Звезда представила лијевог шпица, Савић остаје "до краја"!

Црвено-бели у дану организовали промоцију новог играча и потпис уговора са важним дефанзивцем.

Фудбал 26.01.2019 | 08:15
Звезда представила лијевог шпица, Савић остаје "до краја"!
Кратак боравак у Београду између две фазе припрема, ФК Црвена звезда искористила је да у среду промовише новог играча и поврди продужетак сарадњу са првим замеником капитена Ненада Милијаша.

Алекса Вукановић, нови офанзивац црвено-белих, формално је задужио Звездин дрес са бројем "92" у друштву спортског директора Митра Мркеле, а потом је Вујадин Савић продужио уговор на још три и по године.

У разговору с новинарима, Мркела је рекао на којој позицији виде Вукановића на "Маракани".

"Вукановић је фудбалер који може да игра на неколико позиција у нападу, а ми га највише видимо на позицији левог шпица. Долази као најбољи стрелац јесењег дела Суперлиге са 12 голова и нисмо могли да га прескочимо. Желим му да дуго игра у Црвеној звезди, да има значајан допринос у даљим успесима, да додатно напредује и верујем да ће имати лепу каријеру у Звезди", изјавио је он.

ВУкановић је рекао да му је част што је дошао, да је екипа одлично радила на Кипру и да је због трансфера међу црвено-беле одбио две понуде.

"Велика ми је част што сам део Звезде. Желео сам да дођем поред свих понуда, најбогатије су биле из Кореје и Саудијске Арабије, али позив Црвене звезде се не одбија".

Одмах након промоције, Црвена звезда је саопштила да је Вујадин Савић потписао нови уговор на три и по године, у складу са најавом.

"Изузетно сам захвалан управи што су ми понудили нови уговор, као и спортском директору Митру Мркели на јако лепим речима. Пресрећан сам данас, а свакако смо се око новог уговора све договорили одмах после утакмице са Чукаричким, на крају јесењег дела шампионата, међутим одмах сам отишао на одмор, уследили су празници и сада смо искористили прилику да тај договор и озваничимо. Жеља ми је да као капитен освојим дуплу круну са Црвеном звездом, такође, још увек нисам постигао гол, тако да сам у Звезди све док не дам гол, што значи - до краја живота. Шалу на страну, пресрећан сам, задовољан, као и сви у мојој породици због новог уговора", изјавио је он, а пренео клупски сајт.

Спортски директор Митар Мркела исказао је задовољство због потписивања новог уговора.

"Савић је у групи играча који су изузетно важни за Црвену звезду, важан је и за свлачионицу и за терен. Овим шаљемо поруку свима да желимо да задржимо играче који чине главно језгро клуба на дужи временски период. Сматрам да ће то Звезду као клуб додатно ојачати. Већ имамо тим који, за наше услове, игра доста дуго заједно. Вујадин је у клубу већ годину и по дана. Добро је што ће остати овде још дуже и што ће, уз Милуновића и Бабића, чинити незаменљив штоперски тандем".

Савић очекује да ће у току новог уговора бити много повода за славље.

"Сигурно су се Гобељић, Стојковић и Чаушић највише обрадовали мом останку у Звезди, заиста смо нераздвојни и уживамо у навијању и исказивању љубави према клубу. Верујем да ће бити много повода за славље са нашим навијачима у будућности, да ћемо прослављати победе и титуле".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар