Вратио се да поново направи чудо!

Леонардо Жардим након три месеца поново у Кнежевини! Званично: Монако отпустио Анрија – Жардим се враћа у Кнежевину.  Фудбалски клуб Монако и званично је отпустио тренера Тијерија Анрија и на његово место поставио Леонарда Жардима.

Фудбал 26.01.2019 | 12:15
Вратио се да поново направи чудо!
Прво је од њих створио прваке Француске и полуфиналисте Лиге шампиона, а сада је дошао да покуша да их сачува у лиги. Само три и по месеца након што је разрешен дужности и за тај раскид добио обештећење од 8.000.000 евра, Леонадро Жардим је поново постављен на место шефа струке Монака.

Португалац је овога пута ставио параф на уговор од две и по године, док је Тијери Анри и званично разрешен дужности.

"Уверени смо да није прекасно да се преокрене ситуација, верујемо да ће се наши играчи максимално мобилисати и под вођством Леонарда Жардима превазићи ову кризу. Захвални смо Тијерију Анрију, који је прихватио изазов и дошао у тешко време. Вероватно му је било потребно више времена да имплементира оно што је планирао. Нажалост, немамо времена и морамо одмах да реагујемо", поручио је генерални директор Кнежева Вадим Васиљев.

Жардим је Монако претходно преузео у јуну 2014. године, када је такође потписао двоипогодишњи уговор, али је остао четири и водио екипу од чије је продаје клуб са стадиона Луј други приходовао пола милијарде евра.

Жардим је потписао уговор на две и по године, а вратио се у клуб након што је био отпуштен прошлог октобра због лошег почетка сезоне. Жардим ће у недељу преузети екипу.

Монако је у четвртак прво суспендовао Анрија, али је управа одлучила да га отпусти због лоших резултата. Екипа је претпоследња на табели са 15 бодова из 21 утакмице. 

"Наш клуб пролази кроз период пун изазова. Спреман сам да признам да делим одговорност за све ово. Морамо да признамо да смо током летњег прелазног рока продали превише важних играча и упркос добром улагању у тим, направили смо грешке доводећи њихове замене. Због тога нисмо направили конкурентан тим", рекао је потпредседник Монака Вадим Васиљев. 

Он је навео и да је одлука о отказу Леонарда Жардима била преурањена. 

"Његово време у Монаку је упамћено као једно од најсјанијих поглавља у клупској историји. Данас схватамо да прича Леонарда Жардима у клубу није завршена, како се мислило. Требало му је дати прилику да настави посао. Тијери Анри је фудбалска легенда, али комбинације неповољних околности спречиле су га да брзо и ефикасно изведе тим из кризе", навео је Васиљев. 

Потпредседник клуба захвалио је Анрију што је пристао да преузме екипу у тешком периоду и признао да му је било потребно време да примени своје планове, али да за то клуб није имао времена. 

"Због тога смо одлучили да окончамо наше партнерство са Тијеријем Анријем", додао је он. 

Анри није победио у првенству са Монаком, али је рекао да је уживао у послу. 

"Са великом тугом одлазим из клуба. Упркос тешкоћама, уживао сам. Моја амбиција и филозофија од првог дана увек ће бити да је клуб на првом месту", навео је Анри.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар