Новаково полуфинале које је промијенило перспективу!

Маестрална, практично перфектна игра Ђоковића против Пуја, након можда и не превише импресивног почетка Аустралијан опена опет га је ставила у позицију најбољег и фаворита против Надала.

Тенис 25.01.2019 | 20:50
Новаково полуфинале које је промијенило перспективу!
Недеља 09.30 по средњеевропском времену. Судар Новака Ђоковића и Рафаела Надала за гренд слем титулу на Аустралијан опену. Да се најежиш! И то не само из историјске перспективе, већ и такмичарске пошто су и један и други одиграли невероватна полуфинала и доказали да тренутно нема бољих у свету белог спорта. И као такви за два дана стају један наспрам другог на импресивној великој сцени Род Лејвер арене.

И пред једним и пред другим пали су момци који су планирани да их кад-тад наследе. И то како су пали... Као да никада нису ни узимали рекете у руке. Рафи и Нолету тако нешто се није дешавало на почетку каријере, што у суштини довољно говори о квалитету "наследника".

Надал је у борби за финале био неумољив према 20-годишњем Грчком суперталенту Стефаносу Циципасупрепустивши му само шест  гемова, док је Србин био још експедитивнији дозволивши четири године старијем Французу Луки Пују само четири гема за 83 минута игре. Игре каква се памти јер је била близу перфекције. Притом је наш ас имао невероватних пет неизнуђених грешака, као да се играо у школском дворишту против неког аматера, а не на једној од највећих спортских сцена на свету и то у полуфиналу гренд слема! Као да је овим наступом Надалу поручио да све што он може да уради, Ноле може боље! А то је и хтео, наравно.

Игре бројки ту не стају, па тако можемо још да издвојимо да се Новак до финала суочио са само 21 брејк шансом противника, а притом је изгубио само осам сервис гемова, а укупно тек 54. У полуфиналу је од 11 сервис гемова, седам завршио без изгубљеног поена! Надал се сучио са две мање брејк-лопте, а само два пута изгубио сервис на АО.

Статистика нам открива још један занимљив детаљ, а то је да је Надал провео више времена на терену од Новака у Мелбурну иако није изгубио нити један сет, за разлику од нашег аса који је противницима предао два. Наиме, Шпанац је одиграо 12 сати и 11 минута, а Србин тек нешто мање - 11 сати и 59 минута на шест одиграних мечева.

Биће то борба тениских гиганата коју не треба пропустити! Недеља, 09.30 по средњеевропском времену. Моззарт квоте већ чекају.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар