Tohir napustio Inter, stiže kapital iz Hong Konga!

Bivši predsednik Intera Erik Tohir prodao je 31,05 odsto deonica kluba investicionom fondu iz Hong Konga "LionRock Capital", objavili su "nerazuri".  Kraj ere u Interu: Kad se podvuče crta. . .  Bivši predsednik "nerazura" definitivno je napustio klub. Ovako je izgledala njegova vladavina klubom.

Fudbal 26.01.2019 | 19:00
Tohir napustio Inter, stiže kapital iz Hong Konga!
Indonežanski biznismen se povukao iz kluba tako što je prodao sve preostale akcije koje je imao, pa će fond iz Hong Konga sada biti najveća podrška kineskoj kompaniji Suning.

Danijel Kar Kung Tseung, osnivač "LionRock", poručio je da je uzbeđen što je postao deo Intera i da je glavi cilj da postane jedan od najboljih fudbalskih klubova na svetu.

Na taj način, Tohir odlazi iz Intera posle pet i po godina, ne baš uspešnih, a pre konzorcijuma iz Hong Konga deonice je prodao i Suningu.

Indonežanski biznismen Erik Tohir povukao se iz Intera tako što je prodao 31,5 odsto svojih klupskih akcija investicionom fondu iz Hong Konga, "LionRock Capitalu".

Doskorašnji prvi čovek šampiona Evrope iz 2010, napustio je klub posle pet i po godina, koje navijači poznatog kluba neće pamtiti baš po dobru...

Tohir je stao na čelo Intera u septembru 2013. godine, kada je preuzeo 70 odsto akcija kluba i postao većinski vlasnik, nasledivši legendarnog Masima Moratija. Dva meseca kasnije, postao je predsednik borda direktora i započeo svoju eru, koja nije bila previše uspešna za "nerazure".

Godinu po godinu, Inter je za vreme njegove vladavine zauzimao peto, osmo, čevrto, sedmo i četvrto mesto na tabeli Serije A. Ekipu je vodilo šest trenera, počev od Valtera Macarija, preko Roberta Manćinija, Franka De Bura, Sfefana Vekija, Stefana Piolija i Lučana Spaletija, koji je i dalje šef stručnog štaba.

"Nerazuri" su u tom periodu jednom igrali Ligu šampiona (ove sezone), a dva puta grupnu fazu Lige Evrope (2014/15 i 2016/17).

U Tohirovoj eri, najskuplja pojačanja Intera bila su Žoao Mario (40 miliona evra), Radža Naingolan (38 miliona), Žofri Kondogbija (36 miliona), Milan Škrinijar (34 miliona),Alesandro Bastoni (31,1 milion), Gabrijel Barbosa "Gabigol" (29,5 miliona)... Sve u svemu, ne može se reći da su se Indonežanin i saradnici ustezali da troše.

Naravno, druga je stvar koliko su te kupovine bile uspešne...

Sa druge strane, Inter je u tom periodu ostvario i nekoliko značajnih prodaja, poput transfera Matea Kovačića u Real Mdrid za 38 miliona ili Kondogbijeu Valensiju za 22 miliona.

Kada se podvuče crta, zbog Tohirovog odlaska navijači verovatno neće dugo žaliti.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar