I Srnić u španskoj Segundi!

Pouzdani "vezista" blizu je transfera u Las Palmas.  Kanarnici ponudili 250. 000 evra za Slavoljuba Srnića! Konkretna ponuda na Marakani, poznata i plata.

Fudbal 26.01.2019 | 13:00
I Srnić u španskoj Segundi!
Slavoljub Srnić (27) letos je bio na pragu Ueske, novog španskog prvoligaša, ali je ostao na stadionu "Rajko Mitić" i ostvario san učešćem u Ligi šampiona.

Ove zime, kako stoje stvari, definitivno će se otisnuti u inostranstvo, a kako MONDO saznaje, njegov novi klub će biti Las Palmas!

Klub sa dalekih Kanarskih ostrva ponudio je za Srnića 250.000 evra, što je za igrača tog ranga simboličan iznos, ali s obzirom na to da mu ugovor ističe na leto, mnogo više nije ni bilo realno očekivati.

Srnić je po povratku iz Čukaričkog igrao za Zvezdu tri i po godine. Osvojio je dve titule prvaka Srbije, jedan Kup i dva puta igrao grupnu fazu evrotakmičenja.

Njegov novi klub trenutno zauzima 12. mesto na tabeli Segunde, dok je Majorka, u koju je nedavno prešao Nikola Stojiljković, na osmoj poziciji.

Kao što smo najavili, Dejan Meleg preći će u grčki Levadijakos. Reč je o pozajmici do kraja sezone, tokom koje će Levadijakos "pokrivati" dve trećine njegovih primanja.

Otkupne klauzule nema, pošto je plan da Meleg bude na pripremama crveno-belih za sezonu 2019/20.

Možda je došlo vreme da se konačno rastanu Slavoljub Srnić i Crvena zvezda. Jedan od igrača,koji je imao upečatljiv učinak tokom boravka na Marakani, mogao bi u ovom prelaznom roku da se preseli u Španiju!

Prema saznanjima MOZZART Sporta na Marakanu je stigla konkretna ponuda španskog drugoligaša Las Palmasa u iznosu od 250.000 evra. Takođe, poznato je da klub sa Kanarskih Ostrva može da obezbediSrniću godišnja primanja od 300.000 evra u neto iznosu....

Crvena zvezda traži nešto veće obeštećenje, ali postoje izgledi da bi transfer brzononog Šapčanina mogao da bude realizovan do polaska Zvezdine ekspedicije u Belek. Takođe, i Srnić se nada da bi na Kanarskim Ostrvima mogao da izboksuje veću platu.

Srnić je imao snažan učinak tokom prethodne dve, istorijske sezone na Marakani. Često potcenjivan, bio je važan deo sistema Vladana Milojevića. Znao je da se izbori sa oštrom konkurencijom, dao je nekoliko antologijskih golova koji će mu navijači zauvek pamtiti. Posebno onaj protiv Kelna kojim je obezbeđeno evropsko proleće posle 26 godina.

Prošle godine je produžio ugovor na godinu dana kako Zvezdu ne bi ostavio bez zarade. Imao je ponude Ueske i Dinama iz Moskve, ali je odlučio da ostane u Crvenoj zvezdi.

U konkurenciji El Fardu Bena i Erika Jirke, Slavoljub Srnić bi imao doziranu minutažu. I zbog toga se svi nadaju da bi konačno mogao da realizuje inostrani transfer.

Las Palmas trenutno zauzima 12. poziciju u španskoj Segundi. Međutim, na Kanarskim Ostrvima nisu digli ruke od borbe za ulazak u Primeru, kroz plej-of. Las Palmas trenutno ima sedam bodova manje od Alkorkona, što nije nedostižno u  preostalih 20 kola.

FK CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK ZIMA 2018/2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov), Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Aleksa Vukanović (Napredak), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov), Miloš Degenek (Al Hilal), Nikola Stojiljković (Majorka).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar