Poslije Riberija i Robena - Hadson Odoi i Bergvajn?!

PSV traži 40. 000. 000 evra! Bajern grize mamac!

Fudbal 26.01.2019 | 23:40
Poslije Riberija i Robena - Hadson Odoi i Bergvajn?!
Veliki planovi sportskog direktora Hasana Salihamidžića i Bajernovih glavešina za ovu zimu, a pre svega naredno leto prvenstveno su usmereni ka tome da se klub osveži na pozicijama koje su toliko dugo pripadale dvojici neprikosnovenih asova - Franku Riberiju i Arjenu Robenu.

Zbog toga, kao i zbog činjenice da je Čelsi uzeo Kristijana Pulišića, Bajern se svim silama obrušio naKaluma Hadson Odojija, dok se na horizontu pojavilo i drugo ime - Stiven Bergvajn. Supertalentovani holandski ofanzivac ovih dana posebno je privukao pažnju na sebe i nalazi se na dnevnom redu skauta brojnih evropskih velikana. Od Mančester junajteda i Liverpula, do Intera i Milana, neki kažu i Bajera iz Leverkuzena, koji se interesuje od letos. 

Holandski Voetbalzone tvrdi da je nemački šampion ozbiljno zagrizao za Robenovog sunarodnika i da namerava ozbiljno da se upusti u avanturu pregovora sa PSV Ajndhovenom, baš kao i sa Čelsijem okoHadson Odojija. Dvojica mladih fudbalera viđeni su u očima odgovornih ljudi u Bajernu kao idealne zamene za Robena i Riberija. I Hadson Odoi i Bergvajn mogu da igraju na oba boka, po potrebi, s tim da Holanđanin može da bude još ofanzivniji, dok Englez u nekim varijantama može da bude i nešto povučeniji. 

Konkretno Bergvajn je ove sezone igrao na apsolutno svim ofanzivnijim pozicijama na oba boka, uključujući i mesto centarfora. Njegova brzina i veština sa loptom čine ga izuzetno opasnim kada se nađe u „jedan na jedan“ situacijama sa protivnicima, a po nekima čak podseća malo na Robena, mada je desnonog. Uživa u tome da pošalje precizne lopte u prostor, ali i da raspali iz daljine, baš kao i njegov daleko iskusniji sunarodnik.

Bajernovu želju za Bergvajnom osetili su i u Ajndhovenu, zbog čega gađaju rekord po pitanju izlaznih transfera. Trenutni rekorder je Memfis Depaj, koji je u Mančester junajted leta 2015. godine otišao za oko 34.000.000 evra. Za Bergvajna PSV se neće smiriti ako ne dobije oko 40.000.000 evra. S obzirom da je ove sezone postigao deset i namestio još devet golova u svim takmičenjima, jasno je zašto PSV želi tako visoko obeštećenje. Bergvajn važi i za jednog od najboljih mladih krilnih napadača u Evropi trenutno.

Bajern je zato pred ozbiljnim izazovom. Za transfere dvojice mladih fudbalera moraće da „izmisli“ 80.000.000 evra, što u ovom trenutku predstavlja ozbiljan poduhvat. Pogotovo jer se Hadson Odoi još nije dokazao na najvećoj sceni. Bergvajn, s druge strane, iza sebe već ima neke ozbiljne partije u najjačem društvu i tri šampionske titule u Holandiji, uz jedan Superkup.

Da li ćemo posle Riberija i Robena u Bajernu gledati Hadson Odojija i Bergvajna?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar