АО - финале: Битка за Мелбурн и WТА врх!

Петра Квитова и Наоми Осака у суботу ујутру једна наспрам друге у финалу Аустралијан опена.

Тенис 25.01.2019 | 22:47
АО - финале: Битка за Мелбурн и WТА врх!
Сутра у 09.30 ујутру по средњоевропском времену креће борба за титулу у женском синглу Аустралијан опена. За уписивање у историју белог спорта, увећање банкарског конта за чак 2,6 милиона евра (дупло мнаје следује пораженој), али и прво место на светској лествици бориће се Наоми Осака и Петра Квитова.

Две, не рачунајући неприкосновену Серену Вилијамс, физички најјаче играчице на туру са пакленим сервисима и форхендима који могу да се пореде са мушким колегама. Могао би ово да буде један сасвим посебан меч женског тениса какав можда никада нисмо гледали.

Занимљиво је да се њих две нису до сада састале, али треба истаћи да се ово финале заправо и очекивало, иако је Серена словила за највећу фавориткињу. Брзо се показало да Американка ипак још није у врхунској форми, док су Јапанака и Чехиња испуниле очекивања.

Осака, о чијој форми брине немачки стручњак нашег порекла, Саша Бајин има прилику да веже две гренд слем титуле пошто је летос освојила УС Опен. Паклено је талентована, али још није потпуно зрела тако да јој се с времена на време деси да погуби нит и концентрацију и доживи тежак пораз. Тако је било и на турниру који је претходио Аустралијан опену, у Бризбејну где ју је у полуфиналу зауставила Лесија Цуренко са 6:2 и 6:4.

Предност 28-годипње Петре Квитове, која је овим финалом и дефинитивно ставила тачку на најтежи период њеног живота, пошто је пре две године умало остала без прстију након што ју је у рођеној кући лопов напао ножем, је велико искуство. Две титуле на Вимблдону су и даље врхунац њене каријере, али би их овај трофеј из Мелбурна, који би јој донео и прво место на WТА листи сигурно надмашио. 

Предност Квитове је и то што је провела седам сати и пет минута на терену у Мелбурну, док је њена опоненткиња играла до сада осам сати и 51 минут. Разлика је велика и питање је у каквом је физичком стању Јапанка. Али, млада је она, брзо се опоравља тако да то не би требало да јој ово представља велики проблем.

За крај да се не заборави - победница финала ће се попети на врх светске лествице уместо Румунке Симоне Халеп, док ће поражена бити друга.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар