Vratio se da ponovo napravi čudo!

Leonardo Žardim nakon tri meseca ponovo u Kneževini! Zvanično: Monako otpustio Anrija – Žardim se vraća u Kneževinu.  Fudbalski klub Monako i zvanično je otpustio trenera Tijerija Anrija i na njegovo mesto postavio Leonarda Žardima.

Fudbal 26.01.2019 | 12:15
Vratio se da ponovo napravi čudo!
Prvo je od njih stvorio prvake Francuske i polufinaliste Lige šampiona, a sada je došao da pokuša da ih sačuva u ligi. Samo tri i po meseca nakon što je razrešen dužnosti i za taj raskid dobio obeštećenje od 8.000.000 evra, Leonadro Žardim je ponovo postavljen na mesto šefa struke Monaka.

Portugalac je ovoga puta stavio paraf na ugovor od dve i po godine, dok je Tijeri Anri i zvanično razrešen dužnosti.

"Uvereni smo da nije prekasno da se preokrene situacija, verujemo da će se naši igrači maksimalno mobilisati i pod vođstvom Leonarda Žardima prevazići ovu krizu. Zahvalni smo Tijeriju Anriju, koji je prihvatio izazov i došao u teško vreme. Verovatno mu je bilo potrebno više vremena da implementira ono što je planirao. Nažalost, nemamo vremena i moramo odmah da reagujemo", poručio je generalni direktor Kneževa Vadim Vasiljev.

Žardim je Monako prethodno preuzeo u junu 2014. godine, kada je takođe potpisao dvoipogodišnji ugovor, ali je ostao četiri i vodio ekipu od čije je prodaje klub sa stadiona Luj drugi prihodovao pola milijarde evra.

Žardim je potpisao ugovor na dve i po godine, a vratio se u klub nakon što je bio otpušten prošlog oktobra zbog lošeg početka sezone. Žardim će u nedelju preuzeti ekipu.

Monako je u četvrtak prvo suspendovao Anrija, ali je uprava odlučila da ga otpusti zbog loših rezultata. Ekipa je pretposlednja na tabeli sa 15 bodova iz 21 utakmice. 

"Naš klub prolazi kroz period pun izazova. Spreman sam da priznam da delim odgovornost za sve ovo. Moramo da priznamo da smo tokom letnjeg prelaznog roka prodali previše važnih igrača i uprkos dobrom ulaganju u tim, napravili smo greške dovodeći njihove zamene. Zbog toga nismo napravili konkurentan tim", rekao je potpredsednik Monaka Vadim Vasiljev. 

On je naveo i da je odluka o otkazu Leonarda Žardima bila preuranjena. 

"Njegovo vreme u Monaku je upamćeno kao jedno od najsjanijih poglavlja u klupskoj istoriji. Danas shvatamo da priča Leonarda Žardima u klubu nije završena, kako se mislilo. Trebalo mu je dati priliku da nastavi posao. Tijeri Anri je fudbalska legenda, ali kombinacije nepovoljnih okolnosti sprečile su ga da brzo i efikasno izvede tim iz krize", naveo je Vasiljev. 

Potpredsednik kluba zahvalio je Anriju što je pristao da preuzme ekipu u teškom periodu i priznao da mu je bilo potrebno vreme da primeni svoje planove, ali da za to klub nije imao vremena. 

"Zbog toga smo odlučili da okončamo naše partnerstvo sa Tijerijem Anrijem", dodao je on. 

Anri nije pobedio u prvenstvu sa Monakom, ali je rekao da je uživao u poslu. 

"Sa velikom tugom odlazim iz kluba. Uprkos teškoćama, uživao sam. Moja ambicija i filozofija od prvog dana uvek će biti da je klub na prvom mestu", naveo je Anri.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar