Тохир напустио Интер, стиже капитал из Хонг Конга!

Бивши председник Интера Ерик Тохир продао је 31,05 одсто деоница клуба инвестиционом фонду из Хонг Конга "ЛионРоцк Цапитал", објавили су "неразури".  Крај ере у Интеру: Кад се подвуче црта. . .  Бивши председник "неразура" дефинитивно је напустио клуб. Овако је изгледала његова владавина клубом.

Фудбал 26.01.2019 | 19:00
Тохир напустио Интер, стиже капитал из Хонг Конга!
Индонежански бизнисмен се повукао из клуба тако што је продао све преостале акције које је имао, па ће фонд из Хонг Конга сада бити највећа подршка кинеској компанији Сунинг.

Данијел Кар Кунг Тсеунг, оснивач "ЛионРоцк", поручио је да је узбеђен што је постао део Интера и да је глави циљ да постане један од најбољих фудбалских клубова на свету.

На тај начин, Тохир одлази из Интера после пет и по година, не баш успешних, а пре конзорцијума из Хонг Конга деонице је продао и Сунингу.

Индонежански бизнисмен Ерик Тохир повукао се из Интера тако што је продао 31,5 одсто својих клупских акција инвестиционом фонду из Хонг Конга, "ЛионРоцк Цапиталу".

Доскорашњи први човек шампиона Европе из 2010, напустио је клуб после пет и по година, које навијачи познатог клуба неће памтити баш по добру...

Тохир је стао на чело Интера у септембру 2013. године, када је преузео 70 одсто акција клуба и постао већински власник, наследивши легендарног Масима Моратија. Два месеца касније, постао је председник борда директора и започео своју еру, која није била превише успешна за "неразуре".

Годину по годину, Интер је за време његове владавине заузимао пето, осмо, чеврто, седмо и четврто место на табели Серије А. Екипу је водило шест тренера, почев од Валтера Мацарија, преко Роберта Манћинија, Франка Де Бура, Сфефана Векија, Стефана Пиолија и Лучана Спалетија, који је и даље шеф стручног штаба.

"Неразури" су у том периоду једном играли Лигу шампиона (ове сезоне), а два пута групну фазу Лиге Европе (2014/15 и 2016/17).

У Тохировој ери, најскупља појачања Интера била су Жоао Марио (40 милиона евра), Раџа Наинголан (38 милиона), Жофри Кондогбија (36 милиона), Милан Шкринијар (34 милиона),Алесандро Бастони (31,1 милион), Габријел Барбоса "Габигол" (29,5 милиона)... Све у свему, не може се рећи да су се Индонежанин и сарадници устезали да троше.

Наравно, друга је ствар колико су те куповине биле успешне...

Са друге стране, Интер је у том периоду остварио и неколико значајних продаја, попут трансфера Матеа Ковачића у Реал Мдрид за 38 милиона или Кондогбијеу Валенсију за 22 милиона.

Када се подвуче црта, због Тохировог одласка навијачи вероватно неће дуго жалити.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар