Zvezda predstavila lijevog špica, Savić ostaje "do kraja"!

Crveno-beli u danu organizovali promociju novog igrača i potpis ugovora sa važnim defanzivcem.

Fudbal 26.01.2019 | 08:15
Zvezda predstavila lijevog špica, Savić ostaje "do kraja"!
Kratak boravak u Beogradu između dve faze priprema, FK Crvena zvezda iskoristila je da u sredu promoviše novog igrača i povrdi produžetak saradnju sa prvim zamenikom kapitena Nenada Milijaša.

Aleksa Vukanović, novi ofanzivac crveno-belih, formalno je zadužio Zvezdin dres sa brojem "92" u društvu sportskog direktora Mitra Mrkele, a potom je Vujadin Savić produžio ugovor na još tri i po godine.

U razgovoru s novinarima, Mrkela je rekao na kojoj poziciji vide Vukanovića na "Marakani".

"Vukanović je fudbaler koji može da igra na nekoliko pozicija u napadu, a mi ga najviše vidimo na poziciji levog špica. Dolazi kao najbolji strelac jesenjeg dela Superlige sa 12 golova i nismo mogli da ga preskočimo. Želim mu da dugo igra u Crvenoj zvezdi, da ima značajan doprinos u daljim uspesima, da dodatno napreduje i verujem da će imati lepu karijeru u Zvezdi", izjavio je on.

VUkanović je rekao da mu je čast što je došao, da je ekipa odlično radila na Kipru i da je zbog transfera među crveno-bele odbio dve ponude.

"Velika mi je čast što sam deo Zvezde. Želeo sam da dođem pored svih ponuda, najbogatije su bile iz Koreje i Saudijske Arabije, ali poziv Crvene zvezde se ne odbija".

Odmah nakon promocije, Crvena zvezda je saopštila da je Vujadin Savić potpisao novi ugovor na tri i po godine, u skladu sa najavom.

"Izuzetno sam zahvalan upravi što su mi ponudili novi ugovor, kao i sportskom direktoru Mitru Mrkeli na jako lepim rečima. Presrećan sam danas, a svakako smo se oko novog ugovora sve dogovorili odmah posle utakmice sa Čukaričkim, na kraju jesenjeg dela šampionata, međutim odmah sam otišao na odmor, usledili su praznici i sada smo iskoristili priliku da taj dogovor i ozvaničimo. Želja mi je da kao kapiten osvojim duplu krunu sa Crvenom zvezdom, takođe, još uvek nisam postigao gol, tako da sam u Zvezdi sve dok ne dam gol, što znači - do kraja života. Šalu na stranu, presrećan sam, zadovoljan, kao i svi u mojoj porodici zbog novog ugovora", izjavio je on, a preneo klupski sajt.

Sportski direktor Mitar Mrkela iskazao je zadovoljstvo zbog potpisivanja novog ugovora.

"Savić je u grupi igrača koji su izuzetno važni za Crvenu zvezdu, važan je i za svlačionicu i za teren. Ovim šaljemo poruku svima da želimo da zadržimo igrače koji čine glavno jezgro kluba na duži vremenski period. Smatram da će to Zvezdu kao klub dodatno ojačati. Već imamo tim koji, za naše uslove, igra dosta dugo zajedno. Vujadin je u klubu već godinu i po dana. Dobro je što će ostati ovde još duže i što će, uz Milunovića i Babića, činiti nezamenljiv štoperski tandem".

Savić očekuje da će u toku novog ugovora biti mnogo povoda za slavlje.

"Sigurno su se Gobeljić, Stojković i Čaušić najviše obradovali mom ostanku u Zvezdi, zaista smo nerazdvojni i uživamo u navijanju i iskazivanju ljubavi prema klubu. Verujem da će biti mnogo povoda za slavlje sa našim navijačima u budućnosti, da ćemo proslavljati pobede i titule".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar