Da li Kardif mora da plati Nantu za transfer Sale?

Pitanje o kojem se nije govorilo mnogo prethodnih dana zbog potrage za Argentincem, uz nadu da će ga spasioci pronaći živog, postaje sve aktuelnije. Ipak je veliki novac u pitanju. . .

Fudbal 25.01.2019 | 23:01
Da li Kardif mora da plati Nantu za transfer Sale?
Potraga za Emilijanom Salom i pilotom letelice koja je nestala iznad kanala Lamanš, u noći između ponedeljka i nedelje na letu iz Kadrifa u Nant, zvanično je obustavljena.

Rodbina argentinskog napadača, klub i navijači zahtevaju od policije da se ne odustaje od pronalaženja nestalih, čak su i pokrenute peticije na Internetu, ali nažalost sve su manje nade da je preživeo, tako da je potraga, zbog mnogo vremena koje je prošlo od nestanka do danas, otkazana.

I dalje je nepoznat razlog pada letelice, ali britanski "Tajms" je u današnjem izdanju objavio da je avionom upravljao nekvalifikovan pilot.

Navodno, avion koji je nestao nije imao licencu za prevoz putnika, a da se trenutno istražuju i kvalifikacije pilota Davida Ibotsona, takođe se vodi kao nestao, koji je navodno rekao svom prijatelju da je "malo zarđao" s vožnjom.

Da li je to razlog zbog kog je i došlo do pada letelice utvrdiće istraga, ukoliko uopšte dođe do pronalaska aviona...

Ono što je takođe zanimljiva tema, i o čemu se retko pričalo prethodnih dana zbog nade da će Sala biti pronađen živ i zdrav, jeste pitanje novca - da li Kardif i dalje mora da plati 17 miliona funti za transfer Argentinca koji se sada vodi kao nestao?

Najkraće rečeno - DA.

Kako prenosi "Tajms", Kardif je dužan da isplati dogovorenu sumu Nantu, inače rekordni transfer kluba, pošto je već dobio dozvolu od FIFA za transfer i registrovao je Salu u Savezu.  Zanimljivo, FIFA je transfer potvrdila samo tri sata pre nestanka aviona.

Prvu ratu od 6 miliona evra Kardif je već uplatio Nantu, a ostalih 11 trebalo bi da bude isplaćeno u dve rate, što nije ništa netipično za transfere igrača.

Argentinski napadač, koji po svemu sudeći neće nikada zaigrati za Kardif, neće na kraju biti predmet spora dva kluba pošto ni klub iz Velsa neće izgubiti novac.

Svi igrači su osigurani i u ugovorima postoji klauzula o odšteti u slučaju tragedije, a prema pisanju "Tajmsa" upravo bi osiguranje trebalo da pokrije čitav iznos koji su izdvojili za njegov transfer Nantu.

Naravno, to se neće desiti odmah zbog čega je Kardif već od Premijer lige zatražio da mu se produži prelazni rok, kako bi mogli na vreme da dovedu drugo pojačanje.

Vraćeni novac neće biti velika uteha za Kardif koji je u Sali video spasioca za opstanak, pošto je sjajni napadač briljirao u dresu Nanta postigavši 12 golova ove sezone.

ŠTA BI BILO...

Navodno, Salu je letelicom iz Kardifa u Nant, na opršotaj od saigrača, trebalo da preveze iskusni David Henderson, letom koji je organizovao agent Mark Mekej. Međutim, Henderson nije mogao da prenoći u Francuskoj i da se vrati dan kasnije u Englesku, tako da je Ibotson angažovan da to uradi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar