Звезда: Иванић опет актуелан!

Репрезентативац Црне Горе сада жели да дође, али препрека је велико обештећење.  Иванић коначно хоће у Звезду! БАТЕ тражи 1. 500. 000 евра!

Фудбал 25.01.2019 | 15:45
Звезда: Иванић опет актуелан!
Мирко Иванић (25), офанзивни везни БАТЕ Борисова и репрезентације Црне Горе, у претходних неколико прелазних рокова је био повезиван са преласком у Црвену звезду, а тако је и овог јануара.

Према сазнањима "Спортског журнала", Иванић после три године у Белорусији жели да се врати у српски фудбал, у редове фаворита за титулу првака, али проблем је у томе што има чврст уговор, потписан минулог пролећа.

Незванично, БАТЕ Борисов за свог играча тражи безмало милион и по евра, што је за црвено-беле превише. Подсећамо да је политика клуба са "Маракане" да се за играче који праве разлику издвоји додатни новац, али не за плаћање обештећења, већ за њихова лична примања, као у случају Марка Марина.

Наравно, Иванић није Звезди неопходан за предстојећу борбу на два домаћа фронта, већ како би се адаптирао на тим и уиграо за оно што следи од јула - нови поход на Лигу шампиона.

Из табора црвено-белих и вест да ће капитен Вујадин Савић потписати нови трогодишњи уговор, тако да клуб буде у бољој преговарачкој позицији у случају евентуалних понуда за одлазак у иностранство.

Савић је ове зиме имао опцију преласка у турски Трабзон, али шест месеци пре истека уговора би обештећење за њега било симболично, што нису желели ни Звезда ни њено "дете".

Напад на Мирка Иванића – чин четврти! Иако су најавили миран прелазни рок одговорни из Црвене звезде покушавају да коначну реализују трансфер репрезентативца Црне Горе из БАТЕ Борисова! За разлику од претходних покушаја једну баријеру су уклонили: сјајни везиста, дугогодишња жеља српског шампиона, пристао је да се пресели на Маракану, преноси у данашњемброју Спортски Журнал.

То је основни разлог за оптимизам, али са друге стране је превисоко обештећење које захтева белоруски шампион. Иначе, Иванић је у марту прошле године продужио уговор са учесником Лига Европе, али нигде није прецизиран датум.

Према сазањима Спортског Журнала БАТЕ Борисов жели да на Мирку Иванићу инаксира нешто мање од 1.500.000 евра. Цифра која далеко превазилази Звездине могућности у овом тренутку, али добра ствар за црвено-беле је податак да је Иванић незадовољан у Борисову и да по свакуцену жели да промени средину....

Црвена звезда је попуњена у везном реду. Рекло би се да нема, у овом тренутку, потребу да по сваку цену доводи Мирка Иванића. Као идеолог игре наметнуо се Марко Марин, а ту је и Холанђанин Лоренцо Ебесилио. Ипак, на Маракани постоји мишљење да Звезда не сме да пропусти ниједног квалитетног играча, ако јој се за то укаже прилика.

Иванић је већ три године у Борисову, наметнуос е као најбољи фудбалер доминантног тима у Белорусији. Ређао је голове и асистенције, донео је титулу 2017. године у фото-финишу у великом преокрету.

ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРЕЛАЗНИ РОК ЗИМА 2018/2019:

ДОШЛИ: Немања Милуновић (БАТЕ Борисов), Милош Вулић (Напредак), Дејан Видић (Златибор), Алекса Вукановић (Напредак), Ерик Јирка* (Спартак Трнава).

ОТИШЛИ: Ненад Крстичић (АЕК), Немања Милић (БАТЕ Борисов), Милош Дегенек (Ал Хилал), Никола Стојиљковић (Мајорка).

*Јирка је купљен летос, али је остављен на позајмицу Спартаку из Трнаве.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар