Послије Риберија и Робена - Хадсон Одои и Бергвајн?!

ПСВ тражи 40. 000. 000 евра! Бајерн гризе мамац!

Фудбал 26.01.2019 | 23:40
Послије Риберија и Робена - Хадсон Одои и Бергвајн?!
Велики планови спортског директора Хасана Салихамиџића и Бајернових главешина за ову зиму, а пре свега наредно лето првенствено су усмерени ка томе да се клуб освежи на позицијама које су толико дуго припадале двојици неприкосновених асова - Франку Риберију и Арјену Робену.

Због тога, као и због чињенице да је Челси узео Кристијана Пулишића, Бајерн се свим силама обрушио наКалума Хадсон Одојија, док се на хоризонту појавило и друго име - Стивен Бергвајн. Суперталентовани холандски офанзивац ових дана посебно је привукао пажњу на себе и налази се на дневном реду скаута бројних европских великана. Од Манчестер јунајтеда и Ливерпула, до Интера и Милана, неки кажу и Бајера из Леверкузена, који се интересује од летос. 

Холандски Воетбалзоне тврди да је немачки шампион озбиљно загризао за Робеновог сународника и да намерава озбиљно да се упусти у авантуру преговора са ПСВ Ајндховеном, баш као и са Челсијем окоХадсон Одојија. Двојица младих фудбалера виђени су у очима одговорних људи у Бајерну као идеалне замене за Робена и Риберија. И Хадсон Одои и Бергвајн могу да играју на оба бока, по потреби, с тим да Холанђанин може да буде још офанзивнији, док Енглез у неким варијантама може да буде и нешто повученији. 

Конкретно Бергвајн је ове сезоне играо на апсолутно свим офанзивнијим позицијама на оба бока, укључујући и место центарфора. Његова брзина и вештина са лоптом чине га изузетно опасним када се нађе у „један на један“ ситуацијама са противницима, а по некима чак подсећа мало на Робена, мада је десноног. Ужива у томе да пошаље прецизне лопте у простор, али и да распали из даљине, баш као и његов далеко искуснији сународник.

Бајернову жељу за Бергвајном осетили су и у Ајндховену, због чега гађају рекорд по питању излазних трансфера. Тренутни рекордер је Мемфис Депај, који је у Манчестер јунајтед лета 2015. године отишао за око 34.000.000 евра. За Бергвајна ПСВ се неће смирити ако не добије око 40.000.000 евра. С обзиром да је ове сезоне постигао десет и наместио још девет голова у свим такмичењима, јасно је зашто ПСВ жели тако високо обештећење. Бергвајн важи и за једног од најбољих младих крилних нападача у Европи тренутно.

Бајерн је зато пред озбиљним изазовом. За трансфере двојице младих фудбалера мораће да „измисли“ 80.000.000 евра, што у овом тренутку представља озбиљан подухват. Поготово јер се Хадсон Одои још није доказао на највећој сцени. Бергвајн, с друге стране, иза себе већ има неке озбиљне партије у најјачем друштву и три шампионске титуле у Холандији, уз један Суперкуп.

Да ли ћемо после Риберија и Робена у Бајерну гледати Хадсон Одојија и Бергвајна?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар