Игокеа "купује мир" у Железнику!

"Игоси" у суботу од 21 час гостују ФМП-у у важној утакмици 17. кола АБА лиге. "Екипа које сада оствари побједу купује себи мир за завршницу регионалног првенства", каже тренер Игокее.

Кошарка 25.01.2019 | 17:15
Игокеа "купује мир" у Железнику!
Упркос тријумфу над Крком у Новом Месту (69:71), у табору Александровчана нису били нимало задовољни појединцима па је убрзо отказ добио Американац Оливер Лафајет, а Данило Анђушић посљедњу опомену.

Сада ће у 17. колу регионалног такмичења изабраници Драгана Николића на ноге "пантерима" , који попут Игокее имају идентичан омјер од шест побједа и 10 пораза.

"Сигурно битна утакмица и нама и њима у овом тренутку. Још је шест кола у АБА лиги и не само за нас, него за све клубове, и оне који се боре за плеј-оф и оне који се боре за Европу, а за велику већину која стријепи за опстанак је ово коло битно. Још увијек није та фаза да су пресудне утакмице, али екипе које сада остваре побједу купују себи мир за завршницу првенства. У том смислу за нас је значајна утакмица. Знамо да ФМП игра изузетно квалитетно, имају младост, добри су атлетски, играју добро у транзицији и ми на све то морамо да одговоримо чврстином", рекао је Николић.

Крилни центар Игокее Сава Лешић сматра да његов тим очекује тежак сусрет у Железнику, који долази у добром моменту због тријумфа над Крком у претходном колу.

"Тражимо прилику да ту побједу 'овјеримо'. Знамо да неће бити лагана утакмица. ФМП је млада екипа која игра са великом енергијом. Искористили смо седмицу да се регенеришемо, да се припремимо за начин игре ФМП-а и идемо да покушамо одиграти добру утакмицу и остварити побједу", изјавио је Лешић.

Некадашњи шеф струке Игокее а сада стратег "пантера" Владе Јовановић, вјерује да само један тријумф довољан његовим изабраницима да се врате на "прави пут" послије неколико везаних пораза.

"Дочекујемо веома квалитетног противника. Они су екипа са пуно искусних играча на свим позицијама. Побиједили су веома важну утакмицу у прошлом колу и сигурно долазе са доста самопоуздања. Ми смо у серији од неколико пораза и потребна на је једна добра игра да се вратимо на прави пут. За тако нешто биће потребно пуно труда и борбе. Сигуран сам да ћемо дати све од себе да на крају будемо задовољни", рекао је Јовановић, који је с клупе предводио "игосе" од јануара до краја новембра 2014. године.

ПАРОВИ 17. КОЛА:

субота

Цедевита - Црвена звезда 17.00 (Арена спорт 1)
Партизан - Мега Бемаx 19.00 (Арена спорт 1)
ФМП - Игокеа 21.00 (Арена спорт 1)

недјеља

Задар - Крка 19.00 (Арена спорт 3)

понедјељак

Морнар - Цибона 18.00 (Арена спорт 2)
Олимпија - Будућност 21.00 (Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Звезда 16-0, Цедевита 11-5, Будућност 11-5, Партизан 10-6, Мега 9-7, Цибона 7-9, Морнар 6-10, ФМП 6-10, Игокеа 6-10, Олимпија 5-11, Задар 5-11, Крка 4-12.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар