Zvezda: Ivanić opet aktuelan!

Reprezentativac Crne Gore sada želi da dođe, ali prepreka je veliko obeštećenje.  Ivanić konačno hoće u Zvezdu! BATE traži 1. 500. 000 evra!

Fudbal 25.01.2019 | 15:45
Zvezda: Ivanić opet aktuelan!
Mirko Ivanić (25), ofanzivni vezni BATE Borisova i reprezentacije Crne Gore, u prethodnih nekoliko prelaznih rokova je bio povezivan sa prelaskom u Crvenu zvezdu, a tako je i ovog januara.

Prema saznanjima "Sportskog žurnala", Ivanić posle tri godine u Belorusiji želi da se vrati u srpski fudbal, u redove favorita za titulu prvaka, ali problem je u tome što ima čvrst ugovor, potpisan minulog proleća.

Nezvanično, BATE Borisov za svog igrača traži bezmalo milion i po evra, što je za crveno-bele previše. Podsećamo da je politika kluba sa "Marakane" da se za igrače koji prave razliku izdvoji dodatni novac, ali ne za plaćanje obeštećenja, već za njihova lična primanja, kao u slučaju Marka Marina.

Naravno, Ivanić nije Zvezdi neophodan za predstojeću borbu na dva domaća fronta, već kako bi se adaptirao na tim i uigrao za ono što sledi od jula - novi pohod na Ligu šampiona.

Iz tabora crveno-belih i vest da će kapiten Vujadin Savić potpisati novi trogodišnji ugovor, tako da klub bude u boljoj pregovaračkoj poziciji u slučaju eventualnih ponuda za odlazak u inostranstvo.

Savić je ove zime imao opciju prelaska u turski Trabzon, ali šest meseci pre isteka ugovora bi obeštećenje za njega bilo simbolično, što nisu želeli ni Zvezda ni njeno "dete".

Napad na Mirka Ivanića – čin četvrti! Iako su najavili miran prelazni rok odgovorni iz Crvene zvezde pokušavaju da konačnu realizuju transfer reprezentativca Crne Gore iz BATE Borisova! Za razliku od prethodnih pokušaja jednu barijeru su uklonili: sjajni vezista, dugogodišnja želja srpskog šampiona, pristao je da se preseli na Marakanu, prenosi u današnjembroju Sportski Žurnal.

To je osnovni razlog za optimizam, ali sa druge strane je previsoko obeštećenje koje zahteva beloruski šampion. Inače, Ivanić je u martu prošle godine produžio ugovor sa učesnikom Liga Evrope, ali nigde nije preciziran datum.

Prema sazanjima Sportskog Žurnala BATE Borisov želi da na Mirku Ivaniću inaksira nešto manje od 1.500.000 evra. Cifra koja daleko prevazilazi Zvezdine mogućnosti u ovom trenutku, ali dobra stvar za crveno-bele je podatak da je Ivanić nezadovoljan u Borisovu i da po svakucenu želi da promeni sredinu....

Crvena zvezda je popunjena u veznom redu. Reklo bi se da nema, u ovom trenutku, potrebu da po svaku cenu dovodi Mirka Ivanića. Kao ideolog igre nametnuo se Marko Marin, a tu je i Holanđanin Lorenco Ebesilio. Ipak, na Marakani postoji mišljenje da Zvezda ne sme da propusti nijednog kvalitetnog igrača, ako joj se za to ukaže prilika.

Ivanić je već tri godine u Borisovu, nametnuos e kao najbolji fudbaler dominantnog tima u Belorusiji. Ređao je golove i asistencije, doneo je titulu 2017. godine u foto-finišu u velikom preokretu.

FK CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK ZIMA 2018/2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov), Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Aleksa Vukanović (Napredak), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov), Miloš Degenek (Al Hilal), Nikola Stojiljković (Majorka).

*Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen na pozajmicu Spartaku iz Trnave.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar