku prilika, ali se mreže nisu tresle.

BUNDESLIGA - 19. KOLO:

Herta - Šalke 2:2 (2:2)
/Grujić 39, Ibišević 45+4 - Konopljanka 17, Ut 44/

U subotu:

Borusija Dortmund - Hanover (15.30)
Borusija Menhengladbah - Augzburg
Frajburg - Hofenhajm
Majnc - Nirnberg
Volfsburg - Bajer Leverkuzen
Verder - Ajntraht (18.30)

U nedjelju:

Bajern Minhen - Štutgart (15.30)
Fortuna - RB Lajpcig (18.00)

TABELA: Borusija Dortmund 45, Bajern Mihnen 39, Borusija Menhengladbah 36, RB Lajpcig 31, Ajntraht 30, Volfsburg 28, Herta (+1) 28, Hofenhajm 25, Verder 25, Bajer Leverkuzen 24, Majnc 24, Šalke (+1) 22, Frajburg 21, Fortuna 21, Augzburg 15, Štutgart 14, Hanover 11, Nirnberg 11.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar