И Срнић у шпанској Сегунди!

Поуздани "везиста" близу је трансфера у Лас Палмас.  Канарници понудили 250. 000 евра за Славољуба Срнића! Конкретна понуда на Маракани, позната и плата.

Фудбал 26.01.2019 | 13:00
И Срнић у шпанској Сегунди!
Славољуб Срнић (27) летос је био на прагу Уеске, новог шпанског прволигаша, али је остао на стадиону "Рајко Митић" и остварио сан учешћем у Лиги шампиона.

Ове зиме, како стоје ствари, дефинитивно ће се отиснути у иностранство, а како МОНДО сазнаје, његов нови клуб ће бити Лас Палмас!

Клуб са далеких Канарских острва понудио је за Срнића 250.000 евра, што је за играча тог ранга симболичан износ, али с обзиром на то да му уговор истиче на лето, много више није ни било реално очекивати.

Срнић је по повратку из Чукаричког играо за Звезду три и по године. Освојио је две титуле првака Србије, један Куп и два пута играо групну фазу евротакмичења.

Његов нови клуб тренутно заузима 12. место на табели Сегунде, док је Мајорка, у коју је недавно прешао Никола Стојиљковић, на осмој позицији.

Као што смо најавили, Дејан Мелег прећи ће у грчки Левадијакос. Реч је о позајмици до краја сезоне, током које ће Левадијакос "покривати" две трећине његових примања.

Откупне клаузуле нема, пошто је план да Мелег буде на припремама црвено-белих за сезону 2019/20.

Можда је дошло време да се коначно растану Славољуб Срнић и Црвена звезда. Један од играча,који је имао упечатљив учинак током боравка на Маракани, могао би у овом прелазном року да се пресели у Шпанију!

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта на Маракану је стигла конкретна понуда шпанског друголигаша Лас Палмаса у износу од 250.000 евра. Такође, познато је да клуб са Канарских Острва може да обезбедиСрнићу годишња примања од 300.000 евра у нето износу....

Црвена звезда тражи нешто веће обештећење, али постоје изгледи да би трансфер брзононог Шапчанина могао да буде реализован до поласка Звездине експедиције у Белек. Такође, и Срнић се нада да би на Канарским Острвима могао да избоксује већу плату.

Срнић је имао снажан учинак током претходне две, историјске сезоне на Маракани. Често потцењиван, био је важан део система Владана Милојевића. Знао је да се избори са оштром конкуренцијом, дао је неколико антологијских голова који ће му навијачи заувек памтити. Посебно онај против Келна којим је обезбеђено европско пролеће после 26 година.

Прошле године је продужио уговор на годину дана како Звезду не би оставио без зараде. Имао је понуде Уеске и Динама из Москве, али је одлучио да остане у Црвеној звезди.

У конкуренцији Ел Фарду Бена и Ерика Јирке, Славољуб Срнић би имао дозирану минутажу. И због тога се сви надају да би коначно могао да реализује инострани трансфер.

Лас Палмас тренутно заузима 12. позицију у шпанској Сегунди. Међутим, на Канарским Острвима нису дигли руке од борбе за улазак у Примеру, кроз плеј-оф. Лас Палмас тренутно има седам бодова мање од Алкоркона, што није недостижно у  преосталих 20 кола.

ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРЕЛАЗНИ РОК ЗИМА 2018/2019:

ДОШЛИ: Немања Милуновић (БАТЕ Борисов), Милош Вулић (Напредак), Дејан Видић (Златибор), Алекса Вукановић (Напредак), Ерик Јирка* (Спартак Трнава).

ОТИШЛИ: Ненад Крстичић (АЕК), Немања Милић (БАТЕ Борисов), Милош Дегенек (Ал Хилал), Никола Стојиљковић (Мајорка).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар