Igokea "kupuje mir" u Železniku!

"Igosi" u subotu od 21 čas gostuju FMP-u u važnoj utakmici 17. kola ABA lige. "Ekipa koje sada ostvari pobjedu kupuje sebi mir za završnicu regionalnog prvenstva", kaže trener Igokee.

Košarka 25.01.2019 | 17:15
Igokea "kupuje mir" u Železniku!
Uprkos trijumfu nad Krkom u Novom Mestu (69:71), u taboru Aleksandrovčana nisu bili nimalo zadovoljni pojedincima pa je ubrzo otkaz dobio Amerikanac Oliver Lafajet, a Danilo Anđušić posljednju opomenu.

Sada će u 17. kolu regionalnog takmičenja izabranici Dragana Nikolića na noge "panterima" , koji poput Igokee imaju identičan omjer od šest pobjeda i 10 poraza.

"Sigurno bitna utakmica i nama i njima u ovom trenutku. Još je šest kola u ABA ligi i ne samo za nas, nego za sve klubove, i one koji se bore za plej-of i one koji se bore za Evropu, a za veliku većinu koja strijepi za opstanak je ovo kolo bitno. Još uvijek nije ta faza da su presudne utakmice, ali ekipe koje sada ostvare pobjedu kupuju sebi mir za završnicu prvenstva. U tom smislu za nas je značajna utakmica. Znamo da FMP igra izuzetno kvalitetno, imaju mladost, dobri su atletski, igraju dobro u tranziciji i mi na sve to moramo da odgovorimo čvrstinom", rekao je Nikolić.

Krilni centar Igokee Sava Lešić smatra da njegov tim očekuje težak susret u Železniku, koji dolazi u dobrom momentu zbog trijumfa nad Krkom u prethodnom kolu.

"Tražimo priliku da tu pobjedu 'ovjerimo'. Znamo da neće biti lagana utakmica. FMP je mlada ekipa koja igra sa velikom energijom. Iskoristili smo sedmicu da se regenerišemo, da se pripremimo za način igre FMP-a i idemo da pokušamo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pobjedu", izjavio je Lešić.

Nekadašnji šef struke Igokee a sada strateg "pantera" Vlade Jovanović, vjeruje da samo jedan trijumf dovoljan njegovim izabranicima da se vrate na "pravi put" poslije nekoliko vezanih poraza.

"Dočekujemo veoma kvalitetnog protivnika. Oni su ekipa sa puno iskusnih igrača na svim pozicijama. Pobijedili su veoma važnu utakmicu u prošlom kolu i sigurno dolaze sa dosta samopouzdanja. Mi smo u seriji od nekoliko poraza i potrebna na je jedna dobra igra da se vratimo na pravi put. Za tako nešto biće potrebno puno truda i borbe. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da na kraju budemo zadovoljni", rekao je Jovanović, koji je s klupe predvodio "igose" od januara do kraja novembra 2014. godine.

PAROVI 17. KOLA:

subota

Cedevita - Crvena zvezda 17.00 (Arena sport 1)
Partizan - Mega Bemax 19.00 (Arena sport 1)
FMP - Igokea 21.00 (Arena sport 1)

nedjelja

Zadar - Krka 19.00 (Arena sport 3)

ponedjeljak

Mornar - Cibona 18.00 (Arena sport 2)
Olimpija - Budućnost 21.00 (Arena sport 1)

TABELA: Zvezda 16-0, Cedevita 11-5, Budućnost 11-5, Partizan 10-6, Mega 9-7, Cibona 7-9, Mornar 6-10, FMP 6-10, Igokea 6-10, Olimpija 5-11, Zadar 5-11, Krka 4-12.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar