Да ли Кардиф мора да плати Нанту за трансфер Сале?

Питање о којем се није говорило много претходних дана због потраге за Аргентинцем, уз наду да ће га спасиоци пронаћи живог, постаје све актуелније. Ипак је велики новац у питању. . .

Фудбал 25.01.2019 | 23:01
Да ли Кардиф мора да плати Нанту за трансфер Сале?
Потрага за Емилијаном Салом и пилотом летелице која је нестала изнад канала Ламанш, у ноћи између понедељка и недеље на лету из Кадрифа у Нант, званично је обустављена.

Родбина аргентинског нападача, клуб и навијачи захтевају од полиције да се не одустаје од проналажења несталих, чак су и покренуте петиције на Интернету, али нажалост све су мање наде да је преживео, тако да је потрага, због много времена које је прошло од нестанка до данас, отказана.

И даље је непознат разлог пада летелице, али британски "Тајмс" је у данашњем издању објавио да је авионом управљао неквалификован пилот.

Наводно, авион који је нестао није имао лиценцу за превоз путника, а да се тренутно истражују и квалификације пилота Давида Иботсона, такође се води као нестао, који је наводно рекао свом пријатељу да је "мало зарђао" с вожњом.

Да ли је то разлог због ког је и дошло до пада летелице утврдиће истрага, уколико уопште дође до проналаска авиона...

Оно што је такође занимљива тема, и о чему се ретко причало претходних дана због наде да ће Сала бити пронађен жив и здрав, јесте питање новца - да ли Кардиф и даље мора да плати 17 милиона фунти за трансфер Аргентинца који се сада води као нестао?

Најкраће речено - ДА.

Како преноси "Тајмс", Кардиф је дужан да исплати договорену суму Нанту, иначе рекордни трансфер клуба, пошто је већ добио дозволу од ФИФА за трансфер и регистровао је Салу у Савезу.  Занимљиво, ФИФА је трансфер потврдила само три сата пре нестанка авиона.

Прву рату од 6 милиона евра Кардиф је већ уплатио Нанту, а осталих 11 требало би да буде исплаћено у две рате, што није ништа нетипично за трансфере играча.

Аргентински нападач, који по свему судећи неће никада заиграти за Кардиф, неће на крају бити предмет спора два клуба пошто ни клуб из Велса неће изгубити новац.

Сви играчи су осигурани и у уговорима постоји клаузула о одштети у случају трагедије, а према писању "Тајмса" управо би осигурање требало да покрије читав износ који су издвојили за његов трансфер Нанту.

Наравно, то се неће десити одмах због чега је Кардиф већ од Премијер лиге затражио да му се продужи прелазни рок, како би могли на време да доведу друго појачање.

Враћени новац неће бити велика утеха за Кардиф који је у Сали видео спасиоца за опстанак, пошто је сјајни нападач бриљирао у дресу Нанта постигавши 12 голова ове сезоне.

ШТА БИ БИЛО...

Наводно, Салу је летелицом из Кардифа у Нант, на опршотај од саиграча, требало да превезе искусни Давид Хендерсон, летом који је организовао агент Марк Мекеј. Међутим, Хендерсон није могао да преноћи у Француској и да се врати дан касније у Енглеску, тако да је Иботсон ангажован да то уради.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар